DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yurt dışında lise nasıl okunur?

Yurt dışında lise nasıl okunur?
26.04.2019
A+
A-

Yurtdışında  lise eğitimine ilgi patlaması yaşanıyor. Bu talep artışının arkasında yatan en önemli nedenler, iş bulma kaygısı duyan gençlerin ve ailelerin iş bulma yarışında bir adım öne çıkabilmek için daha iyi eğitim fırsatlarına yönelmesi ve Türkiye’de eğitim veren donanımlı liselerin sayısının azlığı…

Yurtdışında lise eğitimi nasıl yapılşıyor? Yurtdışında eğitim yapılabilmesi için bilinmesi gerekenler…

 

Dünya genelinde en çok tercih edilen ülkeler arasında Amerika, İngiltere, Fransa, Avustralya, Almanya başı çekerken son yıllarda Çin, Rusya, Güney Kore, Japonya ve Asya ülkelerinin de tercih edilmeye başlandığı gözlemleniyor.

Türk öğrencilerin tercih sıralamasında İngiltere ilk sırada gelirken ABD, Almanya ve Fransa sıralamaya üst sıralardan giriyor. Eğitim ücretlerinin ekonomik olması sebebiyle; İsveç, Hollanda, Çin, Malezya, Macaristan, Rusya ve Polonya gibi ülkeler de sıralamada yer buluyor.

YÖK çift diplomanın önünü açtı

YÖK’ün yurt dışında eğitim sektörüne verdiği desteği artırması ailelerin ve gençlerin bu alana ilgisini daha da artırdı. YÖK’ün 2 yıl Türkiye’deki üniversitelerde 2 yıl da yabancı üniversitelerde alınan eğitimi desteklemesi ve uluslararası alandaki işbirliklerini artırması ailelerin bu alana olan güvenini artırmasına vesile oldu. Gençlerin 4 yıllık eğitim sonunda çift diploma almasını sağlayan ‘uluslararsı diploma programı’ okuldan mezun olan öğrencilerin daha iyi şartlarda iş bulmasını sağlayacağı için aileler bu konuda çocuklarını desteklemeye yöneldiler. Tüm bu gelişmelerin neticesinde IEFT Yurt dışı Eğitim Fuarları bu yıl rekor düzeyde ön başvuru aldı. Talebin bu denli yüksek olmasında, yabancı eğitim kurumlarının fuarda dağıtacağı toplamda 1 Milyon Doları bulan burs imkanın da etkisi büyük.

Türk aileler çocuklarının yurt dışında eğitim almasını istiyor

Dünya çapında 100 Milyar Dolarlık bir büyüklüğe sahip olan yurt dışında eğitim sektörü saydığımız tüm bu nedenlerden dolayı Türkiye’deki ailelerin de ilgisini çekiyor. OECD verilerine göre her yıl yurt dışında eğitime 1.5 Milyar Doların üzerinde harcama yapan ailelerin 2016-2017 sezonunda bu harcamaları artırması bekleniyor. Dünya çapında faaliyet gösteren özel bir bankanın, farklı milletlerden aileler arasında yapmış olduğu araştırmaya göre; Türk ailelerinin yüzde 83’ü çocuklarını yurt dışında okutmak istiyor. 16 ülke genelinde yapılan araştırma; katılımcı ailelerin yüzde 77’sinin çocuklarını yurt dışında okutmak istediğini gösteriyor. Aileler; çocuklarının daha iyi bir eğitim alması, farklı ülke kültürlerini deneyimlemeleri ve dünyayı anlamaları için yurt dışında okumalarını arzu ettiklerini belirtiyor.

Yurt dışına en çok öğrenci gönderen ülkeler; Çin, Hindistan ve Güney Kore olurken, Türkiye bu sıralamada yurt dışına en çok öğrenci gönderen 15 ülkeden biri konumunda.
100 Milyar Dolarlık büyüklüğe sahip sektörün 1,5 Milyar Dolarlık kısmını Türk öğrenciler karşılıyor.
Türk öğrencilerinin %25’i İşletme, Uluslararası Ticaret, Pazarlama; %15’i Mühendislik, %15’i Fen Bilimleri; %13’ü Medya ve Güzel Sanatlar; %12’si Sosyal Bilimler ve Hukuk; %8’i Sağlık Bilimleri; %2’si Eğitim Bilimlerini tercih ediyor.
Erasmus ile yurt dışına öğrenci gönderen ve kabul eden ülkeler arasında İspanya her iki alanda da liste başında yer alıyor. Türkiye 11 bin 826 öğrenci ile Erasmus’la öğrenci gönderiminde üst sıralarda yer alıyor.

Yurt dışı eğitiminde doğru karar nasıl alınır?

Her yıl milyonlarca öğrenci yurt dışında eğitim için uzun süren araştırmalar yapıyor. Üniversiteler hakkında online bilgi alınabiliyor fakat öğrenciler ve ailelerin ilk tercihi eğitim kurumlarıyla yüzyüze görüşmek oluyor. Bu sebeple dünya genelinde eğitim fuarları bilgi edinmek için tercih edilen noktalar oluyor. 2002 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen IEFT Fuarları Avrupa ve Ortadoğu’nun en geniş kapsamlı eğitim fuarı olması sebebiyle Türkiye’den ve dünya genelinden birçok öğrenciyi eğitim kurumlarıyla bir araya getiriyor. Bu yıl 30.’su düzenlecek olan IEFT Yurt dışı Eğitim Fuarları 200’e yakın eğitim kurumunu tek bir çatı altında toplayarak öğrencilerin yönelimlerini analiz ederek bilglendirmeyi amaçlıyor.

ÇOCUĞUNUZUN YURT DIŞINDA OKUYABİLECEĞİ EN SEÇKİN EĞİTİM KURUMLARINDAN BİRKAÇI;

Mill Hill School, Londra – İngiltere

1807 yılında Londra’nın kuzeyinde 120 dönümlük büyüleyici park alanlarının olduğu bölgede konumlanmış Mill Hill School’da haftada 15 saat İngilizce eğitimi verilen programlar var. Kapalı havuzu, tenis kortları ve spor merkezi sevenler için bu okul çok cazip hale gelmektedir. Harry Potter filmlerinden anımsadığımız Dudley Dursley rolündeki Harry Melling de Mill Hill School’da eğitim alan ünlüler arasında.

Queen Ethelburga’s College, York – İngiltere

Avrupa’da tarihsel yapıların en iyi korunduğu merkezlerden biri olan olan York, şehir duvarları ile çevrilidir ve 2.000 yıllık tarihi ile İngiliz dünyasının en önemli şehirlerinden biri konumdadır. Bu önemli şehirde tam anlamıyla geleneksel bir İngiliz yatılı okulu olan Queen Ethelbuga’s 1912 yılında kurulmuş köklü okullardan biridir. Çocuğunuz, kaliteli bir eğitimin yanı sıra aktivite programlarında kwik kriket, tag rugby gibi aktivitelere katılma şansını yakalayabilir.

Bellerbys College, Londra – İngiltere

Bellerbys College yeni teknoloji ve metodlarla, eski eğitim stillerini kombinleyen nadir kurumlardan biri. Bellerbys College İngiltere’nin en iyi üniversitelerine en fazla öğrenci yerleşimi yapan yerlerin başında geliyor.

Bodwell High School Vancouver – Kanada

Kanada’daki yatılı okullar arasında lider kabul edilen Bodwell College, mezunlarının %97’sini üniversiteye yerleştirmesi ile meşhur liselerden biri. 1991 yılında kurulan Bodwell College Vancouver, British Columbia’da yer alıyor. Bodwell’de öğretmenler, öğrencilerinin inisiyatif almalarını teşvik etmekte ve onların liderlik becerileri ile problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadırlar.

yi bir lise eşittir iyi bir üniversite

Pickering College – Kanada

Pickering College, Global Liderlik Programı ile öğrencilerine cesur, etik ve olumlu değişime aracılık eden insanlaronlara ilham veren bir eğitim kurumudur. Toronto’nun sadece 40 dakika kuzeyindedir. Teknolojinin kullanılması ile geliştirilmiş, benzersiz eğitim programları ve anlamlı öğrenme fırsatları sağlar. Öğrenciler Kanada’nın tek CRTC lisanslı yüksek okulunda Tartışma Takımı ve Gençlik Örgütü gibi radyo istasyonları, enstrümantal ve vokal müzik kulüpleri gibi bir dizi aktiviteye katılabilirler.

6 adımda doğru liseyi bulma rehberi!

Kingsley School – İngiltere

Kingsley Okulu sadece şehir merkezinin kuzeyinde, Leamington Spa, Warwickshire, İngiltere’de yer almaktadır. Kingsley 3-18 yaş arası kız
öğrenci kabul eden bağımsız bir kız gündüz okuludur. Kıdemli okul, uyarlanmış ve genişletilmiş Victorian malikanesinden oluşur. Yolun karşı
tarafında Junior School bulunur. Başlangıçta İngiltere’de okulun kilisesi olarak kurulmuş olan okul, şimdi her inançtan ve her ülkeden öğrencilerini ağırlıyor.


YORUMLAR

Solve : *
28 ⁄ 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.