DOLAR 32,3699
EURO 34,9916
ALTIN 2325,901
BIST 9102,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

eSim nedir, eSim ne zaman çıkacak, eSim’in avantajları nelerdir?

eSim nedir, eSim ne zaman çıkacak, eSim’in avantajları nelerdir?
23.12.2020
A+
A-

eSim nedir?  Sim kartlar tarih oluyor. Peki, esim ne zaman çıkacak? Sim kartların yerini artık esim alacak. Peki, esim nedir?

eSİM NEDİR?

Telefona takılan küçük beyaz plastik kartlar olarak tanıdığımız SIM kartların aksine, eSİM, elimizle dokunabileceğimiz fiziki bir kart değil. Akıllı telefonunuza iliştirilecek küçük bir çipten ibaret.

Kimlikler kredi kartı yerine ödemelerde kullanılabilecek için TIKLAYINIZ!

eSim’lerle artık yeni bir telefon numarası kullanmak için plastik SIM kartı değiştirmenize gerek olmayacak. eSim tek bir telefonda iki hat kullanmaya olanak sağlıyor.

eSIM’İN AVANTAJLARI NELERDİR?

eSim’leriniz, telefonunuzun içine gömülü olduğundan asla kaybolmaz ve hasara uğramaz. Bu yüzden SIM kart değiştirmek için operatörlere ücret ödemezsiniz.

Tüm işlemler tek kartta toplanacağı Türkiye Kart geliyor için TIKLAYINIZ!

eSim’leri destekleyen ağlar arasında kolayca geçiş yapılabilir. Yani operatör değiştirdiğinizde SIM kart değiştirmeniz gerekmez. Akıllı telefon üreticileri SIM kart yuvalarını yıllar boyunca küçültse de, eSIM sayesinde artık SIM kart yuvası tarihe karışıyor. Artık eSim’ler sayesinde iğne taşıma derdiniz de olmayacak.

eSİM NE ZAMAN ÇIKACAK?

eSİM mimarisinin hem M2M/IoT cihazlara hem de vatandaşların günlük hayatta kullandığı cihazlara önemli kolaylıklar sağlayacak. Esim teknolojisi, yerli ve milli olarak sıfırdan, yerli firmalar tarafından BTK ile iş birliği halinde geliştirildi. Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSİM 2021’de hayata geçecek.


YORUMLAR

Solve : *
11 × 21 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.