DOLAR 32,3259
EURO 35,0763
ALTIN 2309,27
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cadılar bayramımız mübarek olsun!

“Oldu mu şimdi? Cadılar Bayramı” da nereden çıktı bre densiz!” diyenler, biraz sakin olun. “Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmam arkadaş!” diyorsanız yazının devamını okuyun lütfen.

Cadılar Bayramı Nedir?

“Cadılar Bayramı, antik Britanya’da pagan Keltlerin kutladığı Samhain Festivali’ne dayanır. Keltler için 1 Kasım yazın bitişi, kışın başlangıcı olmakla birlikte evliliklerin yapıldığı ve ölülerin kutsandığı bir dönemdi. Bu günde, ölülerin ruhlarının geçmişte yaşadıkları evleri ziyaret ettiğine inanılıyordu. Tepelerin üzerinde, evlerdeki ocakları tutuşturmak ve aynı zamanda kötü ruhları uzak tutmak için büyük ateşler yakılıyordu. İnsanlar, ortalıkta dolaştığına inandıkları ruhlara tanınmamak için maskeler takıyor, kostümler giyiyorlardı. Bu gelenekler nedeniyle Samhain festivali zamanla cadılar, goblinler, periler ve iblislerle özdeşleşti.” Encyclopedia Britannica

Cadılar Bayramı ve Üç Harfli Market

Düşmanı denize döktüğümüz, cumhuriyetin ve bağımsızlığın şehri İzmir, tam da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrasında, 30 Ekim 2020 saat 14.51’de; müthiş bir güçle sarsıldı. Sarsılan sadece yerkabuğu değildi. Saatler ilerledikçe acımız artmaya, gelen haberlerle dertlenmeye başladık. İzmir’den gelen her güzel habere sevinip her acı haberde biraz daha kahrolduk.

İzmir’de yıkılan binalardan haberler gelmeye devam ederken bir tanesi çok dikkatimi çekti: binalardan birinin giriş katında yer alan “üç harfli” bir market… Zaten başımıza ne geliyorsa üç harflilerden gelmiyor mu?

Söz konusu market, alanını genişletmek için taşıyıcı kolonları kesmişti. Marketler zincirinin eski yönetim kurulu üyesi olan Tarım Bakanı da, tesadüf olacak ki, tam da o binadaki kurtarma operasyonlarına katılmıştı. “Yok arkadaş bu kadar da denk gelmez” demek isterdim ama diyemiyorum. Bu da üç harflilerin işi olsa gerek.

Cadılar Bayramı ve 2.183 İşsiz Bankacı

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 30 Eylül 2020 itibarıyla açıkladığı verilere göre 34’ü mevduat, 14’ü kalkınma ve yatırım olmak üzere toplam 48 bankadaki çalışan sayısı, 2019 sonuna kıyasla 2.183 kişi net azalışla 186.654 kişiye indi.

Yılın ilk dokuz ayında, dünya ve ülkemiz salgınla mücadele ederken, üstüne üstlük Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle işten çıkartmalar da durdurulmuşken 2.183 bankacının işsiz kaldığı haberi geldi.

2.183 kişi işsizlik depremi altında kalmıştı.

Cadılar Bayramı ve VADESİZ MEVDUAT

Bankacılar “vadesiz mevduat hedefi“nin ne olduğunu çok iyi bilir. Vadesiz mevduat, müşterinin parasını bankada bedavaya tutmanın adıdır, faiz vermeden müşterinin parasıyla para kazanmaktır, müşteriyi kandırmaktır, müşteriye yalan söylemektir.

İşte 9 aylık bilançosunu açıklayan bir banka var ki 2020 yılının üçüncü çeyreğinden borsaya bildirilen mali tablolarına göre, vadesiz mevduatların toplam mevduatlar içindeki payını %46’ya ulaştırmış. Yani müşterinin bankaya getirdiği her 100 liranın 46 lirasını kendi parası gibi kullanmış.

Cadılar Bayramımız Mübarek Olsun

Yer açıp, alan kazanmak için kolon kesen üç harfli market var mı? Var!
Kar arttırmak için yasak olduğu halde 2.183 kişiyi işsiz bırakan zihniyet var mı? Var!
Müşterinin parasını, kendi parası gibi kullanıp bunu hedef diye çalışanına iteleyen banka var mı? Var!
Bu liste daha uzatılabilir mi, bunun gibi yüzlerce örnek var mı? Var!

Tamam o zaman, içimizdeki iblisler ve her türlü şeytanlığı yapanlar için “Cadılar Bayramı”nı kutlayalım, olsun bitsin.

Saygılarımla,

Uğur Durak
Profesyonel Koç

Web: www.hedeftutulmasi.com
e-posta: ugur.durak@hedeftutulmasi.com
YouTube: Hedef Tutulması
Instagram: ugurdurakofficial


YORUMLAR

Solve : *
29 × 10 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.