DOLAR 32,507
EURO 34,9182
ALTIN 2442,512
BIST 9702,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altın on bir aydaki ilk haftalık kazancına doğru ilerliyor

Altın on bir aydaki ilk haftalık kazancına doğru ilerliyor
04.12.2020
A+
A-

Altın, yatırımcıların aşı onay haberlerinden ziyade kapanma önlemlerine odaklanmasıyla birlikte son bir aydaki ilk haftalık kazancına doğru ilerliyor. Platinum ise son dört yılın zirvesinde.

Pfizer’ın daha önce açıkladığı üretim yavaşlamasının ardında tedarik zinciri problemlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte hisse piyasaları Cuma günü karışık seyretti.

New York’un ortalama vaka sayısı Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyede bulunurken Kaliforniya yeni eve kapanma önlemleri açıklamaya hazırlanıyor.

Altın fiyatları, geçtiğimiz ay aşı gelişmeleriyle sert düşüş kaydetse de ons altın son on yıldaki en iyi yıllık kazancına doğru ilerliyor.

Demokratlar tarafından iki partinin istekleri doğrultusunda sunulan mali teşvik paketi teklifi Cumhuriyetçilerin ilgisini çekti ve paketin yılsonundan önce onaylanma şansını artırdı.

Teşvik paketine dair beklentilerin yanında dolar endeksindeki düşüş de değerli metallerin fiyatlarının artmasında etkili oldu.

Altın yatırımcıları, fiyatların daha fazla yükselmesini kovalamaktan ziyade sabırlı bir şekilde bekleyip dip fiyatlardan alma fırsatını bekleyebilir.
Philips Futures Kıdemli Emtia Yöneticisi Avtar Sandu
Spot altın TSİ 07:57’de yüzde 0,01 artışla ons başına 1841,46 dolar civarında yatay seyrediyor. Fiyatları bu hafta yüzde 3,1 yükselirken aynı zamanda üç. Haftalık kayıp serisini de durdurmuş oldu.

Platinum yüzde 1,5 yükselerek ons başına 1.048,34 dolar seviyesine geldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise Perşembe günü yüzde 0,4 geriledikten sonra çok az değişiklik gösterdi.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
17 − 17 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.