DOLAR 32,3632
EURO 35,0264
ALTIN 2324,06
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABD ve Çin haftaya yeni ticaret görüşmeleri için Beijing’de buluşacak!

ABD ve Çin haftaya  yeni ticaret görüşmeleri için Beijing’de buluşacak!
06.02.2019
A+
A-

ABD Ticaret Temsilcisi Lighthizer ve Hazine Bakanı Mnuchin Çin’de gelecek hafta görüşmeler yapacak

ABD’li ve Çinli üst düzey yetkililerin Amerikan fikri mülkiyet haklarını korumak ve ABD’nin Çin mallarına yönelik gümrük vergisini 2 Mart’ta artırmasını önlemek amacıyla anlaşma yapmak için gelecek hafta Beijing’de yeni ticaret görüşmeleri başlatmaya hazırlandıkları belirtildi.

Konuya yakın kaynaklar, ABD heyetinin bu hafta Çin’de yeni ay yılı tatilinin sona ermesinin ardından hafta sonunda Beijing’e gelmeye başlayacağını söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, Birliğin Durumu konuşmasında Çin ile yapılacak herhangi bir ticari anlaşmanın “haksız ticaret uygulamalarını sonlandırmak, kronik ticaret açığını azaltmak ve Amerikan işletmelerini korumak için gerçek, yapısal değişiklik içermesi gerektiğini” belirtti.

Wall Street Journal’ın üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre Beijing’de yapılacak görüşmelere ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin başkanlık edecek.

ABD Ticaret Temsilciliği sözcüsü, konuyla ilgili yeni bir açıklaması olmadığını söyledi. Trump, iki tarafın 2 Mart’ta TSİ 0801’e kadar bir anlaşmaya varamaması durumunda, Çin’den ithal 200 milyar dolar değerinde ürüne yönelik yüzde 10 olan gümrük vergisini yüzde 25’e çıkarmaya söz vermişti.


YORUMLAR

Solve : *
1 × 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.