DOLAR 32,5692
EURO 34,668
ALTIN 2508,48
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kpssp94 nedir? kpssp94 puan türü ile memur alan kurumlar 2020?

Kpssp94 nedir? kpssp94 puan türü ile memur alan kurumlar 2020?

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandıktan sonra KPSSP94 nedir? KPSSP94 ilen alan kurumlar nelerdir? sorusu gündeme gelmektedir. KPSS sonuç sorgulama ekranında yazan KPSSP94 ifadesi araştırılmaktadır. KPSS ortaöğretim sınavına giren adaylar hangi kurumlara atanabilir? Ortaöğretim kamu personeli seçme sınavına katılan adaylar kpssp94 puanı ile ilgili soruların yanıtlarını bu haberde bulabilirler.

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları için büyük gün geldi. Sınav sonuçlarının 24 Aralık tarihinde açıklanacağı belirtilmişti. Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim mezunları için iki yılda bir kez uygulanmaktadır. Adaylara KPSS ortaöğretim oturumunda 60 sorudan oluşan genel kültür testi ve 60 sorudan oluşan genel yetenek testi olmak üzere 120 soru sorulmaktadır. KPSS sınav sonuçları açıklandığı adaylar sonuç ekranında kpss94 puanıyla karşılaşmaktadır. Soruları çözen adayların, yaptıkları netler üzerinden kpssp94 puanı oluşmaktadır. Adaylar, ders bazında yaptıkları netler üzerinden hesaplanan standart sapmaya göre kpssp94 puanı almaktadır. Alınan kpssp94 puanlarına göre de adaylara ait başarı sıralaması oluşmaktadır. Peki kpssp94 puanı nedir bu puan ile alım yapan kurumlar hangileridir?

Kpssp94 puanı nedir?

KPSSP94 sınav ortaöğretim sonuçlarındaki puan türüdür. Adayların yaptıkları netler KPSSP94 ibaresi altında yazılır. Standart sapmaya göre her aday yaptıkları netler üzerinden kpssp94 puanı almaktadır.

KPSSP94 puanı ile alım yapan kurumlar nelerdir 2020?

Kamu personeli seçme sınavına katılan ortaöğretim mezunlarının iki yıl süresince geçerli olan kpssp94 puanları kamu kurum ve kuruluşların merkezi ve açıktan memur atamalarının tamamında iki yıl boyunca geçerlidir. Herhangi bir lise ve dengi okuldan mezun olma şartını tamamlamış memur adayları, bu sınavda aldıkları P94 puanı ile atama yapılan yerlere başvuru yapabilmektedir. Merkezi atamalarda yapılan memur alımlarında bölüm şartı olduğu bilinmeli ve tercih işlemleri bu şartlara uygun olacak şekilde seçilmelidir. Merkezi atamalar içerisinde yer alan ve 2001 nitelik kodu ile alım yapan kamu kurum ve kuruluşların memur alımlarına kpssp94 puanı alan bütün ortaöğretim (lise ve dengi okul) mezunları başvuru yapabilmektedir.

Üniversiteler
Enstitüler
Bakanlıklar
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
Karayolları Genel Müdürlüğü
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı
Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü
Türk Dil Kurumu Başkanlığı
T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü
Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü
Gelir İdaresi Başkanlığı
Sayıştay Başkanlığı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı
Kişisel Verileri Koruma Kurumu
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü
Darülaceze Başkanlığı
Bu kurumların yanında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıktan atamalar ile her yıl sağlık lisesi mezunu binlerce kişinin ataması yapılmaktadır.

KPSS ortaöğretim atama puanları 2020| KPSS ortaöğretim 70,75,80,85 puanla nerelere girilir? 70 puan altında atanan kadrolar var mı?

ETİKETLER:

YORUMLAR

Solve : *
30 − 8 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.