DOLAR 32,5401
EURO 34,7655
ALTIN 2488,595
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünyanın ünlü borsa yazarından “borsa önerisi”

Dünyanın ünlü borsa yazarından “borsa önerisi”
24.07.2020
A+
A-

Borsalardaki yükseliş birçok yatırımcının aklında ikinci dip ihtimalini getirdi. Borsada kalan yatırımcılarsa bu süreçte kazanmayı sürdürüyor. Ünlü borsa yazarı Jani Ziendins’e göreyse borsalarda ihtimal para kazandırmıyor

Küresel piyasaların güçlü rallisinin ardından dünya basınında borsaların çökeceğine dair öngörüler manşetlerde yer bulmaya başladı. Buna karşın bu korkutucu senaryoyu bütün yatırımcılar paylaşmıyor. Ünlü borsa araştırmaları bloğu Cracked Market’ın yazarı Jani Ziedins öngörülere göre borsaların şimdiye kadar çoktan çökmesi gerektiğini belirtiyor.

Ziedins blog yazısında “Biz manşetleri takip ederek değil borsanın önderliğini takip ederek para kazanıyoruz. Eğer borsa kriz istemiyorsa burada tartışacak bir şey yoktur” ifadelerine yer verdi.

Güçlü satışların oluşması için sayısız sebep ortaya atılsa da borsalar belli ki düşmüyor. S&P 500 endeksi rekor kapanışlara ulaşırken teknik veriler borsaların her düşüş eğilimine girildiğinde bir destekle karşılaşıldığını gösteriyor:

Ziedins borsada hasar yaratabilecek her negatif durumu karşılayacak bir argüman olduğunu açıklıyor. Korona virüsün yayılma oranları yüksek fakat aşı üzerindeki çalışmalar ilerleme kaydediyor. ABD işsizlik rakamları çok yükseldi fakat ABD Hükümeti para yardımı sağlıyor.
Borsa uzmanı yazısında “Kötümserler negatifleri saplantı haline getirirken borsa pozitif verilere odaklanıyor. Hisse senetleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında olduğu gibi yüksek artışlar göstermese de inanılmaz derecede dirençli. (S&P 500 endeksinde) 3.000 desteği haziran ayında kaya gibi sağlamdı ve geri dönüşlerde tekrar yükseğe tırmanmaya devam ettik” diyor.

Buna karşın aşırı miktarda artan hisse değerleri, jeopolitik riskler, artan korona virüs vakaları gibi sorunlar nedeniyle borsalarda bir düşüş ihtimali olup olmadığı sorusu yatırımcıların aklına takılıyor. Ziedins’e göreyse bu beklentilere hak verse de acımasız boğa piyasasında “ihtimal” diye bir şey olmadığının altını çiziyor. Borsa uzmanı, “Bir şey ya vardır ya da yoktur. İhtimalin ticaretini yapan her kimse şu anda çok para kaybediyor ve biz bu gruba katılmak istemiyoruz” dedi.

Borsa uzmanının yatırımcılara tavsiyesi kaçınılmaz bir düşüşten korumak için satış durdurma emirlerinin kullanılması ve borsalardaki yükseliş dalgasının takip edilmesi yönünde.

Ziedins, “Önümüzdeki birkaç hafta boyunca tüm zamanların en yüksek seviyesine meydan okuma yolunda devam edeceğiz. Eğer borsa çökecek olsaydı bunun şimdiye kadar çoktan olması gerekirdi” dedi. Borsa uzmanı, “Bu yol hızlı ya da dümdüz olmayacak. Fakat yükselişleri ve düşüşleri tecrübe etmeye devam ettiğimiz sürece her şey yolunda olmaya devam edecek” dedi.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
5 + 12 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.