DOLAR 34,5161
EURO 36,4528
ALTIN 2958,416
BIST 9124,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Health Sumex uluslararası yoğun katılım ile açıldı

19.10.2016
A+
A-

“Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı (Health Sumex)” Türkiye’de gelişen sağlık sektörünün nabzını tutmak için, sektörün liderlerini, karar alıcılarını, uzmanlarını ve özel sektör temsilcilerini Ankara’da bir araya getiriyor.

 

 

Üst düzey yoğun katılımın gerçekleştiği açılışa ; T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı, , KKTC Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, T.C.Sağlık Bakanlığı Müsteşar Prof.Dr.Eyüp Gümüş , AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Global Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr.Fawzi Yousef Qasem Al Hammouri, MEDİASA Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, büyükelçiler, milletvekilleri ve basın mensupları katıldı. Güven Hastanesi’nin sponsorluğunda 40 ülkeden 300 kişinin (yurtdışı heyetleri, ticaret odası başkanları, hastane sahipleri, turizm şirketleri sahipleri) katıldığı fuar ve zirve 3 gün sürecek.

 

TC KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NABİ AVCI: Ülkemizin sahip olduğu jeotermal potansiyele bağlı olarak en önemli alternatif turizm türlerinden biri olan Sağlık ve Termal Turizm konusunda öncelikli olarak ülke genelindeki potansiyel alanlar belirlenmiş ve bu potansiyel alanlar bölgeleme esasına göre analiz edildikten sonra genel planlama yaklaşımı içerisinde 1/25 000 ölçekli çevre düzeni planı kararları üretilmiş ve yatırım alanları belirlenmiştir. Termal Turizm Master Planı’nın Kısa Dönem Hedefi olarak 50.000 yatak kapasitesi belirlenmiş olup Termal Turizm Master Planı’nın 2007-2013 yıllarını kapsayan kısa dönem hedeflerinin gerçekleşme durumu ele alındığında; 2006 yılında 78 olan termal konaklama tesis sayısının 2012 yılı sonu itibari ile 148’a ulaştığı bununla beraber 2006 yılında 17.767 olan yatak kapasitesinin ise 2013 yılında 42.357’e 2014 yılında ise 55.140’a ulaştığı görülmektedir. Bir başka deyişle yatak kapasitesinde 5 yıllık süre içerisinde yaklaşık 2 kat artış sağlanmıştır. başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili bütün kurumlarla iş birliği hâlinde bütün bu çalışmalar tamamlandığında termal turizm merkezlerindeki onaylı imar planları ile yatak kapasitesinin 2014-2018 onuncu kalkınma planı döneminde 100.000’e ulaşması, 1,5 milyon yabancı ziyaretçi ve 3 milyar dolar gelir elde edilmesi hedeflenmektedir.

 

TÜRKİYE’DEN 800 MİLYON DOLARDAN FAZLA İTHALAT YAPTIK

Global Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr.Fawzi Yousef Qasem Al Hammouri; Bizler Ürdün ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki işbirliğini arttırmak ve güçlendirmek istiyoruz. Ticaret ve seyahat hacmi artmalı. 2015’te 162 bin Ürdün’lü Türkiye’ye geldi. Türkiye’den 800 milyon dolardan fazla ürün ve mal ithal ettik. Ancak Ürdün’e Türkiye’den 14 bin turist geldi sadece. Ürdün tıbbi medikal ürün destinasyonu olarak biliniyor. En iyi medikal turizm destinasyonu seçildik. Türkiye ile bu anlamda ikili çalışmalarımızı yoğunlaştırmayı çok istiyoruz.

 

TÜP BEBEK MERKEZLERİ ARTIK KONTROLLÜ OLACAK

 

K.K.T.C. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu : Turizmde rekabetçi pazara odaklanmayı çevreyle uyumlu stratejiler geliştirmeyi kendini sürekli yenileyen yönetim zihniyeti geliştirmek zorundayız. Turizm sektörü önümüzdeki 20 yılda büyümeye devam edecek önümüzdeki sezon itibariyle 2 trilyon dolar hacme ulaşacağını biliyoruz. Hızlı küresel gelişmelerde sağlık alanında öne çıkan ülkemiz sağlık turizminin ana destinasyonu haline geliyor. Yavru vatanımız KKTC 1,5 saatlik uçuş mesafesinde. Sahip olduğumuz oteller, üniversite ve sağlık kuruluşlarımız ile bütün dünyaya sağlık turizmi için kucak açıyoruz. Tüp bebek merkezleri de artık kontrollü olacak. Bakanlık tarafından kontrol edilecek.

 

K.K.T.C. Sağlık Bakanı Dr.Faiz Sucuoğlu; Biz 1974’den bu yana ambargolar sebebiyle çok sıkıntılar yaşadık. Bugün gençlerimiz hiçbir yerde spor yapamıyor müsabakalara katılamıyor. Ana vatanımızın sağladığı imkanlarla ayakta duruyoruz. Gelecek için umut taşıyoruz. Turizm hizmet sektörü olarak gelişmesini istediğimiz önemsediğimiz bir konu. Son 10 yılda sağlık turizminin de çok ciddi bir pay aldığı görülüyor. Bizim en büyük avantajımız denizimiz ve sıcaklık oranımız. Kış ayları da dahil deniz suyu sıcaklıkları yüksek. Özellikle yaşlı turizmi açısından fırsatlar sunuyoruz.

 

T.C.Sağlık Bakanlığı Müsteşar Prof.Dr.Eyüp Gümüş: Dünyada 30 milyon kişi sağlık için başka ülkelerde derman arıyor. Yaklaşık 500 milyar dolarlık bir bütçe söz konusu. Sağlık turizmi sadece sağlık bakanlığını değil birçok bakanlığı da ilgilendiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar, Turizm, Ekonomi ve Dışişleri olmak üzere pek çok bakanlık ortak projesi. Amacımız Türkiye’ye hizmet almak için daha çok hastanın gelmesi. Türkiye’nin hedefi 2 milyon uluslararası hastanın burada tedavi olması. Yabancı dil bilen hekim ve hemşire eksikliğimiz var. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor.

 

Konuşmasına her işin başı sağlık diyerek başlayan ONKİM Kök Hücre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı ve MediaSa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan; “Yeni dünya düzenin de her ülke konumunu yeniden değerlendirmekte. Rekabet ve iletişimin baş döndürücü hızla aktığı bu dönemde katma değeri yüksek sürdürülebilir kısa sürede mevcut alt yapı ve insan kaynağı ile ciddi girdilerin sağlanabileceği bir alan olan sağlık turizmi yıldız gibi parlamaktadır. Sağlık turizminin gelişmesi için Kalkınma bakanlığı 10. Kalkınma planında açıkça belirttiği üzere medical turizmde dünyanın ilk 5 destinasyonu içinde yer almamız beklenmektedir. 2013 yılında termal turist sayısı 500 bin iken 2018 yılında 1 buçuk milyon olması bekleniyor. Medical turist sayısı 308 bin iken 2018 yılı sonunda 750 bini geçmesi hedefleniyor.” dedi.

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk; Dünyanın en stratejik merkezi anadolu toprakları. Dünyanın en güçlü ekonomisi olmayı hedefleyen ülkemizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Biz millet olarak herşeyi önce insan odaklı görürüz. Sağlığına değer veren dünya üzerindeki her bir insanımızı Anadolu topraklarımızda ağırlamayı istiyoruz. Bu kongre hem ülkemiz hem de dünya insanlığı için çok önemli. Ülkemiz hala insanlık adına çalışıyor.

 

HHB EXPO Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dadak Dayangaç; Birçok ülke Türkiye’nin sağlık alanındaki başarısının farkında. Avrupa’da yapılamayan ameliyatlar bugün Türkiye’de başarı ile gerçekleşiyor. Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı ile birlikte dünyanın 40 ülkesinden ülkemize şeref veren sektörün üst yetkilileri ve temsilcileri ile ikili görüşmeler yapılacak. 3 gün sürecek zirve ve fuarımız kapsamında yatırımların artması ve uluslararası işbirlikleri ile ihracatın gelişmesine katkı sağlanacak.


YORUMLAR

Solve : *
13 + 30 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.