DOLAR 34,4791
EURO 36,4224
ALTIN 2961,055
BIST 9351,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İnternet dolandırıcıları hangi bilgileri topluyor!

22.10.2018
A+
A-

Sosyal medyada banka isimlerinin kullanıldığı dolandırıcı hesapların sayısı hızla artıyor. Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde özellikle bankaların isimlerinin kullanılması ise dikkat çekiyor.

NASA, Microsoft ve Intel gibi uluslararası şirketlere internet güvenliği hizmeti sunan Netsparker şirketinde güvenlik uzmanı olarak çalışan Ziyahan Albeniz, sosyal medyada reklam verilen alanın en ufak ayrıntıya kadar daraltılabildiğini vurgulayarak, insanların ilgi alanlarına göre dolandırıcıların yaklaştığını söyledi.

Yakın zaman önce ABD’de bir üniversitenin yaptığı araştırmadan bahseden Albeniz, araştırmaya göre yapılan işe ‘reklam istihbaratı’ denildiğini kaydetti. Albeniz, “Şöyle yapabiliyorsunuz, bir ilçede bir sokakta yaşayan insanlar arasında sadece namaz aplikasyonları olan kullanıcıları hedef alabiliyorsunuz. Bu sayede o çevrede kimlerin dindar olup olmadığına, hangi dine mensup olduğuna kadar bilgilere bakabiliyorsunuz. Dating (buluşma) uygulamalarında da kapı komşunuzun cinsel tercihini dahi öğrenebiliyorsunuz. Google ve Facebook reklamlarında kapı numarasına kadar reklamları daraltabiliyorsunuz. Dolayısıyla çok tehlikeli bir noktaya gidiyor. Bu, istihbari amaçla da kullanılabilir. Ayrıca hedef odaklı saldırılar için de çok mümkün” dedi.

 

SİTELER BENZİYOR

Vatandaşların bankalardaki maddi varlıklarının da hedef alınabildiğini anlatan Albeniz, “Siteler çok benziyor ve siz buna güvenip bilgilerinizi giriyorsunuz. Sizin finansal bilgilerinizi görebilirler. Borçlarınızı öğrenip size ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Aldeniz, banka isimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılıkta maddi kazanç elde etmenin en alt basamakta durduğunu ifade etti.


YORUMLAR

Solve : *
18 − 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.