DOLAR 32,321
EURO 35,0662
ALTIN 2307,84
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Nefesin de koçu mu olur?

15.05.2020
A+
A-

Yaşadığımız bu özel dönemde profesörler, doktorlar özellikle nefes egzersizleri öneriyorlar. Tabii ki bunu sertifikalı işin ehli kişilerle yapmak gerekir.

Ben bir zamanlar bu işin uzmanı olacağıma çok önyargılı bakıyordum.

Önyargıları kırmak lazım, Einstein’ın dediği gibi atomu parçalamaktan zor da olsa.

Bundan seneler önce içsel yolculuğumun başında karşıma çıkan yolların hemen hepsine hevesle dalıyordum. Kendimi keşfetmek, dönüştürmek, farkındalık kazanmak, onların realiteme yansımalarını izlemek inanılmaz bir coşku veriyordu.

Tam da o sıralarda bir arkadaşım “nefes semineri varmış gel gidelim” dedi. Yok artık dedim, galiba abartıyoruz, kişisel gelişim çalışmaları çok güzel de nefes almayı da mı bilmiyoruz, onu da mı baştan öğreneceğiz? Çok ısrar etti, kıramadım.

Bu denli nazlanarak gittiğim ilk nefes seminerini hala unutamıyorum. Bu kadar hızlı etkisini gösteren bir yöntem hiç tanımamıştım. İtiraf ediyorum “bu adam bana nefes almayı mı öğretecek?” gibi dalga geçen bir önyargı ile gitmiştim ve ne kadar yanlış nefes aldığımı öğrendim. İlk koçluk programına yazılmaya daha orada karar verdim.

Ve hayatım değişti; kısa sürede bir beden inceldim, saçlarım, cildim canlandı, zihnim açıldı, stres eşiğim çok yükseldi, ofisteki işlerimi çok daha hızlı ve verimli yapmaya başladım, iç motivasyonum arttı. Nefesin de koçu mu olur diye başladığım yolculuk hayatımda tam bir U-dönüşü noktası oldu.

Elbette bu dönüşüm benden taştı, on yılı aşkın süredir nefesine dokunduğum herkesle ne güzel mucizeler yarattık ve devam da ediyoruz. 2012 yılında kurumsal hayatı bırakana kadar nefes koçluğunu ek iş ve gönüllü olarak yaptım. Sonrasında Çalışanların Mutluluğu konulu eğitimler vermeye başladım. Pek çok modülüm var ve hemen hepsinde çalışanların hayatı kolaylaştıran, performanslarını arttıran nefes tekniklerini paylaşıyorum.
Nefesin hayati önemi hep vardı, içinde bulunduğumuz bu dönemde herkes tarafından anlaşıldı. Bana kalsa okullarda, iş yerlerinde zorunlu eğitim olarak koyarım. Nefesin de koçu mu olur diye başladığım bu yolculuğumda artık ben de sertifikalı koçlar yetiştirmeye başladım. Bundan daha iyi nasıl olur

 

 


YORUMLAR

Solve : *
28 ⁄ 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.