DOLAR 32,5907
EURO 34,8494
ALTIN 2508,035
BIST 9682,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Araç kiralamaya talep artsa da normale dönüş 2021’de…”

“Araç kiralamaya talep artsa da normale dönüş 2021’de…”
09.06.2020
A+
A-

Salgın kiralama sektöründe alışkanlıkları değiştirdi. İnsanlar toplu taşıma yerine kısa süreli de olsa araç kiralama alternatifine yönelse de otomotiv sektörü, zor geçecek bir sezona giriyor.

Salgın etkilerini atlanmaya çalışan otomotiv sektörü, kiralama tarafında da oldukça zor geçecek bir sezona giriyor. Turizmdeki aksaklıklar, kiralamacıları olumsuz etkilerken, eğer sezon beklenildiği gibi geçmez ise sektör iç pazara yoğunlaşacak.

NORMALLEŞME İLE BİRLİKTE TALEP PATLAMASI OLDU

Haziran ayına kadar olan sürecin daha çok ihtiyaçları karşılamaya yönelik kiralamalardan oluştuğunun altını çizen Enterprise CEO’su Özarslan Tangün “Normalleşme süreciyle birlikte, haziranda beklediğimizin üzerinde bir talep var. Ancak yurtdışında gelen turist sayısı bu sene doğal olarak beklediğimiz gibi olmayacak. Bireysel kiralamada, neredeyse işlerin üçte birini yurtdışından gelen turistler oluşturuyor. Ama yurt içindeki talep, özellikle seyahat kısıtlamalarının da azalmasıyla gözle görülür bir iyileşme gösterdi.

2020 döneminde yerli turizmin daha hareketli olacağına inanıyoruz. Şehiriçi ve şehirlerarası toplu taşımaya olan talebin kiralamaya yönelmesiyle birlikte yurtiçinin, yurtdışından gelmeyen müşterinin bir bölümünü kompanse edeceğini düşünüyoruz.

Turizmde normalleşmenin 2021’de yaşanacağını ve önümüzdeki yıl beklentinin üzerinde bir turizm talebiyle karışılacağımızı tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Araç yatırımlarının bir kısmını 2020’nin başında yaptıklarına değinen Tangün, tedbir için planladıklarından daha fazla araç sattıklarını da ekledi.

FİLO BÜYÜKLÜKLERİ TALEBE GÖRE DEĞİŞECEK

Alımları da ötelediklerini belirten Tangün şöyle devam etti: “Biraz daha önümüzü görelim istedik. Bunun tabi ciddi artıları oldu. Bu kriz döneminde de yani en büyük maliyetiniz sizin araç maliyeti, araçların da çalışması lazım ki o maliyeti karşılayasınız. O anlamda normal bütçelediğimizin daha altında bir filo ile girdik bu krize. Ve şu anda da araç yatırımı yapıyoruz. Filo büyüklükleri azalacak ve talebin gelişimine göre bunlar değişecek. Ama benim şahsi fikrim; 2021 yılında biz daha normalize bir şey göreceğiz.”

HANGİ ARAÇ HANGİ KÖPRÜYÜ KULLANMALI? TIKLAYINIZ!

Tangün, salgın sürecinde günde 100’ün üzerinde araç teslimatı yaptıklarını anlattı. Dezenfekteli araç teslimatına devam edeceklerini vurgulayan Tangün “Hızlıca haftalık ve aylık özel kiralama paketleri hazırladık” açıklamasını yaptı.


UÇAK VE OTOBÜS YOLCUSU KİRALAMAYA YÖNELDİ

Pandeminin ardından insanların gerek şehiriçi gerekse şehirlerarası her türlü toplu taşımaya olan talebinin hızla azaldığını vurgulayan Özarslan Tangün “Koronavirüs süreciyle birlikte, insanların artık kendi araçları veya kiraladıkları araçlarla seyahat etmeyi tercih ettikleri ortaya çıktı. Haziran ayı itibariyle minibüs ve SUV araç kiralamalarında çok ciddi artışlar yaşandı. Çünkü, insanlar ailece seyahatlerini uçak veya otobüslerden bireysel kiralamaya yönlendirdi.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞINA DÜZENLEME. TIKLAYINIZ!

Bu noktada, bavul kullanımı ve kişi sayısı, minibüs ve SUV gövde tipli araç ihtiyacını ortaya çıkardı. Yeni dönemin getirdiği en önemli trendlerden bazıları ise kısa dönem araç kiralamada kuralları yeniden yazacak türdendi. Şöyle ki, pandeminin ilk anlarından itibaren insanlar ihtiyaçlarını görebilmek için ofislere gelmek yerine adreslerine araçların getirilmesini tercih etti. Şehir içindeki mobilite ihtiyaçları için haftalık ve aylık kiralamalara yöneldi. Özellikle aylık kiralamada geçen yıla göre yüzde 60’a varan artışlar yaşadık” ifadelerini kullandı.


ŞEHİR OFİSLERİ YENİDEN GÖZDE OLDU

Covid-19 süreci sonrası gelen taleple birlikte şehir ofisi sayılarını artırdıklarını da kaydeden Özarslan Tangün “Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için ve orada önemli bir potansiyel olduğunu gördüğümüz için, şehir içi ofis sayımızı hızla artırdık. Bodrum’da 1 tane, Antalya’da 1 tane yeni şehir ofisi açtık. İstanbul’da 1 tanesini açmak üzereyiz, 2 tanesiyle ise anlaştık. Böylece, İstanbul’da 3 tane daha yeni şehir ofisi açmış olacağız. Ankara ve İzmir’de yeni ofisler açacağız. Bu yeni şehir ofisleriyle birlikte Türkiye genelinde 15-20 yeni noktada hizmet vermeyi planlıyoruz. Pandemi süreci bizleri şehir ofislerine yatırıma yönlendirdi” şeklinde konuştu.

karar.com
https://www.karar.com/kiralamada-normale-donus-2021de-1567807

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
38 ⁄ 19 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.