DOLAR 32,3671
EURO 35,0026
ALTIN 2325,851
BIST 9100,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

En düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0.69’a indi!

En düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0.69’a indi!
10.05.2020
A+
A-

Mayıs ayında yapılan konut kredisi faiz oranları indirimleri ile en düşük oran yüzde 0.69 bandına kadar geriledi.

Peki konut kredisinde yaşanan bu indirimlerin ardından konut kredisi yapılandırma alanında yeni bir adım gelir mi? Bankaların bu yönde bir çalışması var mı?

Konut kredisi yapılandırma konusuna ilişkin son gelişmeleri haberimizde ele alıyoruz. 10 Mayıs 2020 Pazar 09:45 | Güncelleme: 10 Mayıs 2020, 18:24Abone Ol Konut kredisi kullanarak ev alan vatandaşların çok büyük bir kısmı yapılandırma haberi bekliyorlar. Bankaların konut kredisi faiz indirimi haberlerini takip eden vatandaşlar, bu indirimler sonrası başta devlet bankaları olmak tüm bankalardan müjdeli bir gelip gelmeyeceğini araştırıyorlar.

EN DÜŞÜK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE 0.69

Konut kredisi kullanarak ev alacak olan vatandaşlara Mayıs ayında çok önemli fırsatlar sunulmaya başlandı. Bazı özel bankalar ikinci el ev alımlarında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.79 bandına kadar çektiler. Türkiye Finans Katılım Bankası ise kamu çalışanlarına özel sunduğu kampanyasında ise konut finansmanı kar payı oranını yüzde 0.79 olarak açıkladı. Ayrıca banka banka gayrimenkulleri satışları için ise müşterilerine yüzde 0.69 kar payı oranı sundu. Bankanın sunduğu yüzde 0.69 kar payı halen uygulanan en düşük oran olarak dikkat çekiyor.

Banka gayrimenkul satışlarında özel bankaların katılım bankalarının ve devlet bankalarının sunduğu imkanlar bulunuyor.  81 şehirde yapılacak olan satışlarla ev almak isteyen vatandaşlara bankalar farklı kampanyalar uyguluyorlar. Hatta şu dönemde uygulanan en düşük faiz oranlı konut kredisi de banka gayrimenkulü satışlarında.

 0.69 KAR PAYI ORANIYLA 120 AY VADELİ FİNANSMAN

Türkiye Finans Katılım Bankası resmi internet sitesi üzerinden banka gayrimenkulü satışı yapan bankalardan bir tanesi. Banka farklı şehirlerde bulunan evlerini internet üzerinden ihale usulü satışa çıkarıyor. Bu satışlardan faydalanacak olan müşterilerine ise yüzde 0.69 kar payı oranıyla konut finansmanı sağlıyorlar. Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından sunulan bu finansman oranı halen devam en düşük oranlı finansman olarak göze çarpıyor. 

İNDİRİMLİ YÜZDE 0.79 FAİZ ORANIYLA SATIŞ

Vakıfbank’ta Türkiye geneli farklı şehirlerde konut satışı yapan bankalar arasında bulunuyor. Konut dışında arsa, işyeri satışları da yapan banka satışlarda müşterilerine özel imkanlar sunuyor.  Vakıfbank aracılığıyla banka gayrimenkulü, ev almak isteyen vatandaşlara sunulan ilk imkan konut kredisi imkanı. Konut kredisiyle banka gayrimenkulü alacaklara Vakıfbank yüzde 0.79 faiz oranı sağlıyor. Bunun dışında Vakıfbank’ın vade seçeneği ise 180 ay. 

SATIŞLARA BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Vatandaşlar banka gayrimenkul satışlarına bankaların resmi internet sitesinden satış duyurularını bulacaklar. Buradan kendilerine uygun ev bulmaları durumunda vatandaşlar banka şubesine belli bir peşinat ödeyerek teklif verecekler. Bankaların gayrimenkul satışlarına dair detaylara ise bankaların kurumsal sitelerinden ulaşabilecekler. 

 


YORUMLAR

Solve : *
26 ⁄ 13 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.