DOLAR 32,586
EURO 34,7901
ALTIN 2512,439
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İletişimin kurum içindeki rolü

15.01.2021
A+
A-

Kurumların belli bir düzen ve yapı içerisinde hareket edebilmeleri için sağlıklı kurum içi iletişim birinci şarttır. Ancak bu sayede çalışanların bireysel amaçları ile kurumsal amaçlar arasında bir uyum tesis edilmiş olur. Bu anlamda iletişim, “kurumun bütünlüğünü sağlayan ve sinir sistemi gibi kurumu sarıp sarmalayan yapı” olarak tanımlanabilir.

 

Eğer bir kurum içinde iletişim eksikliği varsa bilgi transferi, planlama, kurumsallaşma, delegasyon, yönetim, koordinasyon ve denetleme gibi konularda sorunlar ortaya çıkar. Zira kurum içi iletişim, çalışanları motive eder ve bu yönüyle kurumun etkinliğine olumlu katkıda bulunur. Diğer bir tabirle, kurumsal iletişim, kurumsal bütünleşmede kritik rol oynar.

 

İletişimin kurum içinde oynadığı en kritik rol, alınan kararların çalışanlar tarafından benimsenerek uygulamaya dönüştürülmesini kolaylaştırmasıdır. Paylaşım ve yardımlaşma yönü gelişen çalışanların kurumlara olan bağlılığı arttığı için müşteri hizmetleri kalitesi de yükselir. Ayrıca kurum içindeki baskı ve çatışma gibi olumsuz durumlar azaldığı için kurum faaliyetleri sürdürülebilir hale gelir. Kurumu temsil eden yöneticilere yönelik oluşan güven sayesinde değişime karşı direnç azalır. Hata ihtimali minimize edildiği için şirket karlılığı olumlu yönde etkilenir.

 

Kısacası; toplumsal, kurumsal ya da bireysel birçok sorunun kökeninde yetersiz iletişim bulunmaktadır. Çünkü etkin kurum içi iletişim, çalışanların şirketi daha iyi tanımalarını sağlar ve bu sayede bireyler kurum amaçları doğrultusunda eşgüdümlü olarak görevlerini ifa ederler. Bu anlamda iletişim, bir kurum uhdesinde ortak amaçları gerçekleştirmek adına bir araya gelen bireyler ve kurumun bekası için hayati derecede önemlidir.

 

Deniz Tören


YORUMLAR

Solve : *
11 × 14 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.