DOLAR 32,3311
EURO 35,0645
ALTIN 2285,371
BIST 8973,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ekibinizi tanımak!

Eğer bir şirket veya bir organizasyon yönetiyorsanız , başarınızın ekibinize bağlı olduğunu biliyorsunuzdur.

İlişkiler, davranışlar, iletişim şekilleri çalışma ortamınızın, sizin ve ekibinizin performansını son derece etkiler.

Yüksek performansda anahtar  ekip ve insan yönetimidir. Ancak etkili ekip/insan  yönetiminde istediğiniz sonucu elde etmeniniz,  davranış şeklinizle birlikte, karşınızdaki kişilerin farklı davranış şekillerine nasıl yaklaşacağınıza da bağlıdır.

Davranış Profilleri

Biz ActionCOACH olarak hem sizin hem de ekibiniz için kullanıyoruz. DISC davranış profil anket analizi çalışmasını kullanıyoruz.

DISC çalışması kişilerin hem kendilerini hem de diğer kişileri daha iyi anlayıp, davranışlarını daha etkin ekip çalışması, ilişki yönetimi ve liderlik için adapte etmesi ve uyumlamasıdır.

Kısa bir anket çalışması ile detaylı bir rapor (eğilimleriniz, güçlü yönleriniz, geliştirmeye açık yönleriniz, farklı davranış şekillerine göre liderlik özellikleriniz, nasıl davranmanız gerektiği  gibi) ile size bir saatlik bir toplantıda aktarım yaparak aksiyon planı oluşturuyoruz.

Farklı Davranış Şekilleri (DISC)

Dört farklı davranış şekli bulunmaktadır.

Domitant- Büyük resmi gören, görev odaklı

İz Bırakan- İkna ve Etki yeteneği yüksek ve ilişki odaklı

Sadık-İşbirlikçi ve samimi

Ciddi- Mükemmelliyetçi ve mantıklı

Davranış profili size işinizde nasıl yardımcı olur?

İşe Alma & Seçim Sürecini İyileştirin Doğru işte doğru kişinin yerleşmesi paha biçilemez. Aksi durum ise bir kabus. Ekiplerinize yeni eleman alırken mülakattan ÖNCE , çalışacakları işin gerektirdiği teknik ve davranışsal ihtiyaçları doğru belirleyin, iş başvurularını
buna göre doğru pozisyonlarda değerlendirin, bilimsel verilerle güçlendirilmiş kararlar verin. Organizasyonda güçlü A+ takımınızı oluşturun.

Satışları Arttırın Satış ekibinize güçlü davranış profili belirleme becerilerini öğretin. Onlar da kuruluşunuzun avantajına gözlemlenebilir davranışları tanımlayabilsin. Ardından satış stillerini müşterinin satın alma tarzına uyacak şekilde uyarlamaya teşvik edin.

Müşteri Hizmetini GeliştirinÇalışanlarınız kuruluşunuza inanır ve müşterilerinizi önemser.Müşteri destek ekibinizi değerli iletişim ve davranış profili oluşturma becerileriyle donatın ve eğitin.

Üretkenliği Artırın Her çalışanın güçlü yanlarını ve eksikliklerini bilimsel olarak kanıtlayacak verilere dayandırarak tanımlayın.Böylelikle Organizasyonunuzun yeteneğini en üst düzeye çıkaran gözlemlenebilir eylem planları oluşturun.
Çalışan Sirkülasyonunu AzaltınHer yeni işe alım için mümkün olan en uygun pozisyonu sağlayın. Mükemmel uyum,turnover ile ilgili maliyetleri düşüren, daha güçlü çalışan sadakati oranları anlamına gelir.
Çalışan Eğitimini ÖzelleştirinHerkese aynı yaklaşımda Eğitim. Bu yanlış. Her bir kişinin en iyi nasıl öğrendiğini keşfedin. Bu yeni yaklaşımı benimseyerek onları daha üretken kılma fırsatını değerlendirin.
Model Takım OluşturmaKim kiminle daha uyumlu baştan bilin. Ekiplerinizi,yalnızca genel dengeleri gözeterek değil, becerileri vekişisel özellikleri temelinde uyumlayarak oluşturun.Üst düzey ekipler, birbirini optimumda tamamlayan nitelik yelpazesine sahip, davranışsal olarak uyumlu üyelerden oluşur.

Satış Performansını artırın DISC ile Satış raporu, kullanıcılara şunları öğretir: (a) onların doğal davranış eğilimlerini belirlemeyi, (b) müşterilerinin gözlemlenebilir davranışlarını tanımlamayı ve (c) satış stilini,
müşterinin satın alma tarzlarına adapte etmeyi öğrenirler.

DISC Profilleme çalışmaları ile ilgileniyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.

Not: DISC Analizinde Assessments 24×7 ‘nin (https://www.assessments24x7.com/default.asp) Fortune 500 deki firmalarda da kullanılan anketi kullanılmaktadır. ActionCOACH Türkiye Assessments 24×7 nin Türkiye’de ilk ve tek stratejik ortağıdır .

Bol aksiyonlu günler diliyorum.

 


YORUMLAR

Solve : *
24 ⁄ 3 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.