DOLAR 32,585
EURO 34,809
ALTIN 2512,93
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Körler ülkesinde kral olmak

15.09.2020
A+
A-

Okumuyoruz, dinliyoruz.
Okumuyoruz, izliyoruz.
Okumuyoruz, özetine bakıyoruz.
Okumuyoruz, en çok beğeni alan yoruma göre zihnimizde şekillendiriyoruz.

Okumadığımız, araştırmadığımız için bizlere ittirilen o kadar fazla şey var ki… Saymakla bitmez. Bu konuyla ilgili verebileceğim en somut örnek, yine kitap okuma üzerine olacaktır. Artık siz düşünün kim bilir nelere inandırıldık…

“Ölü Ozanlar Derneği” kitabını okuyan var mı? Peki, izleyen var mı?

Kitap yazarı Nancy H. Kleinbaum, Yönetmeni Peter Weir, Sinema için senaristliği Thomas H. Schulman ve efsane oyuncusu Robin Williams dır. (Bu arada ufak bir hatırlatma yapmak isterim kitabın yazarı Nancy H. Kleinbaum, sinema için kitabı senaryo haline getiren Thomas H. Schulman’a göre daha az tanınmaktadır.) Ayrıca bu eserin bugüne kadar film olarak kazandığı para, kitap olarak 15 kat daha fazladır.
Eminim ki okuyan ve izleyen sayısı çoktur. Fakat bu eserde olmayan bir replik Twitter, Facebook, Instagram ve soyluların sosyal ağı Linkedin de çokça paylaşılmıştır.

Hafızanızı tazelemek için repliği görsel olarak paylaşıyorum.
Tekrar ediyorum, böyle bir replik yok..!

Evet! Yanlış okumadınız. Kitap ve sinema uyarlaması içinde bu replik yer almıyor. Olmayan bir repliği paylaşan tek milletiz belki de… İşin daha komik tarafı ise bu repliği izlediğini düşünen bir kitlenin olmasıdır. Hadi okumuyorsun. Çok ağır oldu..! Hadi okuduğunu anlamıyorsun, arkadaş izlediğini de mi anlamıyorsun..?

Neyse biz konumuza dönelim. Okumak, okumayanların ülkesinde kral olmayı sağlar. Yaşamı fark etmeye , hayatınızı tekrardan anlamladırmaya adım atarsınız ve kral olursunuz.

Evet, başlığı Herbert George Wells ya da daha çok tanındığı adla H. G. Wells aldım.Çok sevdiğim bir hikayesidir. Bu hikayeyi merak edenler için linkini paylaşıyorum. https://www.yenicaggazetesi.com.tr/korler-ulkesinde-kral-olmak-16564yy.htm
Görüşlerine her zaman değer verdiğim Gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun 16 Ocak 2011’de kaleme aldığı yazı üzerinden okumanızı tavsiye ederim.
Kıssadan hisse, okuyun..! Size sunulmuş olanlar gerçek mi?
Saygılarımla,

Uğur Durak

Profesyonel Koç
www.hedeftutulmasi.com
ugur.durak@hedeftutulmasi.com
Youtube: Hedef Tutulması
İnstagram: ugurdurakofficial


YORUMLAR

Solve : *
26 × 27 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.