DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3081,265
BIST 9977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Liseye girişte yeni sistem hangi farklılıkları getiriyor?

27.11.2017
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz liseye giriş sınavında soru sayının 90 sınav süresinin ise 135 dakika olacağın ve sadece 8. sınıftan soru sorulacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liseye geçişte yeni sistemle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

Sadece 8. sınıftan soru sorulacak. Bir önceki açıklamamızda 60 soru soracağımızı söylemiştik ancak biz bunu yaparken bizim öğrencilerimiz, ortaokulu bitirecekler liseye geçecekler. Aynı şekilde liseyi bitirip üniversiteye gidecekler. Daha sonra soru sayısını 90’a çıkardık. 135 dakikalık bir süre içinde.

Mahalli yerleştirme sistemi sonrası eğitim bölgeleri nasıl oluşturulacak? TIKLAYIN!

SORU DAĞILIMI

20 fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 yabancı dil sorusu sorulacak

AÇIK UÇLU SORU OLMAYACAK

Açık uçlu soru olmayacak. Noktayı koyduk. Açık uçlu sormamayı bu sınavlarda kararlaştırdık. Doğru eğitim açık uçluyu gerektirir ama tartışmaya açmamak adına açık uçlu soru olmayacak.

SINAVA İSTEYEN GİRECEK


Sınava isteyen öğrencilerin gireceğini dile getiren Bakan Yılmaz şunları söyledi: “Bizim sistemimizde sınav zorunlu olmayacak, isteyen girecek. Sadece yüzde 10’luk bir bölümü girmiş olacak. Öğrenci sayısı yüzde 10’a tekabül eden bir okul kontenjanı sınava ayrılmış olacak. Proje okulları olan okullar bunlar. Bu okullar vardı zaten. Yüzde onluk kapsam içine iren okullar her yıl güncellenecek. Sınav sistemi dışında herkes kendi mahellesindeki istediği okul gidebilecek. Bundan sonra farklı akademik düzeydeki öğrenciler de başrı gösterebilecek. Bu sene bu seviyede 1 milyon 180 bin öğrencimiz var. Bu sayı ilk yıl biraz daha fazla olabilir.

Teog yerine gelen mahalli yerleştirme sistemi (MYS) rehberi: TIKLAYIN!

Başarıyı yakaladığında çocuklar sistemin rahatlığı anlaşılmış olacak. İlkokuldan ortakula geçiş var mı? Yok. Aynı sistemi ortaokuldan liseye yapılacak dendiğinde herkes şüphede kalıyor. Anadolu lisesi, sosyal bilimler lisesi, spor lisesi, gibi liseler var. Bunlar dikkate alıdığımızda kapasitemiz arzın üstünde kalıyor. 1 milyon 200 bin adayımız var onun üzerinde kapasitemiz var. Kimse açıkta kalmayacak. Bir veli evladını imam hatipe göndermiyorsa biz öyle bir kayıt yapmayacağız.”


YORUMLAR

Solve : *
30 − 29 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.