DOLAR 32,3287
EURO 35,0786
ALTIN 2299,015
BIST 8988,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Philips 3 milyar kişinin hayatını iyileştirecek

Philips Ortadoğu ve Türkiye CEO’su Dr. Arjen Radder, Philips’in gelecek vizyonu ve inovasyonları hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. 2025 yılına kadar 3 milyar kişinin hayatını iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten Radder, her yıl satışlarının yüzde 7,9’unu Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarını söyledi.

DNA’sında inovasyon yer alan Philips,bugün tüm dünyayı ilgilendiren kronik hastalıklar sorununa odaklanıyor ve bu doğrultuda tüm ürün ve çözüm portföyünde Health Continuum – Sağlık Döngüsü yaklaşımını benimsiyor. İlk patentini 1905 senesinde alan, her sene satışlarının yüzde 7,9’unu Ar-Ge çalışmalarına ayıran ve 76 bin patenti bulunan Philips; 2025 yılına kadar 3 milyar kişinin hayatına dokunarak iyileştirmeyi hedefliyor.

 

Philips Ortadoğu ve Türkiye CEO’su Dr. Arjen Radder konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’de KOAH hastası sayısı 3,2 milyona, diyabet hastası sayısı ise 7 milyona ulaşmış durumda. Yaklaşık 20 milyon yetişkin ise yüksek tansiyon rahatsızlığı yaşarken, toplumun yüzde 33.7’si obez statüsünde. Öte yandan yaptığımız araştırmalar ve aldığımız geri bildiğimler gösteriyor ki, insanlar günlük hayatlarında yaşadıkları rahatsızlıklarla sahip oldukları ya da olacakları hastalıklar arasında bağlantı kurmuyor. Oysa akıllı cihazlardan elde edilen verileri, hastane kayıtları ve nüfusun genel sağlık bilgileri bağlantılı bir şekilde değerlendirilmek mümkün. Bir kişinin tansiyon, nabız, kan şekeri gibi bilgilerini alıp tüm nüfusla kıyaslayarak ona özel öngörülerde ve kişisel tedavi önerilerinde bulunabilir hale geleceğiz.”

 

Philips, anlamlı ve sürdürülebilir inovasyonlar yaparak dünyayı daha sağlıklı hale getirmeyi hedefliyor. Daha düşük maliyetli sağlık çözümlerine erişiminin artması için inovasyonun önemini her zaman vurgulayan Philips, ürünleriyle tasarım yarışmalarında her yıl 100’den fazla ödül kazanıyor. Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Dr. Arjen Radder sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık bakımı giderek kişiselleşiyor. Türkiye’de her yıl 175 bin kişiye kanser teşhisi konuyor.125 bin kişi ise kalp krizinden hayatını kaybediyor. Hastalıklarda hastalar için erken ve doğru teşhis çok önemli. Bağlantılı bir dünyada sağlık teknolojileri teşhis ve tedavi süreçlerinin hem hasta deneyimi açısından hem de altyapısal anlamda daha verimli hale gelmesini sağlayacak. Akıllı cihazlar, yeni uygulamalar ve sağlık teknolojileri çözümleri sayesinde, insanlar henüz hasta olmadan hastalıklara karşı önlem alınabilecek. Türkiye’de 87 yıldır faaliyetlerimizi sürdüyoruz. Philips olarak, Health Continuum – Sağlık Döngüsü yaklaşımımız kapsamında Sağlıklı Yaşam’dan başlayarak Önlem Alma, Teşhis, Tedavi ve Evde Bakım’a kadar pek çok alanda ürünlerimiz ve çözümlerimizle her gün, her yaştan insanın yaşamını iyileştirecek yenilikler sunmaya devam edeceğiz”.


YORUMLAR

Solve : *
3 + 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.