DOLAR 32,5997
EURO 34,7973
ALTIN 2505,229
BIST 9448,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eril dişi enerjisi ve para sorunları

28.06.2020
A+
A-

Günümüzde insanın en önemli 2 ana sınavı olan ilişki, para sorunlarının altında yatan önemli sebeplerden biri de bence eril-dişil enerji konusudur. Dualitede ikili yaşam sistemi vardır.

Her şey zıddıyla var olur ve yaşamı algılar. Örneğin iyi-kötü, güzel – çirkin, siyah-beyaz gibi. Enerjisel anlamda da Yin-Yang teorisi vardır. Yani dişil-eril enerji ikili yapısı. Peki, eril-dişil enerji nedir? Ayrıca niye ilişki, para vs. gibi sorunlarda çok önemli etkendir?

Zihin (iç ses) nedir? Nasıl çalışır? Tıklayın!

Hem erkekte hem de kadında her iki enerji de olmakla beraber kadının doğalının %60-70 dişil enerji-%30-40 eril enerji olmasıdır. Aynı şekilde erkeğin doğal yapısı da %60-70eril enerji-%30-40 dişil enerji yapıda olmasıdır. Bu arada halk arasında yanlış bilinen bir gerçek de dişil-eril enerjinin kişinin bedensel-fiziksel özellikleri veya kadının makyaj, giyim gibi halini değil, sadece içsel enerjiyi ve karakter yapıyı anlatmaktadır.

Eril enerji özellikleri kısaca şöyledir: Baskılayıcı enerji-gündüz-aydınlık-gökyüzü-hareket-güneş-baba-vücudun sağ tarafı-gelecek-otorite-verici-güç-beyaz-yöneten-hedef-plan-mücadele-sorumluluk-kontrol-lider-savaş…Dişil enerji özellikleri ise kısaca şöyledir: Yaratıcı enerji-gece-karanlık-su-anne-doğum-vücudun sol tarafı-geçmiş-alıcı-toprak-üretim-dönüşüm-ay-siyah-ön sezi-hissetmek-anda olan-uyumlu-sakin-fedakar-durağan-anlayışlı-sevgi-sabır-duygusal-şefkat-yönetilen-barış….

Karantinazade misin? Karantinezede misin? Tıklayın!

Bu özellikleri incelediğimiz zaman bizim gibi Ataerkil erkek egemen toplumlarda ciddi çoğunluk kadının öncelikle iş, sonra da özel hayatında var olabilme ve yaşamın rekabetine ayak uydurabilme adına eril özelliğinin ön plana çıktığını kolaylıkla gözlemleyebiliriz. Kadın eril yapısını ön plana çıkardığında zaten eril ağırlıkta olan erkekle ilişkilerde ciddi sorunlar yaşamaya başlar, ya eril erkek ile çatışmalar olacak veya erkeği erilden dişile geçmeye zorlayacaktır.

Sonuçta her iki durumda da çatışmalar ve ciddi sorunlar kaçınılmazdır. Güçlü, ayaklarının üzerinde duran akıllı, zeki yetenekli binlerce kadın maalesef karşı cinsle düzgün ve sağlıklı ilişkiler yürütemez hale gelmiştir. Çünkü doğal yapısı olan dişil yanı aslında eril erkek ile denge kurabileceği gücünün asıl kaynağıdır. Kadın erilden dişile geçip denge sağlamadan yaşamın her alanında baskı görmeye devam edecektir. Aynı şekilde erilden dişile geçen erkekler de çok ciddi sıkıntılar yaşamaya mahkumdur. Doğası gereği erkek erile, kadın da dişile geçip denge kurduğu zaman huzur, mutluluk gelecektir. Eril-dişil denge konusunda kişisel seanslar ve toplu seminerlerimde nasıl dengeye gelineceği konusunda ciddi çalışmalarım olmakla beraber inşallah başka bir yazı konusu da nasıl dengeye gelinebileceği üzerine olacaktır.

Herkese dengede, huzurlu ve keyifli günler dilerim.

Bilinç koçu Doğan Erim


YORUMLAR

Solve : *
8 × 6 =