DOLAR 32,5273
EURO 34,7644
ALTIN 2492,33
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Serbest meslekli için “e-Serbest Meslek Makbuzu” zorunluluğu 1 Temmuzda başlıyor!

Serbest meslekli için “e-Serbest Meslek Makbuzu” zorunluluğu 1 Temmuzda başlıyor!
29.06.2020
A+
A-

Ülkemizde elektronik belge uygulamaları ile ilgili düzenlemeler giderek yaygınlaşıyor. e-Serbest Meslek Makbuzu kesmek 01.07.2020 tarihinden itibaren zorunlu olacak. 5 Milyon TL cirolu firmalara da e-Fatura kesmek ve e-Defter düzenlemek 01.07.2020 tarihinden itibaren zorunlu olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemi üzerinden veya “Başkanlıktan izinli özel entegratörler aracılığıyla “e-Serbest Meslek Makbuzu” kesmek 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren zorunlu olacak. Bilindiği üzere benzer bir zorunluluk bu yılbaşında 5.000 TL veya 30.000 TL limitlerle E-Arşiv Fatura şeklinde gelmişti. Bu limitlerin altında şirketlere veya kişilere kağıt fatura düzenlenebiliyordu. Ancak serbest meslek mensupları artık kağıt serbest meslek makbuzu kesilemeyecek. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 5 Milyon TL ve üzeri cirosu olan firmalar için de e-Fatura kesmek ve e-Defter düzenlemek de zorunlu olacak.

400 BİN’İ AŞKIN SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN E-DÖNÜŞÜM ZAMANI!

YSM Yazılım Kurucusu Sedat Yazıcı, “Vergiden muaf olmayan serbest meslek erbapları olan yüzbinlerce doktor, mühendis, sanatçı, menajer, serbest muhasebeci ve mali müşavir, yeminli mali müşavir vb. 400 bin’i aşkın serbest meslek erbabının e-SMM’ye geçeceğini öngörüyoruz. E-Fatura için de yine yüz binleri aşan firma eklenecek. Böyle GİB düzenlemeleri ile ticaret ve belge sitemimiz her geçen gün daha fazla dijitalleşiyor ve elektronik ortama taşınıyor. Bizler de bu dijitalleşmeyi kolaylaştırıyoruz ve online tahsilat süreçleri, online satın alma, satış, üretim çözümleri dahil güçlendiriyor, zenginleştiriyoruz” dedi.

CHark Online İşletme Yazılımları” ürünleri arasına “e-SMM” paketini ekledi

Sedat Yazıcı, “YSM Yazılım olarak “E-Dönüşüm Çözümleri” kapsamında sundukları “CHark Online İşletme Yazılımları” ürünleri arasına “e-SMM” paketini de eklediklerini belirtti.

Yazıcı; özellikle KOBİ işletmelerine online çalışan yazılım çözümleri geliştirdiğimiz Kocaeli Üniversitesi Teknopark’taki firmamızda, bu düzenlemenin zorunlu hale getirdiği Serbest Meslek Mensupları’nı da kapsayan bir çözüm olarak “CHark SMM”yi geliştirdik YSM yazılım çözümlerimizde 2013’den beri, PİR yazılımlarımızda da 2018’den beri kağıt veya elektronik faturalarla oluşturulan müşteri ve bağlı borç kayıtları, ilgili ekranlara koyduğumuz “Tahsilat İste” tuşlarıyla kredi kartından güvenli bir şekilde tek çekim veya taksitli bir şekilde tahsil edilebiliyor. Verimlilik, hız ve kolay karar verebilmenin, rekabette rakiplerden öne geçmenin yolu e-dönüşüm çözümlerini kullanmaktan geçiyor” diye ekledi.

TAHSİLAT TAKİBİ DE TAHSİLATIN KENDİSİ DE OTOMATİK OLACAK

Yüzbinlerce Serbest Meslek Mensubu, Esnaf ve KOBİ elektronik ortamda makbuz kesme, fatura kesme, gönderme, saklama, vb. tüm müşteri süreçlerini elektronik ortamda yüzde 100 dijital bir şekilde yürütülen bir alt yapıyla sunuluyor. CHARK’da, tahsilat takibi de tahsilatın kendisi de otomatik bir elektronik süreç olarak işletilebiliyor.

Patron Özeti, Finans Özeti gibi ekranlarla cep telefonundan dahi kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Tüm irsaliye, fatura, stok, depo, kasa, banka, çek, senet, cari hesap, gelir gider raporları, kredi takibi, vb. tüm işlemler online ve mobil ortamda 7/24 yönetilebiliyor. 2010 yılından beri bulut platformlarında SaaS tabanlı iş yazılımları geliştiren bir şirketler grubu olarak, gözlemlerimize göre, zamandan yüzde 40 oranında maliyetten ise yüzde 30 oranında tasarruf edebiliyorlar.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
16 ⁄ 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.