Hangi araç hangi köprüyü kullanmalı
İstanbul’un 3’üncü boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de açılması ile hangi köprüden hangi sınıf aracın geçebileceğine dair yeni düzenlemeler de sürücülerin hayatına girdi.
Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden edinilen bilgiler çerçevesinde hangi köprüden hangi aracın gececeği bilgileri şöyle;
15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçebilecek araçlar, dingil mesafesi 3.20 altında olan panelvan, kamyonet dışında kalan 1. Sınıf tüm araçlar.
İETT otobüsleri, taksi ve dolmuşlar da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanabiliyor.
FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ
Kamyon ve kamyonet dışında kalan, dingil mesafesi 3.20 ve üzerinde olan 2. sınıf araçlar ve 1. Sınıf tüm araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçebilecek.
HANGi ARAÇ HANGi KÖPRÜDEN GEÇEBiLiR? TIKLAYINIZ!
YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ
Tüm araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçebilecek. Diğer köprülerden geçişlerine izin verilmeyen ağır tonajlı araçlar, kamyonet ve kamyon geçişleri de bu köprüden yapılacak.
UKOME’NİN UYGUN GÖRDÜĞÜ ARAÇ TÜRLERİ
Birinci sınıf araçlar ile kamyon ve otobüslerin dışındaki 2. sınıf araçlar, turizm, personel ve okul için kullanılan tüm servis araçları, karavan, ticari olarak 100 kilometreye kadar şehirler arası tarifeli ve tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan D4 yetki belgeli araçlar, toplu taşıma araçları, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden izinli kamu kurum ve kuruluşlarının resmi makam hizmet araçları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden ise her türlü motorlu araç geçebilecek.
https://ekonomidoktorunuz.com/ne-nedir/hangi-arac-hangi-kopruden-gecebilir-20190919/
İBB GRAFİK YAYINLADI
İBB Ulaşım Yönetim Merkezi, UKOME kararı sonrası köprülerden geçiş yapacak örnek araç türlerini şimdi de grafik olarak yayınladı. İşte köprülerden geçiş yapabilecek örnek araçlar;
İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü(Boğaziçi)’nü bugüne kadar kullanması yasak olan en fazla 9 koltuğu bulunan otomobil ve minibüsler ile, pick-up ve kombivan türü kamyonet grubu araçlar artık bu köprüden geçebiliyor. Daha çnce FSM Köprüsü’nü kullanmak durumunda olan o araçların işte listesi..
Kısa bir süre önce TBMM tarafından çıkarılan bir yasa ile bu tür araç sahiplerinin yasak geçiş nedeniyle aldığı cezalar af edilmişti.
Teknik tanım olarak M1 ve M2 sınıfı yolcu taşımasında kullanılan otomobil ya da minibüs olarak kaydı bulunan araçlar arasında; Mercedes Vito, VW Caravelle, Renault Trafic Multix, Peugeot Expert gibi modeller yer alıyor.
https://ekonomidoktorunuz.com/ne-nedir/hangi-arac-hangi-kopruden-gececek-20190612/
Hangi araç hangi köprüyü kullanmalı
Kararın etkilediği daha büyük kesim ise N1 sınıfı olarak teknik sınıflandırmaya alınan yük taşıma amaçlı ve toplam ağırlığı 3.5 tonu geçemeyen araçlardan oluşuyor. Burada ilk listede Fiat Doblo, Fiorino, Peugeot Rifter, Citroen Berlingo, Renault Kangoo, Opel Combo, VW Caddy, Ford Courier, Connect, Custom, Dacia Dokker kombi; gibi modellerle ile çift kabin pick-up modelleri Ford Ranger, VW Amarok, Toyota Hilux, Mercedes X-Class, Nissan Navara, Isuzu D-Max, Mitsubishi L200, Fiat Fullback ile çift kabin (ön sıra dışında oturma yeri olan panelvan Ford Transit Custom gibi) yine 3.5 ton altı yük taşımaya uygun araçlar öne çıkıyor. Böylece sürüler tarafından merak edilen Amorak 1 köprüden geçecek mi gibi sorular da cevabını bulmuş oldu.