DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altın fiyatları 2021’de ne olur? Ünlü fon yöneticileri ve traderlar cevapladı…

Altın fiyatları 2021’de ne olur? Ünlü fon yöneticileri ve traderlar cevapladı…
16.12.2020
A+
A-

Altın fiyatları 2021 yılında 2020 yılı ile aynı performansı gösterebilecek mi? Kovid 19 ve küresel ekonomideki gelişmeler, merkez bankalarının parasal genişleme politikaları altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altın piyasalarının güçlü kurumları 2021’de on altın fiyatları, gram altın fiyatları, çeyrek altın fiyatları ne olur? Altın ne zaman alınır ve dolardaki gelişmeler altın fiyatlarını nasıl etkiler konuları üzerine kapsamlı değerlemeler yaptılar.

şte! Uzmanların 2021 de altın fiyatlarına dair beklentileri…

Societe Generale Küresel Emtia Direktörü Michael Haigh ve Saxo Bank Emtia Strateji Direktörü Ole S. Hansen, altının 2020 performansını ve 2021’de nasıl bir yol izleyebileceğini Bloomberg HT’ye değerlendirdi.

Pandeminin yarattığı belirsizlik ortamında yatırımcıların güvenli liman altına olan talepleri artarken altın fiyatları da 2020’de rekor yükselişler kaydetti.

Altının 2020 performansını değerlendiren Societe Generale Küresel Emtia Direktörü Michael Haigh ve Saxo Bank Emtia Strateji Direktörü Ole S. Hansen, altın için çok iyi bir sene olduğunu fakat yıl sonuna doğru aşı haberleriyle birlikte değerli metalin bir miktar zemin kaybettiğini belirtti.

Haigh 2021 için de destekleyici faktörlerin olacağını vurgularken, Hansen ons altının yeniden 2.000 doları hatta daha yukarısını görebileceğini söylüyor.

JPMorgan  2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

JPMorgan ise seçimlerden hemen sonra paylaştığı bir notta, altın fiyatlarının 2020 yılının dördüncü çeyreğinde ons başına 1.880 dolar olmasını beklerken 2021’in ilk çeyreğinde 1.825 dolar olacağını öngörüyor.

Altının düşüş eğilimini önümüzdeki yıllarda sürdürmesi bekleyen JPMorgan, 2021 yılsonunda fiyatların ons başına 1.744 dolar civarında seyredeceğini, 2022 yıl sonunda ise 1.304 dolar civarında olacağını tahmin ediyor.

CITIGROUP ANALİSTİ AAKASH DOSHI 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Yayınladığı altın tahmininde altın fiyatının 2000 dolar olabileceğini öngördü. Doshi açıklamasında, “Altın piyasasındaki yükseliş, Fed’in genişlemeci para politikası sürdüğü müddetçe devam edecek. Altın fiyatları önümüzdeki 6-9 ay içerisinde ons başına 2.000 doların üzerine çıkabilir.” dedi.

BİZ FİNANSAL DANIŞMANLIK KURUCU ORTAĞI MURAT ÖZSOR 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Altın fiyatlarının aralık ayının sonlarına doğru yükseliş trendinde olabileceğini açıklayarak, aralık ayında gelecek haberlere göre de altın fiyatlarının şekil alabileceğini paylaştı. Özsoy altın fiyatları yorumunu şu açıklama ile değerlendirdi:

1.830 doların altına inilmediği takdirde ons altındaki bu yükseliş trendi devam edecektir diye düşünüyorum. Nitekim, haftaya başlarken de 1840 dolar üzerine çıkış yaptı. Ancak ters yönde 1.830 dolar altına iner ve ardından 1.826 doları da kırarsa bu durumda aşağı yön kuvvetlenebilir ancak böyle olmadığı takdirde yıl sonuna doğru sürekli devam edecek bir ana yükseliş hareketinin ağırlığını görebiliriz.

IG ASIA PİYASA STRATEJİSTİ JINGYI PAN 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

“Altın fiyatları, birçok ürün üzerindeki endişelerden dolayı haftanın başında destek buldu. Bunların arasında artan koronavirüs vakalarının küresel büyüme üzerinde yarattığı baskı da var.” dedi.

INTEGRAL YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜR YARDIMCISI SEDA YALÇINKAYA ÖZER 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Altın fiyatlarına dair açıklama yaptı. Koronavirüs aşısı ile geçtiğimiz iki haftada düşüşe geçen altın fiyatları aşı haberlerinden etkilenmeye devam etse de, yükseliş trendine geçmesi için üzerindeki baskı devam ediyor yorumunu yapan Özer şöyle devam etti; “Diğer yandan altının yukarı yönde gitmesini engelleyen güçlü dolar teması yerini zayıf dolar temasına bırakınca altın için yukarı yönde gitme isteği tekrar gündeme geldi. Dolar endeksi 2018 nisan ayından bu yana düşük seviyelerde seyretmeye devam ediyor.”

Gram altın ne zaman 500 TL’yi görecek şu sıralar yatırımcıların en çok sorduğu sorulardan birisi oldu. Özer açıklamasına şöyle devam etti; Gram altın yatırımcıları için 463 TL seviyesi teknik anlamda önemli bir yerdi. Ons altındaki yükselişle birlikte bu seviyenin üzerindeki seyirlere kapı açılmış oldu. Kurun frenleyici etkisinden dolayı gram altında 500 TL’leri görmemiz erken dönemde olmayabilir. Ancak, AB Liderler Zirvesinden çıkacak gelişmeler TL tarafını ve dolayısıyla gram tarafını yakından ilgilendiriyor.

PHILIP FUTURES PTE KIDEMLİ EMTİA MÜDÜRÜ AVTAR SANDU 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

“ABD’de seçimlerin tamamlanması ve aşı çalışmalarında kaydedilen aşama dikkate alındığında merkez bankaları kitlesel aşılama ve teşviklerin etkilerini acil bir perspektifle değerlendirmeyecektir. Düşük getiri ve negatif reel faizler bir süre daha devam edeceğinden bu durum altını uzun vadede destekleyecek” dedi.

ZİRAAT YATIRIM MENKUL DEĞERLER 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

“İngiltere’de kullanılmaya başlanan Pfizer-BioNTech aşısına ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onay verilebileceği beklenmesi ons altın tarafında kar satışlarına neden olsa da ABD’de bir öncekinden biraz daha fazla yeni teşvik paketinin gündeme gelmesi ve hızlı bir şekilde artmaya devam eden koronavirüs vakalarının kısıtlama endişelerini beraberinde getirmesi değerli maden için destekleyici unsurla olabilir. Bu kapsamda, değerli madenin 1.850 desteğinin üzerinde tutunarak tekrar 1.875 seviyesine hareket edebileceğini düşünüyoruz.” açıklaması yapıldı.

GEDİK FOREX 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

“Teşvik paketi içinse ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye 916 milyar dolarlık destek paketi teklifi sunduğunu söyledi. Geçtiğimiz hafta sunulan, 908 milyar dolarlık tekliften daha büyük bir paket olduğu görülüyor. İlerleyen günlerde, aşı ve paketle ilgili gelişmeler altının seyri açısından önemli olacaktır. Bugün için açıklanacak ikincil düzey ABD verileri var. Ons altın için 1854 – 1848 – 1841 dolar destek noktaları, 1867 – 1872 – 1876 direnç noktaları. ” denildi.

INVESTAZ YATIRIM 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

“Güne 1.871 seviyesinden başlayan değerli metal şu saatlerde seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons Altının güne satıcılı başladığını izliyoruz. Endeks için ilk destek 1.852 seviyesi olarak takip edilebilir.” denildi.

INVESTAZ ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ YUSUF TOPÇU 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Altın fiyatları için yorumunu yaparak, tahminlerini paylaştı. Altının ons fiyatının dünkü sert düşüşüne değinen Topçu, bu düşüşün ardından altın fiyatlarının 1,830 dolara kadar gerileyerek burada bekleme modunda olduğunu vurguladı.

JPMorgan ve HSBC gibi dev yatırım bankalarının yaptığı 2021 yılı altın tahminine değinen Topçu, bu açıklamaların çok sert raporlar olduğunu belirterek, ” JPM altının Bitcoin sebebiyle uzun süre acı çekeceğini yazarken, HSBC ise altın fiyatında önümüzdeki dönemde düşüş beklediklerini açıkladı. Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara olan ilginin artması ve özellikle büyük kurumsal yatırımcıların bu piyasaya yönlenmeye başlaması altının geleceğinin önündeki bir diğer engel.” dedi.

Altın fiyat tahminlerini paylaşırken Bitcoin ve kripto-dijital para kavramının 2009 yılından bu zamana kadar uzun zamandır güç kazandığını belirten Topçu, “Altın-Bitcoin ilişkisini düşünürken Bitcoin’in piyasa değeri toplamının son gelinen fiyat ile 350 milyar dolar, altının ise 10 trilyon dolar seviyesinde olduğunu unutmamak gerekiyor.” dedi.

HCBS BAŞ EMTİA ANALİSTİ JAMES STEEL 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

9 Aralık’ta paylaştığı bir notta “Covid 19’un neden olduğu finansal, ekonomik ve sağlık konusundaki belirsizlikler altını 2021’de, hatta 2022’de -daha düşük etkiyle olsa da- destekleyecek.” ifadelerini kullandı.

JPMORGAN CHASE & CO 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Kripto paraların geleneksel finans sistemindeki yükselişinin altının zararına gerçekleştiği yönünde değerlendirmede bulunuldu. JPMorgan quant stratejistleri tarafından kasım ayından beri paranın Bitcoin fonlarına girdiğini ve altından çıktığını, bu trendin ise uzun vadede yalnızca daha çok kurumsal yatırımcının kripto paralarda pozisyonlanması ile sürebileceği belirtildi. Bankanın stratejistleri; Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesinin yeni başladığını belirterek altının kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenme düzeyinin ise ileri bir seviyede olduğu yönünde değerlendirmede bulundu.

ÖZEL FON YÖNETİCİSİ RIDVAN BAŞTÜRK 2021 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Günlük altın paylaşımını sosyal medya hesabı üzerinden yapmaya devam ediyor. Güncel altın grafiği paylaşan Baştürk son yaptığı altın grafik yorumunda şunları söyledi; “Dünküne benzer bir hareket yaptı. Önce yukarı sonra sert aşağı.
1884 altında kaldığı sürece böyle. Yükselisler fırsat. Dün konuşmuştuk.” dedi.

2021 ‘de DOLAR DÜŞERSE GRAM ALTIN DÜŞER Mİ?

Merkez Bankası’nın 19 Kasım’da yapacağı toplantıdan sonra altın ve dolar fiyatları nasıl ilerler, dolar düşerse gram altın fiyatı da düşer mi sorusu öne çıktı. Erkan açıklamasında ons altının uzun vadedeki hareketlerine bakılacağını belirterek şöyle devam etti; “Kısa vadede dolar kuru hareketi Merkez Bankası kararıyla biraz daha aşağı giderse gram altında düşüş görmeye devam edebiliriz. Uzun vadede ise ons altın dinamiklerine bakılacaktır.” dedi.

NE ZAMAN ALTIN ALINIR?

Vatandaşlar altın alınır mı araştırması yaparken bir açıklamada Ekonomist Belgin Maviş’ten geldi. Maviş yaptığı açıklamada; “Birkaç gündür satıcılı seyirdeydi özellikle 460’ın altına doğru geri çekilmeler de söz konusu olmuştu ancak bu seviyelerde durmadığını yenden toparlandığını görüyoruz. An itibariyle 470 TL’nin üzerindeki seyir devam ediyor. 475 burada bir ara direnç bu seviye aşılırsa yeniden 470 -480’e doğru hareketler görmemiz mümkün.

ALTIN ALINIR MI, SATILIR MI?

Ama öte yandan portföylerde tasarruf amaçlı olarak düşünüyorsak eğer gram altın 2021’in ilk 6 aylık periyodunda da yine portföylerde taşınacaktır. Bu durumda yukarı yönlü hareketler satış için bir fırsat geri çekilmeler ise yeniden alım için fırsat yaratacaktır. Burada dolar / TL’nin seyri son derece önemli olacaktır.

Birbirinden farklı seviyeleri gördü 500’leri zorlarken bir anda yeniden 458 liralık rakamları da gördü. Burada dediğim gibi yön belirleyici dolar / TL olacak tabi. Bu da Merkez Bankası’nın atacağı adımlar Perşembe günü atacağı karar ve sonrasındaki gelişmelere bağlı olarak yeniden şekillenecek.
Ama bugünü değerlendirecek olursak bugünkü yükselişin 475 -476 liralar seviyesinde biraz daha sakinleme ihtimali var ama dolar / TL tarafında yukarı yönlü hareketler devam ederse bu 480 seviyesini zorlamayı beraberinde getirir.

 

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
12 ⁄ 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.