Girişimciler bankaların kuluçka merkezlerinden nasıl faydalanabilirler?
Girişimcilik alanında giderek artan bir hareketlilik söz konusu. Bu ilgi genç girişimcilere de cesaret veriyor. Eğitim, networking geliştirme, mentorluk ve ofis gibi olanakları sağlamak üzere birçok banka da kuluçka merkezi oluşturdu.
Ülkemizde hali hazırda 8 tane banka bu konuda girişimcilik ekosistemine destek oluyor. Destek bekleyen girişimci ve start-uplar için bankaların listesi ve detayları aşağıdaki gibidir:
Albaraka Türk
Kulukça merkezinin adı Albaraka Garaj’dır.
En önemli desteklerinden biri Almanya, Bahreyn ve Türkiye’de ofis desteği sunmaktadır. Yenilikçi ve teknoloji tabanlı girişimleri destekliyor. Albaraka’nın müşteri ve tedarikçi ağına erişim olanağı da sunmaktadır.
BNP Paribas Cardif Türkiye
Programın adı BNP Paribas Cardif- Insurtech İnovasyon Challenge Programı’dır.
Programın asıl amacı yeni nesil girişimcileri desteklemektir. Genel olarak sigortacılık alanında teknolojik yatırımları teşvik etmektedir.
Garanti BBVA
Kuluçka merkezinin adı Garanti BBVA Partners Girişim Hızlandırma Üssü’dür.
Girişimcilerin tüm donanımlarını tamamlanmayı hedeflemektedirler. Bu nedenle de girişimcilere eğitim, mentorluk, geniş çaplı networking ve ofis ortamı sağlanmaktadır.
ING Türkiye
Kuluçka merkezinin adı ING İnovasyon Merkezi’dir.
Mentörlük desteği sağlanmaktadır. Start-uplar için de destek vermektedir. Bankanın global bir ortaklığı olduğu için de global düzeyde yönetilen 300 milyon Euro’luk fintech fonu girişimcileri desteklemektedir.
Kuveyt TÜRK
Kulukça merkezinin adı Lonca Girişim Merkezi’dir.
Girişimlere 40.000 TL tutarında hibe vermektedir.Ek olarak projelere yatırım desteği bulunması konusunda da destek olunmaktadır.
QNB Finansbank
Kulukça merkezinin adı FinCube’dir.
Oldukça geniş bir program kapsamı bulunmaktadır. Bu program boyunca satış, global pazarlara açılma, dijital pazarlama, muhasebe, hukuk ve sinai mülkiyet hakları gibi konularda girişimci ve start-uplar eğitim almaktadır.
Türkiye Ekonomisi Bankası (TEB)
Kuluçka merkezinin adı TEB Girişim Evi’dir.
Teknoloji, bilişim ve yazılım alanlarında TEB Kuluçka Merkezi’nin kapıları aralanmaktadır. Çalışma alanı, ofis donanımları ve diğer destek hizmetleri girişimcilere sağlanmaktadır.
Türkiye İş Bankası
Programın adı Workup Girişimcilik Programı’dır.
Start-uplar program kapsamı boyunca büyük bir ekosistemin içerisine girmektedir. Bu ekosistem içerisinde melek yatırımcılar, girişimciler, şirketler ve yatırım fonları bulunmaktadır. 6 ay boyunca bu sistem içerisinde gelişim sağlamalarına imkan tanınmaktadır.
Yapı Kredi
Platformun adı Code.YapıKredi’dir.
Kamuya açık bir platformdur. Eğitimler ile girişimcilik ekosistemini desteklemek ve yaygınlaştırmak istemektedir. Kodlama ve hackathonlar gibi teknolojik konularda destek vermektedir.
Yeni yılda hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen tüm girişimci ve start-upların uygun programlar ile buluşması dileğiyle..