DOLAR 32,319
EURO 35,0647
ALTIN 2309,94
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sanal Ticaret Akademisi –  Ticaret Bakanlığı

17.04.2020
A+
A-

Para döngüsünün giderek azaldığı ve gelecek öngörülerinin belirsizlikler ile dolu olduğu şu günlerde ben geleceğin elektronik ticarette yattığına inanıyorum.

Dijitalleşmeyen her işin çürüyüp öleceğini düşünüyorum. Pandemi başımıza gelmeden evvelde bu konularda birçok yazı yazmıştım.  Şimdilerde ise hepimizin önüne şapkasını alıp düşünme ve gelişme vakti.

Vakit bol olunca ilk başta ki iştahımızın olmadığını kabul ediyorum.Fakat yeni dünya düzeninde ayakta kalmak için B ve C planlarına ihtiyacımız var.

Bu planları oluşturmak için araştırma yaparken karşıma Ticaret Bakanlığının hazırladığı Sanal Ticaret Akademisi denk geldi. Dış ticaret yapmak isteyenler için oluşturulmuş özel bir platform. Ticaret Bakanlığı uzmanları tarafından eğitimlerin tamamı hazırlanmış. Ücretsiz olarak da hizmet veriyor.

Sanal Ticaret Akademisi içerisinde yer alan eğitimleri tamamlamanız halinde sertifika alabiliyorsunuz. Başvuru şartı bulunmuyor. Dileyen işletmeler personellerine bu eğitimleri sistem üzerinden almaları için yönlendirme yapabilirler.  İç ticaret ve dış ticaret gibi birçok alan da eğitim mevcut.

 Akademi içerisinde girişimcilik, iç ticaret ve dış ticaret başlıklarını tamamlayan adaylar eğitim sonunda yer alan sınavı geçmeleri halinde bakanlık onaylı sertifikalarını alabilecekler.  Eğitimin yanı sıra platformda sanal sınıf uygulaması da mevcut. İlerleyen süreçlerde sanal seminerlerde düzenlenecekmiş. Ben kayıt oldum fakat henüz denedim lakin tanıtım toplantısında ilan edilene göre; canlı bağlantı ile uzman ve ticaret müşavirliklerinden görüş/bilgi alınması da mümkün olabilecekmiş.

Evden dışarı çıkmak istemediğimiz mutfak alışverişimizi internet üzerinden yaptığımız şu günlerde fikirlerinizi hayata geçirmek için bu eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Kıtlık ve savaş dönemleri dahil olmak üzere bitmeyen iki şey vardır; biri üretim diğeri ise ticaret/takastır.

Yeni global dünya pazarında oyuncular el değiştiriyor.  Kartlar yeniden dağıtılacak.

Yerimizi almak ve krizi fırsata çevirmek için çalışmalıyız.

Kolaylıklar dilerim.

Nezaket


YORUMLAR

Solve : *
15 ⁄ 5 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.