DOLAR 32,5868
EURO 34,7948
ALTIN 2509,503
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2016 AVRUPA ŞAMPİYONU TÜRKİYE!

04.06.2016
A+
A-

2016 Fransa’da çok büyük bir Futbol şölenine günler kala sizi biraz geçmişe götürmek istiyorum.
Yıl 2008 Avusturya ve İsviçre’nin ev sahipliğini yaptığı Şampiyonada A grubunda mücadele eden milliler Gruptan 2.olarak çıktılar. Sonrasında çeyrek finalde Hırvatistan’ı dize getiren ve yarı finalde Almanya’ya elenerek şampiyonayı 3. Olarak tamamladı.

Milli Takım Almanya’yı elese belki İspanya’yı yenerek tarihinde bir ilke imza atabilir miydi? Bence atardı.Çünkü Milli takım o dönemde “Biz bitti demeden bitmez” felsefesini getirdi.90+’larda attığımız goller ”Çılgın Türkler” imajını bir kez daha hatırlattı.Şimdi yine bir turnuva yine milli takım.
Fakat bu sefer işler değişti.Vatan,millet mücadele hırsıyla gol atan ve belirli bir sistem üzerine oynanmayan futbol ’un altından çok sular aktı.Çağımızda Futbol bir sistem üzerine kuruldu.

 

Bu sistemi uygulayan ve hızlı olan kazanıyor.Bunun örneklerini ise Premier Lig, Bundesliga ve İspanya Primera Lig’lerinde izlemekte kendi ligimizde oynanan futbol ile kıyaslama yaptığımızda çok büyük bir fark olduğunu maalesef görüyoruz.

Peki,Milli takım kendini ne kadar değiştirdi? Önemli olan soru bu.Sistem ve Hız konusunda neler yapıldı.Kısaca özetlemek ve analiz etmek gerekirse Milli takım ülkemiz insanlarını şaşırtmaya devam ediyor.Yıllara sair şampiyonalar için gruplardan rahat rahat 1.’lik ile ya da 2.’lik ile çıktığımızı hatırlayanınız var mı? Hayır dediğinizi duyar gibiyim.Çünkü ben hatırlamıyorum.Dünya Kupası olsun Avrupa şampiyonası olsun hep son anlara kalan matematiksel hesapların tiye alındığı durumlara maruz kalan bir takımdan bahsediyoruz.Fakat bunun sonunda parmak ısırtan sonuçlarıda alan bir takım var ortada.2016 elem maçlarında kötü başlayan fakat son İngiltere maçına kadar namağlup bir takım.Hollanda gibi bir devi grup 3.’lüğüne itip bileti cebine alan bir takım ruhu.Bu İlahi bir güç mü? Şans mı? Becerimi? adına ne derseniz deyin.Bunu başaran da Milli Takım.

 

 

Şimdi ise tamamen sisteme bağlı, hıza bağlı bir futbolun ve performansın ortaya koyulacağı bir turnuva olacak.Hızlı oyuncularımız var mı? Evet var.Volkan ŞEN,Caner ERKİN,İsmail KÖYBAŞIDünya yıldızlarımız var mı? Evet var. Arda TURAN, Hakan ÇALHANOĞLU,Nuri ŞAHİN peki bu takımda sistem var mı? Evet var.Kanatlardan oynayan dikine oynayan,terse oynayan bir milli takım var.Bence tek eksikliği pas trafiği son İngiltere maçında 3 pas 4 pas yapamayan bir takım izledim. Bu eksikliğini de giderdiğinden Milli takım seviyesinde bu kadro ile uzun yıllar başarı kaçınılmaz olacaktır. Birde en önemli faktör Teknik Direktör farkı var.2008 yılında da Fatih TERİM 2016 yılında da.O da çok değişti felsefesi ve oyun bakış açısını da çok değiştirdi.Birde bu faktörü eklediğimizde Milli Takımın Şampiyon olması benim için kaçınılmaz geliyor.
Son olarak Şampiyona ile ilgili Şampiyon olacak takım ile ilgili 3 adayım var. Bunlar birincisi Milli takım diğeri Almanya ve Fransa.Çok keyifli maçlar bizi bekliyor.Bu maçlarda yeni yıldızların çıkacağını çok eminim.Futbol yeni yıldız adaylarını görmeyi bekliyor.

 

Bu şampiyonda öncelikle Milli Takımımıza ve tüm takımlara başarılar diliyorum.Centilmence ve sportmence maçlar çıkmasını ve son zamanlarda artan terör olaylarında uzak kimsenin tırnağına bile zarar gelmeyecek şekilde sonuçlanmasını diliyorum.


YORUMLAR

Solve : *
28 ⁄ 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.