DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3081,265
BIST 9977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Araç radyolarında analogdan dijitale geçiş

29.11.2016
A+
A-

TÜRKİYE’de bu yıl sonu itibariyle 20 milyon araç radyosunda planlanan ’analogdan dijital sisteme geçiş projesi’, FETÖ operasyonlarında RTÜK kadrolarının değişmesi nedeniyle 2017 yılı sonuna ertelendi.

Antalya’da 2015 yılında düzenlenen Türksat Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri’nde 20 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren bir proje açıklandı. 2016 sonu itibariyle araçlarda kullanılan ve FM yayını yapan analog sistemlerin Digital Audio Broadcasting (DAB) sistemine geçmesi zorunlu hale getirildi. Türkiye’de yayın yapan bin 57 radyo kanalından 270’i dışında tamamının karasal yayın yapması nedeniyle yollarda yayın kesintilerinin yaşandığı göz önünde bulundurularak, DAB sistemi ile araç sahipleri artık kesintisiz ve kaliteli radyo dinleme imkanı bulacaktı. Analogdan dijitale geçiş için araç başına 40 ile 60 dolar maliyet öngörülen projenin, iç pazara 11 milyar dolarlık hareketlilik getireceği ifade edildi.

 

FETÖ OPERASYONLARININ ETKİSİ

Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Genel Başkanı Hayrettin Özaydın, projenin planlandığı gibi gitmediğini söyledi. FETÖ operasyonları nedeniyle RTÜK’te görev değişmelerinin yaşandığını ve yeni atanan personelin henüz frekans planlamasını yapamadığını belirten Özaydın şöyle dedi:

“FETÖ/PDY operasyonları nedeniyle RTÜK’te kadrolar ve teknik çalışanlar değişti. Daha önce hazırlanan spektrum planı yenileneceği ve RTÜK bu frekans planlamasını henüz yapamadığı için özel radyolara tahsis edilecek frekanslar belirlenemedi. Şu anda 4 ilde 6 radyo ile denemeleri yapılıyor.”

 

2017 YIL SONUNA SARKTI

Deneme yapılan yayınlarda hiçbir sorun olmadığını belirten Özaydın, firmaların ithalat ve ihracat yapmaya başladığını ve proje için yarım milyon dolarlık bir yatırımı şu ana kadar yaptıklarını söyledi. Projenin 2017 yılına sarktığını belirten Özaydın şöyle konuştu:

“Uyarılarımızdan sonra imalat ve ithalat yapmaya başlayan firmalar satış yapmaya başladı. Ancak proje 2017’ye sarktı. RTÜK şu anda proje ile ilgili bir tarih vermiyor. 2017 yılı ilk çeyreği için beklentimiz var, çünkü sektör ona göre hazırlık yaptı. Yarım milyon dolar seviyesinde bir hazırlık yapıldı.”

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: , , , ,

YORUMLAR

Solve : *
22 ⁄ 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.