DOLAR 32,3505
EURO 35,0996
ALTIN 2308,194
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altın fiyatları neden yükseliyor?

Altın fiyatları neden yükseliyor?
23.02.2021
A+
A-

ABD’de 1.9 trilyon dolarlık yardım paketinin yakın dönemde onaylanacağına bağlı olarak zayıflayan doların küresel düzeyde gerilemesi, altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerini destekledi ve altının ons fiyatı 1.810 doları da aştı. Gram altın da 410 TL seviyesinde bulunuyor.

ABD dolarının önemli para birimleri karşısında zayıflamasından ve ABD Hazine kağıdı getirilerinin düşmesinden destek alan altın fiyatı yukarı hareketini devam ettiriyor.

Dün 1801-1803 dolar/ons direncini kıran spot altın fiyatı bu sabah 1816,03 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda 1810,76 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

YARDIM PAKETİ ALIMLARI ARTIRDI
Analistler, Biden’in yeni corona virüsü yardım paketinin Kongre’den geçmesi için adımların atılmaya başlanmasının yeniden enflasyon baskılarını gündeme getirmesi koruma amaçlı olarak altın alımını yeniden ön plana çıkardı.

ECB Başkanı Lagarde’nin borçlanma maliyetlerinde son dönemde yaşanan artışlarından rahatsız olunduğunu açıkça işaret etmesi de altın fiyatına destek verdi.

Analistler, gözlerin Fed Başkanı Powell’in bugün Senato Bankacılık Komitesi’nde yapacağı sunumda olacağını belirterek, bugün spot altın fiyatı için direnç seviyesi olarak 1822 ve 1841 dolar/onsu işaret ediyorlar. Geri çekilmelerde destek 1803 ve 1788 dolar/ons seviyeleri.

1840 DOLAR SEVİYESİ ÖNEMLİ
Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Analizde dolar endeksinde yaşanan geri çekilme ile birlikte ons altında tepki alımlarının yapıldığı gözlemlendiği belirtilerek, “Tepki alımlarının sürmesi durumunda 1800 dolar psikolojik seviyesi ile 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1822 dolar hedef konumdayken haftanın ilk işlem gününde gelişmeler çerçevesinde sert hareketler yaşandı.

Tahvil getirilerindeki artışın ons altın tarafında bir satış baskısı oluşturacağına dair beklentiler artıyor. Ons altında olası satış baskısının görülmesi durumunda 1805 ve 1800 destek seviyelerinin takip edilmesi gerekirken tepki alımlarının devam etmesi halinde ise 1820 ve 1840 direnç seviyeleri yukarı yönlü hareket için önem arz ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

Hazine’den rekor miktarda altın cinsi borçlanma
Hazine’den rekor miktarda altın cinsi borçlanma
YARDIM PAKETİ HAFTA SONUNA DOĞRU ONAYLANABİLİR
Gedik Forex tarafından hazırlanan analizde ise ons altının 1800 dolar seviyesinin üzerinde seyrettiği hatırlatılarak, “Bugün Fed Başkanı Powell’ın Kongre’de sunumu bulunuyor. Sunum öncesinde altında yukarı yönlü bir ivme izleniyor. Teşvik paketine dair gelişmelerinde etkili olduğu dikkat çekiyor.

ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi’nin paketi onayladığı ifade edildi. Paketin hafta sonuna doğru Temsilciler Meclisi’nden geçmesi bekleniyor.

Paketin hayata geçirilme beklentisi ile altın pozitif. Piyasalarda, doların da çok güçlü olmaması, altının bu hareketini şimdilik desteklemekte.

Bugün için Powell ve ABD verileri takip edilecek. Altında oynaklık yüksek. Ons altın için 1799 – 1786 – 1773 dolar destek noktaları olarak izlenebilir. Yukarı yönlü hareketin görülmesi durumunda 1823 – 1837 ve 1851 dolar direnç noktaları olarak karşımıza çıkıyor.” denildi.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.