DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İş mi kursam? Kurumsalda mı çalışsam?

Değerli Yaşamseverler,

Özellikle son beş yıldır çevremden şöyle yorumlar alıyorum;

“Bu kadar deneyimle artık kendi işini kurmalısın. Neden başkası için çalışıyorsun? Kendine çalış!”

Sanki şimdiye kadar kendim için çalışmamışım gibi.

Beni tanıyanlar ve bu yorumu yapmaya hazırlananlardan ricam lütfen bu yorumlarınızı kendinize saklayın, bana yapmayın. Çünkü işe yaramıyor.

Kendi işimi yaparak daha kısa zamanda daha çok para kazanma ihtimalim, bir firmada bordrolu olarak çalışırkenki ihtimalimden daha yüksek, farkındayım. Ancak konu şu ki ben para için çalışmıyorum.

Zengin olduğum için bu cümleyi sarf ettiğimi sanmayın. Benim de herkes gibi yaşamımı idame ettirmek için halen para üretmeye ihtiyacım var. Ancak demek istediğim şu ki, ben iş hayatına girdim gireli ay sonunda hesabıma yatacak parayı düşünerek işe gitmedim. Başka bir şey için işe gittim.

Bugün itibariyle 23 yıllık iş deneyimim var. Bu yılların hepsi kurumsal firmalarda, “başkasının işi” için çalışarak geçti. Bu süre boyunca öğrendiklerimin haddi hesabı yok. Teknik bilgi donanımımı arttırmakla kalmayıp liderlik nedir öğrendim, öğrendiklerimi uygulayacak onlarca ortama girme şansım oldu, ortak vizyon paylaştığım ekiplerle çalışma imkanı buldum, tanıştığım iş arkadaşlarımın çoğu yaşamımda yol arkadaşım haline dönüştü, ailemi kurdum, birçok ülkede çalışma ve yaşama fırsatına sahip oldum ve bugünkü Ben oldum.

Bunları kendi işimi yaparak da elde edemez miydim? Pekala ederdim. Ancak benim tercihim kurumsal bir firmada çalışarak, yaşamla ilgili hayallerimi gerçekleştirmek oldu. Kurumsal ortam, bana ihtiyacım olan, değer verdiğim düzenli, sistemli ve planlı ortamı hazır olarak sundu. Ben bunu sevdim.

Aklınızda “kendi işimi mi yapsam, başkasının işi için mi çalışsam?” sorusu varsa lütfen bu soruyu geldiği yere geri gönderin. Çünkü soru özünde anlamsız bir soru.

Sizin için en doğru çalışma ortamı nedir? Bu sorunun cevabını arıyorsanız bakış açınızı “benim işim – başkasının işi” tadında sen-ben kavgası modundan çıkartmalısınız.

Sizi, sizin gerçeğinize ulaştıracak en değerli soru şu:

İşe yatıracağınız en önemli sermayeniz zamanınız. Çünkü yatırıp da geri çeviremeyeceğiniz tek şey zaman. Bu hazinenizi nasıl bir çalışma ortamına yatırırsanız sizi büyük resminizde ulaşmak istediğiniz noktaya ulaştırır?

“Amacı olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.” Montaigne

Sağlıcakla,


YORUMLAR

Solve : *
28 × 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.