DOLAR 32,3443
EURO 34,9833
ALTIN 2321,273
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kariyer için en iyi 10 ülke

03.08.2019
A+
A-

İş hayatında başarılı olmak ve yükselmek için bazen ülke değiştirmek şart. Bu konuda en iyi 10 ülkeyi tanıyalım.

 

HSBC’nin yüzü aşkın ülkede 26 binin üzerinde yabancı çalışanın görüşlerini alarak yapmış olduğu “Expat Explorer” anketin sonuçları sonrasında kariyer imkanı en iyi olan 10 ülkeyi sizler için tanıttık. Anket, çalışma kültürü, iş güvenliği, kariyerde ilerleme imkanları gibi konularda en iyi olanakları sunan ülkeleri değerlendirerek sonuçlara ulaştı.

 

10- Bahreyn

image004

1.3 milyon nüfuslu Bahreyn’de kişi başı milli gelir 24.281 dolardır. Ülkenin resmi adı Bahreyn Krallığı’dır. Ülkenin Arapça’da “iki deniz arasında” anlamına gelmektedir. Başkenti Manama olan Bahreyn’de Arapça konuşulmaktadır.  Arap dünyasının en hızlı büyüyen ekonomisine sahip ülke Orta Doğu bölgesinin en özgür, tüm dünyada ise 10. özgür ekonomi olarak kabul edilmiştir.

 

9- Birleşik Krallık

image006 

65.1 milyon nüfuslu Birleşik Krallık’ta kişi başı milli gelir 43.771 dolardır. Başkenti Londra olan krallık dört devletten meydana gelir: Galler, İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dır. Ayrıca krallığa ait irili ufaklı birçok ada vardır. Finans alanında ve eğitim turizmi açısından ülke çok gelişmiştir. Dünyanın 5. büyük ekonomisine sahip Birleşik Krallık’ta İngilizce’nin yanı sıra Galce, İrlandaca, İskoçça gibi dillerde konuşulur. Ülkenin anayasası yazılı değildir. Kraliyet ailesi konusunda dünyanın en dikkat çeken ailesine sahip olan ülkede Kraliçe 2. Elizabeth resmi olarak Britanya Milletler Topluluğu’na bağlı Kanada ve Avustralya’da dahil bazı ülkelerin devlet başkanıdır.

 

8- Hong Kong

image008 

7.2 Milyon nüfuslu Hong Kong’ta kişi başı milli gelir 42.437 dolardır. Hong Kong  1 Temmuz 1997 tarihine kadar Britanya Krallığına bağlı sömürge ve adalar grubuyken, bu tarihten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur. Hong Kong; Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası ve 235 kadar küçük adadan meydana gelmiştir.  Asya’nın en büyük serbest pazarı ve limanı, en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezidir. Hong Kong’ta Çince ve İngilizce konuşulur.

 

7- Avusturya

 image010

8.6 Milyon nüfuslu Avusturya’da kişi başına düşen milli gelir 43.546 dolardır. Avusturya Cumhuryeti 9 eyaletten oluşur ve başkenti Viyana’dır. Ülkenin dağları, ormanları ve vadileri yaz ve kış aylarında ideal tatil yerleridir. Başkenti Viyana ise müzik, güzel sanatlar ve tarihi eserlerin merkezidir.

 

6- Singapur

image012 

5.5 Milyon nüfuslu Singapur’da kişi başına düşen milli gelir 56.226 dolardır. Resmi adıyla Singapur Cumhuriyeti bir ada ülkesidir. Resmi dilleri İngilizce, Malayca, Çince ve Tamilce’dir. Dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden biridir. Singapur ekonomisinin büyük bir kısmı ticarete dayanır.

 

5- Norveç

image014 

5.2 Milyon nüfuslu Norveç’te kişi başına düşen milli gelir 80.749 dolardır. Norveç resmi adıyla Norveç Krallığı, Kuzey Avrupa’da bulunan İskandinav Yarımadası’nda bir ülkedir. Norveçin kıyıları binlerce fiyordla çizilmektedir. Ülkede okur yazar oranı 15 yaş ve üzeri için %100’dür. Başkenti Oslo olan ülkede Norveççe konuşulur.

 

4- Birleşik Arap Emirlikleri

image016 

9.3 Milyon nüfuslu Birleşik Arap Emirlikleri’nin kişi aşına düşen milli geliri 46.850 dolardır. Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü’l-Hayme, Şarika ve Ummül-Kayveyn adlı yedi emirlikten oluşmaktadır. Ülkenin başkenti ve en büyük ikinci emirliği olan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin siyasi, endüstriyel ve kültürel merkezi konumundadır. Resmi dil Arapça’dır.

 

3- İsveç

image018 

10.1 Milyon nüfuslu İsveç’in kişi başına düşen milli geliri 51.542 dolardır. Ülkenin başkenti Stockholm olup üniter parlamanter monarşi ile yönetilir. Ülkede İsveççe konuşulur. Eğitim konusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biridir. Aynı zamanda en çok Ar-Ge yatırımı yapan ülkelerden biridir. Avrupa’da kişi başına en çok bilimsel çalışma düşen ülke İsveç’tir.

 

2- Almanya

 image020

82.5 Milyon nüfuslu Almanya’nın kişi başına düşen milli geliri 42.281 dolardır. Sanayisi ile meşhur olan Almanya Avrupa Birliği’nin en büyük nüfusuna ve ekonomisine sahiptir. Ayrıca ABD’den sonra dünyanın en çok göç alan 2. ülkesidir. Başkenti Berlin olan Almanya Federal Cumhuriyeti’nde Almanca konuşulur. Ülke 16 eyaletten oluşmaktadır. Ülke birçok bilim ve teknoloji alanında lider durumda olarak kabul edilmiştir.

 

1- İsviçre

 image022

8.2 Milyon nüfuslu İsviçre’nin kişi başına düşen milli geliri 80.883 dolardır. İsviçre Konfederasyonu federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan bir federal cumhuriyettir. Ülke dünyanın en iyi hukuk, bankacılık, dış ticaret, enerji, ekonomi ve sağlık sistemine sahiptir. İsviçre’de yoğunluklu olarak Almanca, Fransızca ve İtalyanca konuşulur ayrıca az bir kesim Romanşça konuşur. Başkenti Zürih’tir. 


YORUMLAR

Solve : *
44 ⁄ 22 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.