DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAU Global Üyesi Berlin International Üniversitesi Berlin’de yeni kampüsüne taşındı

BAU Global Üyesi Berlin International Üniversitesi Berlin’de yeni kampüsüne taşındı
13.10.2018
A+
A-

Türkiye’nin eğitimde dünya markası BAU Global eğitim ağının üyesi olarak 2014 ylında Almanya’nın başkenti Berlin’de kurulan Berlin International Üniversitesi Almanya’nın en iyi üniversitelerine komşu kampusune taşındı.

2014 den beri BAU International Berlin olarak faliyetini sürdüren BAU Globalin Eğitim Ağı üyesi Berlin International Üniversite’nin yeni yerleşke açılışı yapıldı. Almanya’da bulunan 465 üniversite içinde yer alan ve bünyesinde 66 farklı ülkeden 375 öğrenci bulunduran Berlin International Üniversitesi Almanya’da Alman yasalarına göre kurulmuş ilk Türk üniversitesi olma özelliğini taşıyor.

Üniversite Alman Eğitim Senatosundan alınan akreditasyon ile Tasarım ve İşletme Fakültelerinde iç tasarım, ürün tarasımı, gragik tasarımı işletme, dijital işletme ve işletme yönetimi programları ile 6 farklı bölümde İngilizce eğitim sunuyor. 2019-2020 akademik yılından itibaren lisans programlarına mimarlık ve yüksek lisans alanında işletme (MBA) ve mimarlık (MS) bölümlerinde ekleyerek yoluna devam edecek.

2018-19 eğitim döneminde Berlin International Üniversitesi toplam 375 öğrenciye eğitim vermektedir. Üniversitemizin eğitiminden faydalanan öğrenciler 66 farklı ülkeden geliyor. Almanya’da bulunan 465 üniversitesi arasında en bu özelliği ile ilk sıradadır. Başta Alman ve Türk öğrenciler olmak üzere Rusya, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Vietnam gibi ülkeler de çoğunluk göstermektedir. Öğrencilerin yanı sıra öğretim kadrosunda da aynı uluslararasılığı göstermekte olan üniversitemizde; Hindistan, İrlanda, Japonya, Rusya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerden gelen öğretim kadrosu üniversitemizin isminde de geçen uluslarasılığın ve kültürel çeşitliliğin altını çizmektedir.

Üniversitede düzenlenen açılış törenine Türkiye’nin Almanya büyükelçisi Ali Kemal Aydın, UNESCO Avrupa eğitim merkezi direktörü Prof. Dr. Jan Sadlak, BAU Global Başkanı Enver Yücel, BAU International Universty Washington Rektörü Doç. Dr. Sinem Vatanarttıran, Berlin International Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hans-Dieter Klingemann ile birçok ülke temsilcisi, akademisyenler ve basın mensuğları katıldı.

BAU Global Başkanı Enver Yücel konuşmasında;„Üniversitemizin bu yeni kampusu ile Berlin’in 6 büyük üniversiteye ev sahipliği yaptığı bölgeye 7. Üniversite olarak dahil olmuştur. Berlin International University, BAU Global’in bir üyesidir. BAU Global dünyada önemli merkezlerde üniversite ağı olan global bir yapıdır. Başta İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi BAU Türkiye, BAU Washington DC, BAU Kıbrıs ve BAU Batum üniversiteleri olmak üzere, dünyanın çeşitli noktalarında eğitim merkezleri olan büyük bir ağdır“ dedi. Yücel, Berlin’deki bu üniversitenin diğer üniversitelerden farklı olduğunu ifade ederek ; “ Daha bu küçük yapımızla bile Almanya’nın uluslararası öğrenci çeşitliliği en fazla olan üniversite olduk. 66 ülkeden 375 öğrenciye sadece 4 bölümde ulaşmış bir üniversiteyiz. Berlin yeni nesil üniversite kavramında önemli bir yüksek öğretim kurumu olacaktır.

Daha uluslararasılaşmıs, daha global kültür anlayışı, daha fazla uygulama içinde eğitim ve bilimin yanında insanlığın sorunları ile uğraşan bir yapı olacaktır. Hedef, hiçbir yerde yabancılaştırılmayan global dünya vatandaşları yetiştirmektir“ dedi. Yücel Almanya ile Türkiye’nin ortak sorunu olan mülteci sorunu konusunda başından beri çalışmalar yürütükklerini dile getirerek; “Daha üçüncü yılımızda özellikle Türkiye’nin Avrupa’da Almanya’nın önemli bir sorunu olan mülteci konusunu dert edinmiş, mültecilerin entegrasyonu için çalışmış ve Almanya’nın ilk Suriyeli mülteci üniversite mezununu vermekten de mutluluk duyuyoruz. Ayrıca göçmenlerin Almanya’ya entegrasyonu için çalışmalar yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.“ Dedi. Yücel; “Berlin International Üniversitesi bir Alman Üniversitesidir ama BAU Globalin bir üyesidir. Berlin farklıdır, önemlidir dedik çünkü Türkiye Almanya ilişkileri derin bir tarihi dostluğa dayanır. İlişkilerimiz hem ekonomik hem siyasi hem de büyük dostluklar barındırmaktadır. Biz bundan 55 yıl önce bu ülkeye soydaşlarımızı işçi olarak çalışmaya gönderdik. Alman ekonomisine çok önemli katkılar sağladılar. Onların çocukları ve torunları olarak biz şimdi kas gücümüzle değil, beyin gücümüzle var olmaya ve katkı sunmaya geldik. İnanıyorum ki bu üniversite Türk Alman ilişkilerine büyük katkılar sağlayacaktır. Nasıl ki Türkiye’de Türk Alman Üniversitesi varsa Almanya’da da Berlin International Üniversitesi bu ilişkilere katkı sağlayacaktır“ dedi. Yücel; 4 yılın sonunda üniversitenin isminin başına Berlin adının verilmesinin Alman makamlarının üniversiteye duyduğu güvenin sembolu olduğunu belirtti. Yücel konuşmasında Almanya Türkiye İlişkisinin ve geleceğinin eğitimden geçtiğini belirterek; “Sürdürülebilir ilişkinin tutkalı eğitimdir“ dedi.

Berlin International Universitesi Rektörü Klingemann ise konuşmasında “ Çok mutluyuz. Yola çıktığımızda inandığımız değerlerimize ulaşıyoruz. Hedeflerimize ulaşmak bizi çok mutlu ediyor. Özellikle eğitimdeki amacımız mezunlarımızın dünyanın hiçbir yerinde yabancılaştırılamamasının sağlayacak eğitimi sunmaktır. 66 farklı ülkeden öğrencimiz var. Mezunlarımız şimdiden 22 ülkeye ulaştı. Biz global bir eğitim ağının parçasıyız. Bu inandığımız evrensel değer olan eğitim çıktılarını yaratmamıza yol açıyor“ dedi.

UNESCO Avrupa eğitim direktörü Prof. Dr. Jan Sadlak konuşmasında; geleceğin üniversitelerinin 5G, yapay zeka gibi gelişmelerin etkisiyle değişeme uğrayacağını belirterek “bilgiyi kullanmayı öğreten, üretim odaklı üniversiteler öne çıkacaktır. Asıl önemli olan öğrencilerimizi bilgi yığını haline getirmeden bugünden geleceğin teknolojilerini kullanarak bilgi temelli üretim yapabilen olarak yetiştirebilmektir“ dedi.

Daha sonra Türkiyenin Almanya Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve protokol kurdele keserek kampusun açılışını gerçekleştirdi.


YORUMLAR

Solve : *
29 + 26 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.