DOLAR 32,5985
EURO 34,808
ALTIN 2503,761
BIST 9487,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mars – Chiron Kavusumu haftası

12.07.2020
A+
A-

Merhaba Dostlar ;
Bu haftanın en önemli etkilerinden ve özellikle önümüzdeki 10 gün etkili olacak Mars -Chiron kavuşumuna dikkatinizi çekmek istiyorum. 11-21 temmuz arası aktif halde olacak olan bu görünüm için ruh halimizde gerginliklerle beraber , kazalara da açık olacağımızı bilmenizi isterim.

Mars – Chiron Kavusumu haftası

Sebebi ; Mars medikal astrolojide kazalar ile ilişkilendirilirken ,Chiron ise bedensel yaralara ,yara izleri,bedensel sakatlıklar ile ilgilidir.
Her ne kadar tarih aralığını geniş tutuyor olsam da özellikle aşağıda belirteceğim etkiler 12- 14-15 Temmuz arası bu etkiler en güçlü pozisyonda görülecek.

Mars – Chiron Kavusumu haftası

Genel olarak verdiğim tarihlerde göksel kombinasyonlara bakarsak Mars’ın kendi yönettiği Koç burcunda olması sebebi ile kombinasyonların temsil ettikleri fizyolojik ve psikolojik etkileri daha sert olacaktır.Yengeç burcundaki Merkür’ün de Mars -Chiron kavuşumuna kare açı ile eşlik ediyor olması bilinç altından gelen psikolojik gerilim ve çatışmaların sonucu olarak kazalara büyük oranda sebebiyet vereceğini anlatıyor.Bu anlamda günlük yaşantımızda zihinsel dengemizi kurabiliyor olmak ile beraber dikkatsizlik ,acelecilik ,baskı altında hissetme ile alınabilecek hızlı kararlar , birikmiş duygular ile alınan tepkisel aksiyonlardan uzak durmamız gerekir.

Mars – Chiron Kavusumu haftası

Bu görünüm aynı zamanda depresif ruh hali ,sıkışmışlık hissi , zihinsel ‘’overload’’ halleri yaşatabilir., Kadın-erkek ilişkilerinde ,kardeşler arası dialoglarda anlık öfke patlamaları ,agresyon , şiddet eğilimleri ve küçük çocuklarda oluşabilecek kazalar artabilir.
Diğer fizyolojik patalojilere gelirsek kan ve kan dolaşımı ilgili sorunlar (tansiyon , kalp rahatsılıkları ) sıcak çarpması , özellikle yanıklar (2. Derece ve üstü izli yanıklar özellikle el- kol-bacak bölgesinde) , kafa travmaları ,kas sıkışmaları ve ağrıları bedensel patalojiler olarak karşımıza çıkabilir.Unutmayalım ki tüm fiziksel patalojiler Chiron etkisi ile bedende yada bilinç altında bir hasar yada iz bırakmaya meyillidir..Bunun yanında 10 gün boyunca kuraklıktan kaynaklı yangınlara ve ev içinde oluşacak kazalara ,yanmalara ,yangınlara ekstra dikkat etmek gerekir.

Mars – Chiron Kavusumu haftası

Özellikle doğum haritanızda Mars’ınız Retro ise bu dönem daha fazla dikkatli lmalısınız.Bunun yanında 10 gün boyunca bu etkilere en çok maruz kalanlar ;
1. Koç -Yengeç -Oğlak ve Terazi burçları etkilenmekle beraber bu burçların 1. Ve 2. Haftasında doğanlar.
2. Ay burçları , yükselenleri bu burçlarda 0-15 derece arası olanlar
3. Doğum haritasında 05-15 derece arasında Koç-Yengeç-Oğlak ve Terazi burcunda gezegeni olanlar
4. Son olarak da Ay düğümleri Koç-Yengeç-Oğlak-Terazi burçlarında olup 05-15 derece arasında haritasında yerleşenler (yada ay düğümlerinin yönetici gezegenleri bu burçlarda olup bahsedilen derecelere yerleşenler )tüm etkileri haritalarının potansiyellerine göre karmik veya darmik olarak da alacaktır.

 

Gezegen görünümlerine tavsiyeler :
Ezoterik astrolojide Mars etkilerinin sert görünümlerini hafifletmek için kan bağışında bulunmak tavsiye edilir .Bunun yanında beden gücü ile gençlere , çocuklara ,bedensel sakatlığı olanlara hizmet etmek yine bilinci yukarıya çekecek ve tefekküre götürecek yapılar arasında yerini alır.Marsın aktive ettiği enerjiyi sporla yada adrenalin içeren etkinliklesağaltmak da mümkündür ancak kendinizi sakatlamamaya lütfen dikkat ediniz.

Chiron yaralarına karşı ise Ihlamur ağacı devadır.Bu günler sıcak yada soğuk tüketebilirsiniz.
Doğum haritasında Mars retrosu olanlar ise , bu günlerde enerjilerini düşük hissettiklerinde bileklerine ateş çiçeği yağı kullanabilir ve Mars’ın Koç burcundaki düz hareketi boyunca enerjilerini dengelemek için Mars mantrası ile ( Mangal Mars mantrası ‘’Aum Kram Krim Kraum Sah Bhaumaya Namah- 108 kez tekrar ) her gece meditasyon yapabilirler.
Enerjiyi akışta kullanbilenlerimiz için ise; yaralarımızdan çıkardığımız derslerle aksiyon almak tecrübe ve idrak ile yeni başlangıçlar yapmak , bu dönemdeki negatif enerjilerin tesirlerinden kurtulup pozitife kanalize etmek mümkün.

Son olarak Astrohomeopatik olarak olası durumlar için homeopatınıza danışarak akut setinizde;beden travmaları için Arnica 30 c, yanıklar için Causticum 30 c, Cantharis 30 c, güneş çarpması semptomları için Glonoinum 30 c bulundurabilirsiniz.
Şifanız bol olsun ..
Karma Astrolog ve Eğitmen Zuhal Karabaş


YORUMLAR

Solve : *
16 × 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.