DOLAR 32,3694
EURO 35,0149
ALTIN 2326,041
BIST 9094,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Demir tava geldi, kömür bitti”

“Demir tava geldi, kömür bitti. Akıl başa geldi, ömür bitti” -Bir Türk Atasözü

Geçenlerde bir takside karşılaştım bu sözle, ön camda ufak bir tabelaya yazılıydı, sallanıp duruyordu.

Bu anonim sözün anlamına bakalım birlikte; demir tam istenilen kıvama geliyor, ama kömür bitiyor.

Akıl tam başa geliyor, yani aklı selim mantıklı, olması gerektiği gibi bir düzeni seçiyoruz, belki de istediğimiz yaşam düzeyine ulaşıyoruz seçimlerimizle o da ne ömür bitiyor…

Kaderci biraz da arabesk bir toplumuz kabul edelim. Biraz kalabalıklarda vakit geçirin en elitinden, en ortalama yaşam sürenine fark etmiyor. Ortak payda biz biz olmaktan, ya da değiştirmek istediğimiz çevremizden memnun değiliz. Şikayete başladık mı, tutabilene aşk olsun.

Pollyanna mı olalım peki ? Hayır! O da bir yerden sonra suni duracak ve kendimizi sıkışmış hissedeceğiz, yaşanmayan duygular, söylenmeyen sözler kendini olmadık yerlerde dışarı atmak isteyecek. Sonra gelsin “ ama burama kadar geldiler” “Dayanamadım patladım”lar.

Peki ne yapalım biz dediğinizi duyar gibiyim.

*Ne istediğimize karar vermek ilk adım aslında. 

*Ne istemediğini bilmek arkasından geliyor.

*Sorunları sorulara dönüştürmek pekala, yanıtlara ve de çözümlere yaklaştıracaktır bizleri.

İstemek başarmanın yarısı diyenler doğru söylüyor. Diğer yarısı ise tabi ki eyleme geçmek ve süreklilik.

Çünkü istediği yaşamı yaşamayanların ortak noktası acılardan beslenir hale gelmeleri.

Bu gibi kişiler kendi atalet ve memnuniyetsizliklerini başkalarına da bulaştırıyor fark etmişsinizdir.

NLP ve Koçlukta pozitife, geleceğe, başarı ve mutluluğa ulaşırken bir de kendimizi daha yakından tanıyoruz. Hep bahsettiğimiz gibi seansların sonunda ilk ve belki de en önemli çıktı farkındalık an’ları oluyor . Şu yazının başındaki söz gibi akıl başa geliyor işte, kendini daha iyi tanıyan insanın, hedefini belirlemesi ve o uğurda tuğlaları sağlam bir şekilde eklemesi adım adım gerçekleşiyor.

Yaşamak bir sanat demiş şair. İyi ki’leri bol bir yaşam sürmek elimizde. Kullandığımız kelimeleri, vakit geçirdiğimiz kişileri, baktığımız gördüğümüz, kadar işittiklerimizi de özenle seçmeli.

Yaşam dedik, geçen yıllar dedik o zaman bir NLP uygulaması ile bitirmek istiyorum yazımı.

Kendinizle baş başa kalacağınız bir ortamda, gözlerinizi kapatıp düşünün bundan 5, 3, 1 yıl sonra neler yaşamak istiyorsunuz? Neler olmasını istiyorsunuz kendinizi o görüntüler içerisinde hayal edin, çevrenizdeki kişiler, iş çevreniz, eviniz, belki de arabanız,  hatta geçin aynanın karşısına kendinizi görmek istediğiniz halinizle hayal edin. Çoğu kişi öyle seviyor ki bu vizyon çalışmasını, bu çalışmadan çıkıp gözlerini  açmak istemiyor.

Ancak unutmayın; düşlerin gerçekleşmesi için evvela uyanmamız gerekir. J

Öyleyse şimdi şu an bugün ilk adımı atın.

Şimdi sorun kendinize, ve o çok keyif aldığınız hayalin gerçek olması için bugün hangi adımları atmanız gerekir?


YORUMLAR

Solve : *
5 × 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.