DOLAR 32,5907
EURO 34,8231
ALTIN 2498,444
BIST 9446,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İstediğiniz hayatı yaratacak hangi araçlara sahipsiniz?

İstediğiniz hayatı yaratacak hangi araçlara sahipsiniz?
03.06.2020
A+
A-

Özellikle çoğunluğumuzun evde kaldığı bu pandemi zamanlarında takdir edersiniz ki daha fazla kendimizle kalma fırsatı yakalayarak hem şuan ki duruma, ilişkin hem de geleceğe dair düşüncelere yoğunlaşarak çözüm arayışlarına girdik.

Ben çok fazla çözüm kelimesi kullanmayı sevmiyorum çünkü bu bana bir problem var ve çözüm bulmalısın hissiyatı yaşatıyor. Problem ya tamamen bakış açısı ise… İşte burada bunu yok etmek için “ hangi durumlarda hangi olasılıklardan bakabiliriz?” cümlesini kullanmayı ve devamında bu olasılığın yaratımı ( oluşumu) için birkaç araç kullanmayı seçiyorum. Size de faydalı olabileceğini düşündüğüm bu yaratım olasılıkları beş başlıkta toplayarak sunmak istedim.

1.Bir Talepte Bulunmak, çoğunlukla insanlar “istediğim şeyler olmaz, ne zaman çok istesem gerçekleşmez” bakış açısıyla bu realitede işler ve bunu sahiplenerek talep etmekten vazgeçerler, temelinde ise hayal kırıklığına uğramamak olduğu ile ileri sürülür. Hâlbuki Paulo Coelho’nun Simyacı eserinde “1. Kimse bilinmezden korkmamalı, çünkü herkes istediği ve ihtiyaç duyduğu her şeyi elde edebilir. 2.Yeryüzünde her insanın kendisini bekleyen bir hazinesi vardır.” cümlelerinden anlaşıldığı gibi bir talepte bulunursanız var olan düzende tüm evren o isteğin gerçekleşmesi için çalışmaya başlar, kişiyi destekler ama gönüle düşen, zihinde yoğrulan ve dile, yüreğinin sesiyle dökülen talepler için destekler. Yani Ruh-beden-zihin bütünüyle tüm hücrelerinde hissederek yapılan talepler sadece olmayı bekler.

Peki, bunlardan sonra yolunuzu değiştirseniz. Ya sahip olamayacağınıza karar verdiğiniz tüm bu şeyler gerçekten mümkün ise? Neyin mümkün olduğunu ve başkalarının ne yarattığını reddetmek yerine, size ilham vermesine izin verebilirseniz ne olur? Taleplere gelen cevabın ne olduğuna bakmaksızın, neye benzemesi gerektiğini sorgulamaksızın sadece gerçekleşmesini talep edin.

2. Soru Sormak; Sorduğunuz her soru tamamen farklı bir olasılık ve yeni bir potansiyel açar. Yanı öngöremediğin birçok kaynak ortaya çıkartabilir ve denediğin yollardan farklı yollar ortaya çıkartır.
Bir talepte bulunduktan sonra bir soru sorarak, “Buna sahip olmak için neye ihtiyacım var? Bunun her zamankinden farklı gerçekleşmesi için için ne gerekir?” Sorunun gücü üzerine araştırmalar yapan, bilim insanları sorularla işleyen kişilerin fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme kullandıklarında soruların, vücudun kimyasını değiştirebildiği gibi, beyindeki ödül ve zevkle ilgili bölgelerindeki nöronları harekete geçirdiği gözlemlemiştir.

3.İmgelemek (gerçekleştiğini hayal etmek), bilinçaltı bir olayı imgelemeyle ve beş duyunun etkili bir şekilde kullanımıyla gerçekte yapılmış gibi algılayabiliyor. Buda hayalindeki varoluşu gerçekleşmiş sayarak gerçekte daha kolay vuku bulmasını sağlıyor. Bunun üzerine bir bilim dergisi Reasch Quarterly’ de yapılan bir çalışmada basketbol oyuncularını 20 günlük üç gruba ayırıyorlar.

İlk grup ful fiziksel egzersizi,

İkinci grup hiç bir şey yapmıyor,

Üçüncü grup ise sürekli zihinsel egzersiz ile oyun oynadıklarını ve kazandıklarını imgeleyerek geçiriyorlar.

Ve sonuca göre fiziksel egzersiz ile zihinsel egzersiz yapan kişilerin performans ölçümleri aynı çıkıyor.

Bu da gösteriyor ki hayal ederek bile hayatımızı istediğimiz şekilde değiştirebilir ve geliştirebiliriz.

4. Seçim ve aksiyon almak; Seçiminiz, ortaya çıkacak potansiyelleri ve olasılıkları belirler. Farklı bir şey oluşturmak için farklı bir şeyler yapmanız gerekir. Burada önemli olan, gerektiğinde hareket etmeyi reddederek sizin için nelerin gerçekleşebileceğini sınırlamamak, hareket etme, aksiyon alma cesaretinde bulunmak.

5. Her şeyi almak (Geleni alıp kabul etmek) ; Bunu yapabilmek için, herhangi bir yargılama, dışlama, kısıtlama ve benzetme olmaksızın ortaya çıkan her şeyi almaya gönüllü olmak. Evrene, yaradana, sisteme güvenmek. Bazen Şer diye gördüklerimizin bizim hayrımıza olabileceğini hatırlamak.
Bir şeyin ne zaman ortaya çıkması ve nasıl olması gerektiğine sınırlılık getirmemek.
Yaratım adımlarını bu şekilde sıralarken unutmamak gerekir ki; Evren, SONSUZ OLASILIKLARIN farkındadır ve hayal edebileceğiniz her şeyin ötesinde muazzam olasılıklar vardır.

Özetle; Seçim yaratır, hayal yaşatır.

NURSELAY

Farkındalık ve Enerji Koçu
www.sonsuzolasilik.com

 

 

 


YORUMLAR

Solve : *
33 ⁄ 11 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.