DOLAR 32,3776
EURO 35,0243
ALTIN 2333,926
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

JCI VE dünyaya yön veren organizasyonlar

JCI VE dünyaya yön veren organizasyonlar
26.11.2020
A+
A-

Şubat ayında Istanbul’da gerçekleşen Dünyanın en büyük melek yatırım forumunda, yatırımcılar girişimciler, bürokratlar , sanayiciler bir araya geldi.

“Sermaye Piyasalarının Davos”u- WBAF
Özel sektör ve kamu iş birliğinin nasıl daha fazla geliştirilebileceğine odaklanan forumda, 24 ana oturuma ve 132 uluslararası konuşmacıya ev sahipliği yapıldı. Yüzlerce melek yatırımcı ve sermaye piyasalarının ana oyuncularının katıldığı forumun ikinci günü Küresel Fon Bulma Sahnesi’nde 42 ülkeden 100 start-up, küresel yatırımcılara sunumlar yapıldı.

Uluslararasında Sivil Toplum Etkisi
Forumda her ne kadar Özel sektör ve kamu iş birliğinin nasıl daha fazla geliştirilebileceği üzerine odaklanılsa da, 3. Sektör yani Sivil Toplum Kuruluşları olmadan eksik bir forum organizasyonu olacağını öngören WBAF’in daveti üzerine JCI Dünya Başkanı Itai Manyere’ de masterclass konuşmacı olarak yer aldı.
JCI Dünya Başkanını İstanbul Havalimanından JCI Beşiktaş Şube Başkanı Mustafa OKAN ve Genel Sekreteri İrem ATICI karşılarken, JCI Beşiktaş Senatörü Nigar OKAN’ın da katılımıyla gerçekleşen yemek organizasyonunda JCI Beşiktaş Şubesinin 2020 hedefleri ve Projeleri tanıtılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

İstanbul, 500 milyar dolarlık melek yatırımcıları ağırladı.
Anadolu Ajansı’nın “Global İletişim Ortağı” olduğu, dünyanın en büyük erken aşama sermaye ve yatırım piyasaları topluluğu Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF-World Business Angels Investment Forum), Swissotel The Bosphorus’ta 92 ülkeden davetli 260 özel yatırımcıyı, Malezya Ticaret Bakanı Datuk Darell Leiking, Arnavutluk Girişimcilik Bakanı Eduard Shalsi ve Nelson Mandela’nın torunu Swati Mandela gibi önemli ve etkili isimleri ağırladı.
Yapılan ilk gün toplantısının ardından JCI Beşiktaş’ın organizasyonu ve JCI Türkiye’nin ev sahipliğinde Karaköy Sardunya Restoranda düzenlenen akşam yemeğinde Dünya Başkanı Itai Manyere ve JCI Şube Başkanları bir araya geldi. Ağırlıklı olarak ‘’Toplumlarımız için daha iyi nasıl çalışabiliriz?’’ konusu üzerine gerçekleşen organizasyonda JCI Dünya Genel Sekreteri Kevin Hin’ de JCI Şube Başkanlarına görüşlerini bildirme fırsatı buldu.
Tüm Dünyada ses getiren önemli Forumlarından biri olan Dünya Melek Yatırım Forumuna, 3. Sektör olarak bilinen Sivil Toplum Kuruluşlarından JCI (Genç Liderlerler ve Girişimciler Derneği)’ın davet edilmesi ve Forum’da JCI Dünya Başkanı Itai Manyere’ nin masterclass konuşmacı olarak yer alması JCI’ın ne kadar önemli ve Dünyaya yön veren organizasyonlarda etkin bir biçimde rol aldığını göstermektedir.


YORUMLAR

Solve : *
36 ⁄ 18 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.