DOLAR 32,3261
EURO 34,9802
ALTIN 2313,973
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Biraz gökyüzünden  biraz yeryüzünden…

03.08.2020
A+
A-

Sevgili 2020 gelişinle birlikte dünyamızı , yaşamımızı değiştirdin.  10 ocak 2020 ile başlayan tutulmalar zincirinde  dört  tutulmayı  tamamladın , iki tutulmayı da  yıl sonuna sakladın.

Biraz gökyüzünden  biraz yeryüzünden…

En güçlü gezegen geçişlerini de bu 2020 ye aldın. Satürn kova geçişi  ,  Jüpiter pluto kavuşumu , Venüs retrosu ile yılın ilk yarısını bitirip,  ikinci yarısına biraz sakin gibi başlasan da ,ben ikinci yarısındaki yapacaklarının altyapısını yaptığını düşünmekteyim. Eylül ayındaki mars retrosu ile bu sessizliğin acısını fazlasıyla çıkaracak gibisin . Sonrasında iki tutulma ile devam ederek , tabi bu arada düğümlerinde burç değiştirdiğini de unutmayalım ve yılı sadesati ( Satürn-jüpiter kavuşumu) ile kapatacaksın ama belli ki yeni bir devir dönem başlatacaksın . Hem küresel anlamda  hem bireysel anlamda dengeleri değiştirmeye başladın . Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını , yeni dönemin  temellerinin atıldığı bir yıl olacağın ve seni hiç unutmayacağımız da  kesin…

Doğa bizlere Covid-19 ile başlayan kısıtlılık ve sağlık ile dönüşümü başlattı. Belki de bir çok şeyi düşünme hatta görme fırsatı verdi. Öncelikle ekonomik koşullarımız her ne olursa olsun herkesin eşit olduğunu, ekonomik farklılıkların covid-19 için önemli olmadığını , herkesi etkilediğini gösterdin.

Biraz gökyüzünden  biraz yeryüzünden…

Önceleri çok uzak diye düşündüğümüz Covid-19 un Çin de ortaya çıkmasını hiç kimse önemsemedi bana çok uzak gelmez dedi ama unuttuğu bir şey vardı . Hepimiz aynı gemideyiz. Birinin altında delik açıldığında bütün gemi batar. Aynı covit-19 un o kadar mesafeden bütün dünyayı etkilemesi gibi… artık hem insani koşulda hem ekonomik koşulda bütüncül hareket etmeyi öğrenmeliyiz. Yoksa başkası dediğinin açtığı delik hepimizi dibe indirecek… hepimizin öncelikle birlikte hareket edebilmeyi ve başkalarını da en az kendim gibi düşünmeyi öğrenmem gerekmekte… yakın çevre komşu akraba olarak başkalarını yani herkesi kim olduğuna bakmadan iyiliğini düşünmeyi öğrenmeli ve en hızlı şekilde de düşünmeye başlamalıyız. Egoist olan yapımı bırakıp bütüncül doğamı öğrenmeliyim.

Ancak bunu öğrenmeyi başarırsam var olacak yeni sistemde dengede kalmayı başarabilir ve yeni koşulları inşaa edebilirim.

Biraz gökyüzünden  biraz yeryüzünden…

Farkettiyseniz bu kıstlılık sürecinde hepimiz farklı deneyimler yaşadık.  bazılarımız çok çalışma temposundan kurtuldu dinlenme fırsatı oldu, bazılarımız aileleriyle uzun vakit geçirmenin keyfini yaşadı, bazılarımız yanlızlıkları ile yüzleşti , bazılarımız eşlerinin farklı yönlerini farketti , bazılarımız eski dostlarımızı arama sebebi oldu , bazılarımız da bu süreçte bütün dünyanın durmasıyla birlikte ekonomik koşulları altüst oldu( gerçi bunu herkes yaşadı ) bir anda dünya durdu…  burada aslında hepimize büyük bir mesaj vardı…. Çalışmak ve para kazanmak için doldurduğumuz hayatların gerçekte bizler neresindeydik ? Sınırlı olan kaynaklarımızı sınırsızca tüketip sonuna kadar harcamadık mı?  Bu da yetmiyormuş gibi egoist/ bencil doğam ile insanları da sonuna kadar tüketmedim mi?.. Artık gidecek yer yok. Tüketim bitti… Kapitalizm yani egoist ticari sistem bitti… Artık birliğe bütünlüğe göre ekonomik sistemler kuracağız

Belki de artık doğa bizlere gerçek bir insan olmayı insan gibi yaşamayı öğrenmek gerektiğini gösteriyor.

Şimdi yeni bir toplum doğuyor. Bu tıpkı ana rahmindeki fetüsün gelişimi gibi: fetüs gelişir, baş aşağı çevrilir (dünya görüşü değişir) ve zorla yeni bir dünyaya atılır. Bunu farketmeli ve kendi doğumumuzda yer almalıyız…

Biraz gökyüzünden  biraz yeryüzünden…

Ağustos ayının  ikinci yarısı start alacak doğum sancısı süreci aralık ayına kadar bizlere  o sancıyı hissettirecek . Bu  doğal bir seleksiyon olacak ..adapte olan ayakta kalacak

Aralık ayında  gerçekleşecek olan sadesati dediğimiz Satürn Jüpiter kavuşumu insan olmaya güçlü vurgu yapacak ..acaba ben ne kadar insan olma koşulunu yerine getirebiliyorum belki de hepimiz bu sorgulamalardan geçeceğiz yada geçtirtirileceğiz. Sonuç olarak  herşey olması gereken noktaya ulaşacak önemli olan ben bunu uyum sağlayarak doğal olarak mı geçeceğim, yoksa değişime direnerek acı ve ızdırap yoluyla mı geçeceğim? Seçim sizin …..

Bu anlattıklarım geleceğin ekonomik koşullarını belirleyen insani davranış modellerinin en önemli noktasına dikkat çekmekte olduğu için iyi algılanmalıdır. Çünkü geleceğin koşulları benim davranışlarımda saklıdır.

Geleceğin çalışma koşullarını belirleyecek bu yazıyı sonraki aylarda ayrıntılı olarak ne yapmak gerekliliği ve bizleri neler beklediği yönünde olacaktır.

Eylül ayında görüşmek üzere …

Sevgiyle Kalın…

 

Mali Müşavir

Finansal Astrolog

Burcu Ata

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
8 × 8 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.