Zihin (iç ses) nedir? Nasıl çalışır?
Zihin; korku temelli bir programdır. Dünyaya aynı zamanda korku dünyası denmesinin sebebi zihnin bu yapısıdır. Zihnin en temel korkuları yetersizlik, eksiklik ve güçsüzlük duyguları henüz doğuştan başlar.
Bir bebek dünyaya yeni bedenlendiği anda yetersizlik ve güçsüzlük korkusu ile yaşama başlar. Beslenme ve diğer ihtiyaçları için anneye ve babaya muhtaçtır. Sonrasında bebek büyüdükçe çevresinden ve okul hayatından başarısızlık, yalnızlık, dışlanma, güvensizlik, kaybetme,vs. korkuları da alır. Zaman içinde kişi monoton hayatta kısır döngüler şeklinde sorunlarla dolu bir yaşamda yol alır.
Yaşam; para, ilişki, aile, iş, vs. hep baskılarla ve zorluklarla geçer. Zihin anda olmak istemez, kişiyi geçmiş tecrübe, hatalarına ve gelecek kaygı, endişelere götürür, sorun yaratır. Zihin acı ve sorundan beslenir. Zihin yapaydır ve dengede olmak istemez,kişiyi sürekli zıt kutuplu uçlara götürür. İnsan maddi alemden sıkılıp, bir anda maneviyatçı olabilir veya tam tersi olabilir. Aslında her iki zıt kutupta sıkıntılı süreçlerdir. Kişi bir kuş misali iki kanadı da dengede olmalıdır.
Maddi alem ile manevi dünyasını dengede tutabilen insan şifalanmaya başlar, korkular çözülür, bilinç seviyesi, huzur gelir. Diğer türlü tek kanatla uçmaya çalışan dengesiz bir kuş misali yönünü asla bulamaz ve rahat edemez. İnsan huzur bulabilmek için sistemli bir çalışma ile korkudan çıkıp, farkındalığını yükseltip bilinç seviyesine gelmelidir.
Bilinçli insan ne yapsa kendine ve topluma faydalı, huzurlu kişidir. Tersinde ise bilinçsiz, korku içinde bir kişi ise ne yapsa kendine ve çevresine sıkıntı olacaktır. Korkular çözülünce bilinç ile kalıcı rahatlama gelir, mutlu ve keyifli yaşam başlar. İnsanın tüm amacı bu doğal huzuru sağlamak içindir.
Sevgilerimle
Doğan Erim