DOLAR 32,3773
EURO 35,0134
ALTIN 2325,398
BIST 9102,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eş durumundan , uzak ara…!

14.01.2018
A+
A-

Bekârlardan vergi alma fikri son zamanların en bomba fikri olarak siyaset tarihimizde yeri şimdiden aldı.

Bekarsın ve evlenmiyorsun…! Olmaz, olmaz..! Göklerden gelen bir karar misali şak diye “vergi” dayatması gündeme oturuverdi.

Bazen diyorum ki zamanda 100 yıl ileri gideceğimize çok değil 50 sene makarayı geri sarsak hayat daha mı keyifli olurdu…

50 sene önce memur olmak, saygınlık gören bir meslekmiş. Devlet veya özel fark etmez “memur” olduğunda itibarın olurmuş. Okumuş adam sıfatı ile her ortamda parlayan kişi sıfatını alırmışsın..

Hem “memur” hem de “bekar” isen 10 numara 5 yıldız taliplerin olurmuş. Şehir dışı taliplerin bile gelirmiş. Ne de olsa “Eş Durumundan” tayin olma hakkın varmış.

Sene 2020 “memur” olmak artık çok zor. KPSS filan var ama bu işler pek sınavla filan olmuyor. Yazılı yüksek gelse, mülakatta kamikaze gibi çakıyorsun.

Özel sektör zaten kendine yabancılaştı. “Memur” kavramı yok artık. Her işin uzmanları var. Uzman, Uzman Yardımcısı, Kıdemli Uzman birde bunları İngilizce yaz, çift taraflı kartvizitte varsa kralsın artık.

Memursun aslında ama “uzman” dediğinde daha havalı oluyor. Gerçi o hava, cıva eve giderken BİM’ den “DOST” yoğurt aldığında kalmıyor ama gene de oluru var hani…

Hükümet bekârları evlendirme telaşına düşmüş fakat bunun çok ötesinde daha bir vahim bir konu var.

Geçtiğimiz yıllarda evlenen ve “eş durumundan” tayin bekleyenlerin durumu çözülmüş değil. Son bir haftada “eşi ile ayrı” tayin bekleyen kamu ve özek sektör çalışanı bana ulaştı.

Aile kurmaya hevesli, beraber yaşamayı onaylamayan siyasiler zahmet olmazsa önce geçtiğimiz yılların evlilerini bir araya getirsin.

Sevenler ayrılmasın, evliler bir araya gelsin…

Hiç düşündünüz mü? Big Boss neden böyle bir çıkış yaptı.

Çünkü evlilik kurumu, inşaat gibi lokomotiftir.

Beyaz eşya, Mobilya, Mefruşat, Tabak Çanak, Halı, Küçük Ev Aletleri daha bir sürü şey…. Bir ev kolay kurulmuyor.

Baktı ki inşaat sürüklemiyor. Evlilik belki piyasayı ittirir.

2020 senesinde yeni mağduriyetler yaşanmadan, önce geçtiğimiz senelerin tayin bekleyen çifte kumrularını birleştiren yaklaşımların uygulamaya alınmasını rica ederim.

Eş durumundan, Uzak ara Evli Çiftler için gelsin sıradaki şarkımız :”Biz Ayrılamayız…”

Saygılarımla,

Uğur Durak

Eski Bankacı, Genç Müteşebbis

ugurdurak34@gmail.com

instagram: ugurdurakofficial

youtube: hedef tutulması

ETİKETLER:

YORUMLAR

Solve : *
12 ⁄ 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.