Etkinliklere katılmanın yararı
Etkinliklere özellikle sektörel ve yeni gelişmelerle ilgili olanlara katılıyor musunuz? Zamanım yok ve etkinlikler genelde, çok pahalı dediğinizi duyar gibiyim. Bu durumda size internette ücretsiz onlarca etkinlik bulabileceğinizi ve yine uzaktan da katılabileceğiniz örneğin, bazılarının canlı yayın sonrası da video olarak yayınlandığından istediğiniz zaman izleyebileceğiniz etkinliklerin olduğunu hatırlatmak isterim. Pahalı olma konusu ise başka bir detay, bazen yanılma bazen de yatırım olarak düşünülebilir. Açıklama açısından bir ayda kaç sigara paketi bitiriyorsunuz ve kitaplar kaç TL civarında sorusu ile sohbete başlayabiliriz. Kitap okumaya zamanım yok diyorsanız da, sesli kitapları hatırlatırım.
Bilindiği üzere ülkemizde ekonomi başta olmak çeşitli konular ve sektörlerle ilgili konferans ve zirveler düzenlenmektedir. Bunların bazıları ise uluslararası düzeyde yapılıyor ve bu etkinlikler kapsamında yüzlerce kişi, firma ve bazı durumlarda ise binlerce kişi ülkemize gelmektedir. Üniversite hocalığı ve danışmanlık gereği yıllardır ekonomi ile direk veya dolaylı etkinliklere katılıyorum. Bazılarında da konuşmacı, moderator nadiren de olsa sponsor da olabiliyorum. Bazı etkinliklere de danışmanlık yaptığım veya yönetici olduğum firmalarla gidiyoruz bazen pazarlama çalışması yapıyoruz bazen de stand açılıyor. Bilindiği üzere işdünyasında iletişim içinde olmak çok önemlidir. Konferans ve zirveler yanında online etkinliklerde de alacağınız bilgiler yanında sizin için artı yarar, networking olacaktır. Etkinlik öncesi konuya özel araştırma yaparsanız konuşmacılara doğru soruları sorabilir istediğiniz, özellikle uygulamaya yönelik ek bilgilere de böylece ulaşabilirsiniz.
Bazı etkinlikler; Bilişim, İK, Girişimcilik, Startuplar ve Yatırım, İnovasyon, Marka, Değişim, Uluslararası ilişkiler, Enerji, Strateji, Yönetim ve Planlama zirveleri, festival veya konferansları aslında sürekli düzenleniyor. Bazıları yurtdışında ama onlara da online olarak katılmak ve konuşmacıları izlemek ve soru sormak mümkün. Dahası etkinlik ve zirvelerden alacağınız sertifika ve katılım belgeleri de iş hayatınızda; özgeçmişinize yazmanızın ötesinde söz konusu etkinlik ve zirvelerin size kattığı katma değer, uygulamalar için öğrendiğiniz örnekler ciddi katkılar sağlayabilir.
Takviminize not alın 9 Ekim Cumartesi günü online olarak gerçekleşecek “STRATEJİK YÖNETİM ve PLANLAMA ZİRVESİ” yaklaşıyor. Benim de konuşmacılarından olduğum ve moderatörlüğünü de (*) üstlendiğim bu zirve duyurusu ve detaylarını sizinle paylaşıyorum.
CoreTeamTalks 2021 WebSummit
STRATEJİK YÖNETİM ve PLANLAMA ZİRVESİ, Stratejik (D)Evrim’e Hazır Mısınız?
9 Ekim / 10.00 – 16.00 / Web Summit
Zirve konuşmacıları: Şerif Kaynar, Abdullah Bozgeyik (*), Doç. Dr. Hayal Köksal, Ergi Şener, Dr. İpek Aldatmaz Şener, Doç. Dr. Şevket Sayılgan, Semih Çelik
Zirve BSP GROUP – WES Organizasyon tarafından düzenleniyor. Zirve tanıtımından kısa notlar ise şöyle; Stratejik Planlama, geleceğini konumlandırma, rekabette ön alma, sektöründe liderlik yapmayı hedefleyen tüm kurumlar için bugün zorunluluk haline gelmiştir. İşletme yönetiminde strateji kavramı, bir işletmenin içinde yer aldığı ortamın dinamizmine karşın, kararlılığını koruyarak varlığını sürdürmek ve pazarda başarı elde etmek için seçtiği yolu betimler.
NEDEN STRATEJİK YÖNETİM?
* Rakiplerimiz kimler?
* Rakiplerimizin gerçek güçleri nedir?
* Rakiplerimizi küçümsüyor muyuz?
* Biz kimiz?
* Güçlü olduğumuzu düşündüğümüz özelliklerimiz gerçek mi?
* Güçlü yönlerimiz stratejik mi, değil mi?
* Zayıf yönlerimizi layıkıyla ortaya koyabildik mi?
* Neleri yapabiliriz?
* Neleri yapamayız? Neden?
STRATEJİK BAKIŞ KAZANDIRIR…
Stratejik (D)Evrim’e Hazır Mısınız?
Bugün bizler, yeni normal ile insanlığın dönüşümünü de içeren yeni bir teknolojik devrimin tam da başlangıç noktalarındayız. Bu devrime Yeni Dünya Düzeni ile Dijital Devrim diyoruz. Bu yeni devrimin hızına ve genişliğine dair net tespitlerde bulunmak pek mümkün görünmüyor…
Zirve detaylar ve kayıt:
https://www.wesorganizasyon.com/stratejikplanlama
Zirveye sizleri bekliyoruz. Görüşmek üzere,
Abdullah BOZGEYİK