DOLAR 32,3558
EURO 34,9948
ALTIN 2324,128
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kehanet Vaatleri!

02.07.2020
A+
A-

BİLİM-KURGU DÜNYASININ YENİ KEŞFİ
‘KEHANET VAATLERİ’

Kitabın Adı: Kehanet Vaatleri
Kitabın Yazarı: M.S. Asherson
Yayınevi: Feniks Kitap
Sayfa Sayısı: 386

 

“Bazı şeyler vardır ki, anlamak için sadece okumak yeterli olmaz. Kendi gözlerinizle görmeden onu anlayamazsınız.”

Son zamanların çok okunan kitap türlerinden biri olan bilim-kurgu 19 yüzyılda kendini Jules Verne ve H.G. Wells eserleri ile göstermeye başladı. Diğer türlere göre oldukça yeni olan bir tür olmasına rağmen bilim –kurgu okur severlerin vazgeçemeyecekleri türler arasında yerini aldı  ve bu dünyanın son keşiflerinden biri de Kehanet Vaatleri.

Var olan zaman diliminden 8 bin yıl sonrasına gidiyoruz. Hayal edebiliyor musunuz? Biraz zor değil mi? Hayal gücümüzü biraz zorlamamız gerek. Zorlasak bile ne kadar gidebiliyoruz? İşte bu kitap sınır tanımayan bir kurgu sunuyor siz sevgili okurlara. Hayal gücünüzü zorlayan sizi her an şaşırtmayı başaran bir kurgudan bahsediyorum. Sayfaları her çevirdiğiniz de sizi heyecanlandıran olaylar okuyup yeni durumlarla karşılaşacaksınız.

Kehanet vaatleri

İnsanoğlu milyarlarca yıldır yaşadığı dünyasından çıkar ve yüzlerce gezegene yayılır. Artık yaşam sadece insanlardan ibaret değildir. Birçok farklı ırkla beraber galaksilere hakim olmaya çalışacaklardır. Kurulan bu yeni düzende bir kehanetten bahsedilmektedir. Bu kehanette Yıldız Kapısı’nın anahtarı size özgürlük ve sonsuz güç sunacak. Dünyalı Simon ise mükemmel pilotluk becerisi ve keskin zekası ile bu kehaneti gerçekleştirmek ister. Bunun için ise ilk adım bir turnuvaya katılmak olacaktır.

Kehanet vaatleri

Kitabın bir diğer güzel yanı ise kurgusunun oldukça özgün olması.  Bu dünyada var olan birçok olayı, nesneleri daha önce duymadığınıza eminim. Yeni halk sınıfları, uzay korsanları, yıldız kapıları, bedenler arası bilinç transferleri ve kristal teknolojileri… Özellikle ezoterik semboller ve anlamları hakkında biraz düşündüğünüz de sizi daha derin bir okuma sunacak eminim. Hepsi bu kadar mı? Asla. Esrarengiz ırklar, rüya ulakları, düş kapanları ve mitoloji. Kitapta her şey mevcut. Size bu zamana kadar kitapta göreceğiniz farklılıklardan bahsettim. Peki bu kitapta size hep aynı gelecek bir unsur olabilir mi sizce?

Kehanet vaatleri

Bu soruya cevabım ne yazık ki evet. Olay uzayda da olsa insanoğlunun hatta insanoğlu diye daraltmayalım her canlının sahip olmak ve devamlılığını getirmek istediği tek bir olgu vardır. GÜÇ…  Zamandan ve mekandan bağımsız olan bu olgu herkesin gözünü körelten düşüncelerini keskinleştiren ve en önemlisi elinde bulunduranın devamlılığını sağlamak isteyeceği bir düş güç sahibi olmak. Tarih boyunca nice savaşlar ve kayıplar hep güç için verildi. Yaşadığımız dünyada ve ne yazık ki yaşanacak nice zamanlarda da güç savaşları devam edecek.  Gücü elinde bulunduranlar söz sahibi iken diğerleri sadece birer kukla olmaya devam edecek söz sahiplerinin kurduğu düzende ya da gücü ele geçirmek için bir rekabetin içine girecek. Kehanet Vaatlerinde de birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışan ırklar görüyoruz. Asilkanlar ve Yenikanlar…  Birbirlerine karşı girdikleri bu güç savaşı ise bizi bambaşka bir konuya taşıyor. Bilinç transferi…

Bilinç transferi tartışmasız benim için bu kitapta en ilgi çekici konuydu. Dünyaya kök salmayı seven her ırkın tatlı rüyası. Hastalık, ölüm nedir bilmeyen ırkların savaşı. Vücudunuz artık size hizmet veremediğinde bir yenisine bilincinizi aktarabiliyorsunuz. Sizce herkes yapabilir mi ne dersiniz? Gücü elinde bulunduranlar bunu uygun bulur mu ? Tabi ki hayır. Bir bilinç transferi için bir miktar kristale ihtiyacınız var ya da bir bilinmezlik ile kendinizi feda edip bu düzen için çalışmaya söz vermelisiniz.

Ve şimdi Kehanet Vaatleri dünyasına hoş geldiniz. Size ilk satırlarda mükemmel bir kurgu okuyacağınızı söylemiştim ve şimdi sözlerimin sonuna gelirken mükemmel bir kurgunun yanında alt metinlerdeki güzel felsefeleri de görüp beğeneceğinizden hiç şüphem yok.

Bilim-kurgu severlerin başucu kitabı yapabileceği tarzda bir kitapken bu tür ile yolu kesişmemiş olanların tanışmak için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Tüm bunların eşliğinde keyifli okumalar diliyorum.

Sevgiyle

@bir_ogretmeninkitapligi

Eğer bu kitaba kısa bir yoldan ulaşmak isterseniz size bir link bırakıyorum. İnceleyebilirsiniz.

https://www.dr.com.tr/Kitap/Kehanet-Vaatleri/Hobi/Kehanet/urunno=0001848478001?gclid=Cj0KCQjw6PD3BRDPARIsAN8pHuHDx_4Mu9Kh2WcWuHw5PZbjBAez-0x6CfxG6hW1A07zVuzCwOHdDwoaArz3EALw_wcB

 


YORUMLAR

Solve : *
6 + 23 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.