DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3081,265
BIST 9977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünyaya kafa tutan bir satıcı ol…

01.09.2018
A+
A-

Dünyaya kafa tutan bir satıcı ol…

1. Boş insanlarla vakit geçirmeyin, boş işlerle uğraşmayın, vaktinizi boşa harcamayın.

2. Her zaman, her konuda yapacaklarınıza ilişkin hedefleriniz olsun ve tüm çabanızı onlara ulaşmaya odaklayın.

3. Yapmak istediğiniz şeyler, ulaşmak istediğiniz yerler konusunda başkalarının ne dediğini asla umursamayın, taşıdığınız tepsidekileri devirmek istemiyorsanız tepsiye değil ulaşacağınız yere bakmalısınız.

4. Belirli bir planı, programı ve kaynağı olmayan işlere umut bağlamayın ve vakit ayırmayın. Heryerde görebileceğiniz -proje- adamlarından uzak durun.

5. Yürüttüğünüz işleri geliştirmenize ve daha iyi yapmanıza yönelik geri bildirimler dışındaki tüm eleştirilere kulağınızı kapayın. Eleştiri bir meziyet olsaydı aktörler değil film eleştirmenleri meşhur olurdu.

6. Okumaya ve öğrenmeye düzenli zaman ayırın. Kitap okumayan ve gelişmeyen insanlarla harcanan zaman boşa gitmiştir.

7. Hergün daha ileriye ve daha iyiye doğru bir adım atmalısınız. Sizin ilerlemediğiniz her an yürümeye devam eden bir başkası sizin önünüze geçecektir.

8. Olabildiğince çok insanla ilişki geliştirmelisiniz ancak bu insanlar mutlaka size maddi yada manevi getirisi olan insanlar olmalıdır. Vakit harcayacağınız birisinden ya para kazanmalı yada birşeyler öğrenmelisiniz.

9. Duruşunuzdan, ahlakınızdan, karakterinizden hiçbir şey için taviz vermeyin. Para ve çıkar uğruna kendinden taviz veren kişiler daha üstün ellerin oyununda birer piyon olmaktan öte geçemezler.

10. Hiçbir dogmatik düşünceyi, inancı, kuralı sorgulamadan kabul etmeyin. Kendi bağımsız düşüncelerini üretemeyenler varolan düzenin önemsiz kalabalıklarıdır.

11. Her yaptığınız işte karşınızdakilere bir fayda sağlamaya odaklanın. Tercih edilmek için “Neden beni seçsinler?”, “Onlara ne faydam olabilir?” , “Benim farkım ne?” sorularına yanıt veriyor olmalısınız.

12. Dünya’da kalma süremiz sınırlı, amacınız ürettiğiniz eserlerle ve yaptıklarınızla yaşam sürenizden daha uzun süre kalıcı olmak olmalı. “Bu dünya için ne yarattım?”, “Benden sonrası için ne bıraktım?” sorularını yanıtlamalısınız.

13. Parasıyla gösteriş yapan görgüsüz maskaralardan olmayın. Kim tavazu ve bilgi sahibi insanlardan daha yüksekte durabilir ki? Unutmayın ancak sergileyecek başka birşeyi olmayan insanlar maddi varlıklarını sergilerler. Siz manevi varlıklarınızı sergileyin.

14. Başarının en büyük düşmanı zaten başarılı olmaktır. Başarı sizi şımartmasın, egonuzu şişirmesin. Başarıyı başkalarına gösteriş yapmak için değil bir sonraki basamağa çıkmak için kullanın. “Zirvedeyim” dediğiniz gün gidebileceğiniz tek yön aşağıya doğrudur.

15. Her zaman “Öğreniyorum” diyenler “Biliyorum” diyenlerden daha değerlidir. Hayatın amacı bir noktaya ulaşmak değil sürekli ileriye doğru yolculuk yapmak olmalıdır.

16. Zaman en kıt sermayedir. Vaktinizi yararsız aktivitelerle harcamayın. Yaşamın her anından keyif almalı ve her an dağarcığınıza birşeyler katıyor olmalısınız. Değerli zamanınızı TV izlemek gibi yararsız şeylerle harcamayın.

17. Dikkatle planladığınız yeni girişimler konusunda cesur olun. Kaplumbağa kafasını kabuğundan çıkarmadan ilerleyemez, aynısı sizin için de geçerlidir. Hayat cesurları ödüllendirir ama dikkat edin kumarbazlar da eninde sonunda sıfırı tüketir.

18. Gözünüz sürekli etraftaki fırsatları kovalasın. Her ortam, her kişi, her iş bazı fırsatlar gizler. Kazanç ve fırsat arasındaki farkı fırsatı zamanında fark edebilmek belirler. Her şeyi “Bunun bana faydası ne olur?” diye değerlendirin.

19. Ulaşmak istediğiniz hedefler konusunda çok çalışmak her zaman fark yaratan şeydir. Çalışmak her zaman yeteneğe galip gelir. Yetenekli müzisyen çok çalışmazsa ondan ancak düğün çalgıcısı olur.

20. Deneyerek öğrenmek ahmakların tercih ettiği pahalı bir öğrenme yöntemidir. Akıllı insanlar başkalarının deneyimlerini öğrenerek hızla ilerler. Kendinize iş ve hayat konularında yetkin bir mentor edinin. Unutmayın insanlık Everest’in 100 yıl boyunca ulaşılamaz olduğunu düşündü ama ikinci tırmanış ilkinden yalnızca bir yıl sonra yapıldı.


YORUMLAR

Solve : *
22 + 17 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.