DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dolar haftanın ilk verileri ve uzman beklentileri

Dolar haftanın ilk verileri ve uzman beklentileri
04.05.2020
A+
A-

Piyasalar corona virüsünün ekonomiye etkilerini takip etmeye devam ederken TÜİK saat 10:00’da nisan ayı enflasyon verisini açıklayacak. Enflasyonun çift hanede kalması beklenirken dolar/TL 7 sınırının üstünde işlem görmeye devam ediyor.

Türkiye’de enflasyon verilerinin izleneceği haftanın ilk gününe Dolar/TL 7 seviyesinin üstünde başladı. Foreks’in 18 banka/kurum ekonomisti ile düzenlediği ankete göre, ortalama yıllık enflasyon tahmini yüzde 10,74 seviyesinde oluştu.

Türkiye’de son 24 saatte corona virüsünden kaynaklı 61 kişi hayatını kaybetti, 1,670 kişiye Covid-19 tanısı kondu, toplam vaka sayısı 126 bin 45, can kaybı 3 bin 397 oldu.

DOLAR.                                                EURO.                                               ALTIN

7.0212.         (%0.21).                    7.669.           (%-0.37).                    383.474        (%0.04).            

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, önümüzdeki dönemde yerel paralarla ve dengeli bir dış ticaretin ön plana çıkacağını belirterek, “Açık verdiğimiz ülkelerle yerel paralarla ticaret ve ithalat düzenlemeleri konusunda önümüzdeki 1-2 ay içinde kararlı adımlar atacağız” dedi.

Ahlatcı Yatırım – DolarTL, USD/TRY Paritesi Yorumu
Haftanın dördüncü işlem gününde Merkez Bankası’nın yayınladığı Nisan toplantısının özetinde çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimlerinin ılımlı seyrettiği belirtildi. ABD’de Mart ayında virüs pandemisiyle kişisel gelirler yüzde 2, harcamalar yüzde 7.5’lik düşüş kaydederken, işsizlik maaşına başvuranların sayısı ise 25 Nisan’da sona eren haftada 3.84 milyon olmuştu. Haftanın son işlem gününde ise 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeni ile piyasaların kapalı olduğu takip edilirken, ABD’de inşaat harcamaları mart ayında yüzde 0,9 artarken, açıklanan ISM imalat PMI endeksi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle Nisan ayında 41,5 seviyesine geriledi. Tatil nedeniyle işlem hacminin düştüğü haftanın son gününde Türk varlıklarında gözlenen değer kaybı ile birlikte kurun yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü izlendi.

Teknik olarak incelediğimizde, kurun 7,00 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek alımlar ile birlikte kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 7,03, 7,06 ve 7,09 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 6,97, 6,94 ve 6,90 destek seviyeleri takip edilebilir.

Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı, İntegral Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu
Bugün Türkiye enflasyon günü

USDTL kuru yeni haftaya 7.00 seviyesinin üzerinde başladı. Kur için bu seviyenin üzerinde olması çok sürpriz değil çünkü teknik olarak son haftalarda 7.00 seviyesini zorluyordu. Dolayısıyla Cuma gününden beri bu seviyenin üzerine yükselmeye başladı. Piyasaların normale dönme çabası, gelişmekte olan ülkelerdeki karışık seyir kurdaki bu hareketi tetikliyor. Kur için bugün Türkiye’den enflasyon verisi izlenecek. Verinin aslında fiyatlamalar üzerinde etkisinin olması pek beklenmiyor. Ancak yine de dikkatli olunmasında fayda var.

Teknik Analiz: USDTL’de 7.00 seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesi 7.05 direncine doğru tepkisi adına önemli. Bu hafta bunu izliyor olacağız. Eğer bu direnci de aşarsa bir sonraki direnç alanı 7.08 ve 7.12 seviyelerinden geçiyor. Teknikte temkinli hareket ediyor ancak 7.00 üzerinde olduğu için ani hareketlere karşı dikkatli olunmasında fayda var. Şimdilik geri çekilmelerde sınırlı kalıyor zaten psikolojik desteğimiz 7.00 seviyesinden geçiyor.

Destekler: 7.00 / 6.95 / 6.80
Dirençler: 7.05 / 7.08 / 7.12

Osmanlı Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu
Önceki işlem gününde 7.0264 seviyesinden kapanan Dolar/TL’nin negatif ayrıştığı gözlemlenirken, günlük kazanç %0.09 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 72.38 seviyesinde iken momentumu 101.23 seviyesinde. Gün içi aşağı yönlü hareketlerde 7.0236 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin altına inilmesi durumunda 7.0157, 7.0050 ve 6.9971 destekleri önemli hale gelebilir. Olası yükselişlerde ise 7.0343, 7.0422 ve 7.0529 direnç seviyeleri olarak izlenecektir.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Solve : *
7 + 12 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.