DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yatırım adedinde ODTÜ, miktarında İTÜ birinci

18.03.2021
A+
A-

En çok girişimci Anadolu Üniversitesi, ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversite’sinden çıktı

 Startups.watch verilerine göre, 2020 yılında en çok yeni girişim kuranlar Anadolu Üniversitesi, ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi mezunları oldu. Adet olarak en çok yatırımı ODTÜ mezunlarının kurduğu girişimler alırken, miktar olarak en çok yatırımı İTÜ mezunlarının kurduğu girişimler aldı.

Startups.watch’un Türkiye girişim ekosistemi hakkında paylaştığı bilgilere göre, Anadolu Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi mezunları 2020 yılında en çok start up kuranlar oldu. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Koç Üniversitesi mezunları da en çok yeni girişim kuranlar arasında gösteriliyor.

 

Girişimciler bankaların kuluçka merkezlerinden nasıl faydalanabilirler? için TIKLAYINIZ!

 

En çok yatırım adetini ODTÜ mezunları aldı

Adet olarak bakıldığında en çok yatırımı ODTÜ mezunlarının kurduğu girişimler alırken onu Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi mezunları takip etti. Miktar bağlamında ise toplamda en çok yatırımı İTÜ mezunlarının kurduğu startupların aldığı görülüyor. Miktar yönünden en çok yatırımı alan diğer üniversiteler ise Bilgi Üniversitesi ve ODTÜ olarak belirtildi.

 

165 yeni girişim 139 milyon dolar yatırım aldı

Startups.watch verilerine göre, 2020’de 165 yeni girişim 139 milyon dolar yatırım aldı. Ülkemizde girişim ekosisteminin genç ve inovatif düşünen beyinlerin desteklenmesiyle büyüdüğünü söyleyen IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, uzmanı oldukları danışmanlık alanlarından biri olan TÜBİTAK 1512 Tekno-girişim Sermayesi Desteği Programı hakkında şu bilgileri paylaştı: “TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı, girişimcilerin inovasyon odaklı iş fikirlerinin, katma değer ve istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimlere dönüşmesine katkı sağlıyor.

IFASTÜRK Ar-Ge ve Destek olarak, girişimcilerin programdan verimli bir şekilde faydalanmalarına ve program kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelerin şirket kurma sürecinde doğru kararlarla yönetilmesini sağlıyoruz. Sermaye desteği programına kimlerin başvurabileceği, destek süresi, destek miktarı, ödeme zamanları, desteklenen gider kalemleri, proje öneri formu hazırlarken dikkat edilecek hususlarda girişimcilerin rehberi olmayı sürdürüyoruz.”

 

IFASTURK hakkında:

IFAS Türk Eğitim Ar-Ge ve Destek Danışmanlığı A.Ş., farklı iş kollarında faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli firmalara, Ar-Ge ve Teknopark Danışmanlığı ile ihracata yönelik devlet destekleri danışmanlığı kapsamında müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda geniş yelpazede hizmetler sunan bir danışmanlık şirketidir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.