DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3081,265
BIST 9977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye-Rusya Yatırım Fonu nedir?

11.03.2017
A+
A-

Türkiye-Rusya Yatırım Fonu hakkında bilinmesi gerekenler

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Türkiye-Rusya Yatırım Fonu’nu kuran mutabakat anlaşmasını imzaladı.

Anlaşma kapsamında Türkiye ve Rusya, ikili ekonomik bağları güçlendirebilecek ve iki ülke arasındaki yatırım akışını artırabilecek cazip yatırım projelerini belirlemek için birlikte çalışacak.

 

Rusya Federasyonu’na yapılan ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in huzurunda imzalananan mutabakat anlaşmasına göre her iki ülke Türkiye-Rusya Yatırım Fonu’na 500’er milyon dolara kadar çıkabilecek bir yatırım yapacak.

Fon, toplamda 1 milyar dolara kadar ulaşabilecek.

 

“TÜRKİYE VARLIK FONU’NUN İLK ULUSLARARASI GİRİŞİMLERİNDEN”

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Bostan yapılan anlaşmanın iki kurum arasındaki uzun soluklu bir işbirliğinin başlangıcı olmasını dileyerek, “Türkiye-Rusya Yatırım Fonu’nun iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesini hızlandıracağına inanıyoruz. Türkiye Varlık Fonu ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, hem Türkiye’de hem Rusya’da, ülkelerinin ekonomik büyümesine ve refah düzeylerinin gelişmesine katkıda bulunacak kârlı yatırım fırsatları üzerinde çalışacak. Bu anlaşmanın Türkiye Varlık Fonu’nun ilk uluslararası girişimlerinden biri olmasından da ayrıca heyecan duyuyoruz.” dedi.

 

“POTANSİYEL ORTAK YATIRIM PROJELERİ GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLADI”

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) CEO’su Kirill Dmitriev ise bu anlaşmanın Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesine ivme kazandıracağını belirterek, “RDIF, Türkiye Varlık Fonu’yla kuruluşundan bu yana yakın temas halinde. Yatırım süreçlerindeki ortak yaklaşım sayesinde, ekonomik işbirliğinin gelişmesini teşvik edilecek ve daha etkili olmasını sağlanacaktır. RDIF ve TVF, potansiyel ortak yatırım projeleri hakkında görüşmelere başlamış bulunmaktadır “dedi.

 

TÜRKİYE VARLIK FONU NEDİR?

Türkiye Varlık Fonu (TVF), 2016’da kurulmuş olup, misyonu Türkiye’nin stratejik varlıklarını geliştirmek, değerini artırmak ve böylece Türkiye’nin öncelikli yatırımları için kaynak sağlamaktır. TVF, başarılı yatırımları ve performansa dayalı, şeffaf ve kurumsal yönetim yaklaşımı ile dünyadaki en başarılı varlık fonlarından biri olmayı hedeflemektedir.

 

RUSYA DOĞRUDAN YATIRIM FONU NEDİR?

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Rusya’nın ulusal varlık fonudur. 2011’de kurulan RDIF’in ana amacı uluslararası finansal ve stratejik yatırımcılarla birlikte öncelikle Rusya’da ortak yatırımlar yapmaktır. RDIF, Rusya ekonomisine doğrudan yatırım sağlamak için bir katalizör görevi görür. RDIF’in yönetim şirketi Moskova’dadır.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
40 ⁄ 20 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.