DOLAR 32,4445
EURO 34,4826
ALTIN 2472,331
BIST 9579,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

24 milyon aboneye “imza” müjdesi

24 milyon aboneye “imza” müjdesi
09.06.2020
A+
A-


Cep telefonu, internet ve kablo TV aboneliğini kurmak ya da iptal etmek için bayilere gitme zorunluluğu kalkıyor. Kredi kartı talebi ve iptali de internet üzerinden yapılabilecek.

Corona virüsü salgını günlük hayata yönelik bir dizi iş yükünün internete kayma sürecini hızlandırdı. Çıkarılacak yeni düzenlemeyle artık internet ve cep telefonu aboneleri, sözleşme yapmak için ya da aboneliğini sona erdirmek için bayilere gitmek zorunda kalmayacak. Kredi kartı sözleşmeleri için de bankalara imzaya gidilmeyecek. Yılda yaklaşık 24 milyon tüketici yeni cep telefonu abonesi oluyor.

AKP’li milletvekilleri tarafından TBMM’ye sunulan ve içerisinde çek borcunu zamanında ödemeyenlere tanınan 3 aylık sürenin 1 yıla çıkarılması ile kamu bankalarının ucuz konut ve taşıt kredilerine kaynak sağlamak üzere Hazine’nin ilave 21.6 milyar lira borçlanmasına yol açacak düzenlemelerin de yer aldığı torba yasa teklifine göre cep telefonu, internet ve kablo TV gibi mobil hizmetlere yeni abone olmak isteyenlerden artık bayilerde yazılı sözleşme imzalamaları istenmeyecek.

KREDİ KARTLARINDA İSTENMEYEN GİDERELRE NASIL İTİRAZ EDİLİR? TIKLAYINIZ!

Bunun yerine yeni GSM hattı alan, hattını değiştiren, numarasını değiştiren, yeni internet abonesi olan tüketiciler internet üzerinden bayilere gelmeden sözleşmelerini belirlenen şartlar dahilinde imzalayıp aboneliğini başlatabilecek.

Aynı şekilde memnun kalmadığı için ya da başka bir nedenle cep telefonu ya da internet aboneliğini iptal etmek isteyen tüketicilerden de artık ‘yazılı başvuru’ istenmeyecek.

İNTERNET BANKACILIĞI DOLANDIRICILIĞINDAN NASIL KORUNURSUNUZ? TIKLAYINIZ!

Bu aboneler, doğrudan internetten ilgili şirkete aboneliğini sona erdirme başvurusu yapıp, bayilere gitmeden, yazılı bir belge imzalamadan sözleşmelerini feshedebilecekler. İptal sürecinde yazılı başvuru istenmesi nedeniyle bir çok tüketici mağduriyet yaşıyor, şirketler yazılı başvuru yapılmadığı gerekçesiyle abonelikleri sonlandırmayıp tüketicilere yüklü faturalar göndermeye devam ediyordu.

ŞİRKETLERİN KÂRI ARTACAK

Türkiye’de yaklaşık 81 milyon cep telefonu, yaklaşık 77 milyon da internet abonesi bulunuyor ve her ay yaklaşık 2 milyon, her yıl da 24 milyon yeni cep telefonu aboneliği sözleşmesi imzalanıyor.

Yeni düzenlemeyle artık GSM şirketleri sözleşmeler için milyonlarca sayfa kağıt satın almaktan, bu kağıtları taşımaktan ve yıllarca saklamaktan da kurtulacak. Dolayısıyla bu şirketlerin kârları daha da artacak. Kaynak Sözcü

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
24 − 20 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.