DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emine Kazan’a “Gümüş Kariyer” Ödülü

Emine Kazan’a “Gümüş Kariyer” Ödülü
20.12.2020
A+
A-

Halkla ilişkiler tarihine farklı bir bakış açışı getirmesi ve İletişim alanına yapmış olduğu katkılardan dolayı Emine Kazan, BY Prrotokol dergisi tarafından Yazar ve Halkla İlişkiler alanında “Gümüş Kariyer “ ödülünü aldı.

Halkla ilişkiler kavramının eski Türkler’de ve Osmanlı İmparatorluğunda nasıl olduğu, yöneten-yönetilen arasındaki ilişkilerin nasıl yürütüldüğü, Emine Kazan tarafından kitaplaştırıldı.

Halkla ilişkiler tarihini farklı bir bakış açısıyla işleyen “Eski Türkler’de ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler” isimli kitap yayınlandı. Tarihin, bir halkla ilişkiler uzmanının gözüyle yeniden yorumlandığı kitapta, günümüz halkla ilişkiler kurumları ile ’Eski Türk Devletleri ve Osmanlı Devletindeki iletişim kurumlarının kıyaslanması da dikkat çekiyor. Emine Kazan, bu kitabın amacının iletişim, özellikle halkla ilişkiler tarihine kapı açmak olduğunu söyledi. Kitap genişletilmiş yeni baskısı ile raflardaki yerini alacak.

Platon’un ‘Devlet’ adlı eserinde, Sokrates: “Devlet, Bütünlüğünü kaybetmediği ölçüde genişlesin, kabul; Ama bütünlüğünü, birliğini boğacak kadar da genişlemesini istemiyoruz…” der. Peki ya bir devlet, Sokrates’in istemediği kadar genişlerse ve buna rağmen de bütünlüğü, birliği bozulmasın isterse?.. ‘Halkla ilişkiler’ kavramının önemi, Sokrates ve onun Yaşadığı dönemde bugünkü kadar kavranabilmiş miydi bilinmez; ancak şu bir gerçek ki, Eski Türkler ve devamı sayılabilecek Osmanlı imparatorluğunda bu kavramın öneminin hemen herkes farkındaydı. Yoksa bugün 600 yıl ayakta kalmayı başarmış bir imparatorluktan söz etmek pek kolay olmayacaktı.

Tarih boyu ‘göçebe’ yaşamı sürmüş Türklerin Anadolu’ya yerleşmesi ve burada yüzyıllarca ‘devlet’ olarak kalması, her açıdan hem ilgi çekici hem de hayret vericidir. Pek çok tarihçi için ise bu tablo, bir ‘hazine’ görünümündedir. Türklerin tarihi araştırılırken, onların birbirleriyle kurdukları iletişimde, diğer milletlerden şaşırtıcı bir biçimde farklı davranışlar sergilediğini göz ardı etmek doğru olmaz.

İşte, Eski Türkler ve Osmanlı Devleti’nin yapısındaki hiyerarşinin, ‘yöneten-yönetilen’ arasındaki mükemmel uyumla birlikte nasıl şekillendiğini; Yüzyıllarca ayakta kalmayı başarmış olan Türklerde ‘halkla ilişkiler’ dişlilerinin nasıl çalıştığını elinize alacağınız bu kitapta bulacaksınız

Eski Türkler ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler”  Kitap Hakkında ,

Halkla ilişkilerin eski Türkler ve Osmanlı Devletinde nasıl olduğu, yöneten-yönetilenler arasındaki ilişkiler ekseninde nasıl yürütüldüğü; Yazar Emine Kazan’ın kaleme aldığı “Eski Türkler ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler” kitabının orijinali, Michigan Üniversitesi’nin yanı sıra dünyanın seçkin üniversitelerinde.

“Eski Türkler ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler” kitabı; TÜHİD kaynak kitaplarda, Halkla İlişkiler sitesi kaynak kitaplarda, dünyanın seçkin üniversiteleri Toronto, Oxford, Harvard, University of Michigan, Orient-Institute Istanbul, Boğaziçi Üniversitesi, Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt (ULB) Almanya, New York University, Columbia University in the City of New York, Library of Congress Washington, HathiTrust Digital Library, Ohio State University Libraries, UC Berkeley Libraries, University of California ve NRLF gibi önemli kuruluşların kütüphanesine girdi.


YORUMLAR

Solve : *
5 + 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.