DOLAR 32,3322
EURO 35,1638
ALTIN 2244,824
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada nasıl yatırım yapılır?

27.02.2019
A+
A-

Borsada yatırım nasıl yapılır, borsada nasıl işlem yapılır, borsada nasıl kazanılır gibi soruların cevapları aslında hep aynıdır. Borsada yatırım yapmak ya da borsada oynamak diğer ifade ile borsada işlem yapmak hepsini aynıdır. Önemli olan borsada nasıl yatırım yapılırı öğrendikten sonra doğru stratejiler ile kar elde debilmek ve karlılığı tabiki öncelikle sermayeyi korumakatır. Borsaya nasıl girilir diyenler için işte etkili yöntemler…

 

1-Borsaya neden girmek istiyorsunuz?


Yatırımlarınızı borsada değerlendirmek istiyorsanız öncelikle bunun nedenin ne olduğunu düşüşünün. Eğer şehir efsanesi haline gelen borsadan çok kazanmak durumu sizin de hayalinizi süslüyorsa bunun olasılığının çok düşük olduğunu söyleyelim. Neden borsada çok büyük kazançlar mümkün değildir. Aslında borsada kazanmak ve büyük kazançlar elde etmek mümkündür ama kısa vadeli ve bilinçsiz stratejilerle değil. Kulaktan dolma bilgilerle bunu başaramazsınız. Dolayısıyla makul uzun vadeli bir getiri planın olması gerekir.

 

 

Borsa nedir ve borsalarda nasıl işlem yapılır?Tıklayınız!


2 Borsayı Tanıyormusunuz?

Borsaya yatırım yapmak isteyenlerin öncelikle borsa hakkında ön bilgisi olması gerekir. Piyasanın özellikleri, işlem gören enstrümanlar, işlem kuralları gİbi temel bilgilerin edinilmesi gerekir. Borsa hakkında bilgi edinmek ise çok kolaydır, internetten kurumsal finans şirketlerinin eğitimlerinden bilgi edinebileceğiniz gibi bloglardan da bilgi sağlayabilirsiniz. Ayrıca uzmanların analiz ve yorumlarından da piyasayla birlikte piyasalardaki gelişmeler ve piyasanın yönü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

3-Borsada tecrübe edinmek

 

Borsada işlem tecrübesi edinmek ve kazanan bir borsacı olmak istiyorsanız, öncelikle bilgi sahibi olduğunuz bildiğiniz birkaç hisse senedinin piyasa hareketlerini izlemelisiniz. Sanal deneme hesaplarında pratik yapabilirsiniz ama öncelikle çok küçük lotlarda işlem yaparak kendinizi test edebilirsiniz.

4 Aracı Kurum Seçmek

Borsada direkt olarak alım ve satım işlemi yapamazsınız. Borsada yatırım yapmak için yasal bir banka veya aracı kurumda müşteri hesabınız olması gerekmektedir. Seçtğiniz aracı kurumun komisyon, spread gibi işlem maliyetlerini ise diğer aracı kurumlarla karşılaştırarak kendinize uygun hale getirmeniz gerekmektedir. Ayrıca seçtğiniz aracı kurumun araştırma ve yatırım uzmanlarının desteğini de alacağınızı bilmenizde ve bu yönde güçlü ekipleri olan kurumlarla çalışmanızda fayda var.

 

5-Borsaya Ne Kadar Para Yatıracaksınız?

 

Borsaya Ne Kadar Para Yatıracaksınız?Borsada ne kadar para ile işlem yapılabilir gibi sourlar aklınızı kurcalayabilir. Borsada yeni de olduğunuzu düşündüğümüzde yatırım yapacağınız paraya uzun bir süre ihtiyacınız olmamalıdır çünkü uzun vadeli yatrım psikolojisi izin borsda daha sağlıklı karar vermenize katkı sağlar.

 

6- Borsada nasıl işlem yapabilrsiniz?

 

Borsada iki şekilde işlem yapabilirsiniz. Birincisi bilgisayarınızdan veya taşınabilir akıllı tekolojileri kullanarak müşteri hesabınızın olduğu aracı kurumun sitesine girerek ordan alım ve satım emirlerini verebilirsiniz. İkinci yol ise müşteri hesabınız olan aracı kurumun müşteri temsilcisini arayarak telefonla emir verebilrsiniz.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
22 × 15 =