DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dolar ve altında son veriler ve uzman beklentileri

Dolar ve altında son veriler ve uzman beklentileri
03.02.2021
A+
A-

Kritik teknik seviyeyi kırdıktan sonra dün 7.10’un altına kadar sarkan ancak kâr realizasyonuyla kazanımlarını geri veren dolar/TL bugün güne yatay bir başlangıç yaptı.


Geçen hafta TCMB’nin sıkı para politikasının uzun süre devam etmesi gerektiğini vurgulamasının ardından hafta başında kritik 7.24 seviyesinin altına inen ve iki gündeki değer kazancı yüzde 2.5’i bulan dolar/TL dün 7.0925’e kadar geriledikten sonra akşam 7.19’lu seviyelerden işlem gördü.

Dolar, euro, altın ve hisse senetlerinde piyasalar

Uluslarası piyasalara bakıldığında dolar, ABD ekonomisinin Avrupa’ya kıyasla daha güçlü toparlanmasına paralel olarak euro karşısında iki ayın zirvesini gördü, dolar endeksi ise iki ayın zirvesi 91.283’e dün yükseldikten sonra bugün 91.046 ile yatay seyretti. Risk iştahının göstergelerinden borsalar ise Asya’da kazanımlarını art arda üçüncü gününe taşıyarak bugün yüzde 0.5 yükseldi.

Borsada ucuz hisseler nasıl bulunur?

Temmuz ayına kadar yoğun iç borç ödemesi gerçekleştirecek olan Hazine dünkü değişim ihaleleriyle mayıs ve haziran ayında itfa etmesi gereken yaklaşık 2.4 milyar TL borcu 2030 yılına öteledi. Hazine geçen ay da nisan, mayıs, haziran döneminde yapacağı yaklaşık 5.5 milyar itfayı 8-10 yıl ötelemişti.

 

BORSA Vakıf Yatırım
Piyasalara Bakış

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de gücünü korudu ve 1,511 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 27.3 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 71 hisse değer kazandı, 23 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken Dolar/TL 7.18 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda hafif pozitif bir seyir izleniyor.

En çok kazandıran yatırım yöntemleri

Hisse piyasalarında geçen hafta oluşan sert dalgalanma, bu hafta yerini dengelenmeye bıraktı. ABD’de hisse endeksleri %1’in üzerinde değer kazanırken, Avrupa endekslerinde de yükseliş izledik. Geçen hafta hisse spekülasyonu yapan Reddit kullanıcılarının, bu kez gümüş piyasasına geldiğini görmüştük ancak bu hareket hisselere göre daha sınırlı kaldı. 3 günde %15 yükselen gümüşün CFTC açıklamalarının ardından dün geçen haftaki seviyelere geri geldiğini görüyoruz. Öte yandan, 4. Çeyrek finansallarını açıklayan Amazon ve Alphabet sonuçları beklentileri karşılarken, piyasalarda  dengelenme sonrasında gözler yeniden mali teşvik paketine çevrilmiş durumda. Özellikle bu hafta 91 seviyesini aşan DXY( Dolar endeks) yakından izlenmeli. Bugün içeride enflasyon dışarıda ise PMI hizmet ve istihdam verileri takip edilecektir. TL varlıkların gücünü korumaya devam etmesini bekliyoruz ancak hisse piyasalarının yurtdışına bağlı hareketi de sürecektir.

 

DOLAR

Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan bültende şu ifadeler kullanıldı:

Geçen hafta yapılan FOMC Ocak ayı toplantısında FED beklentilere paralel olarak fonlama faizini yüzde 0-0.25 aralığında sabit bırakırken faiz kararı sonrasında açıklamalarda bulunan Fed başkanı Powell, para politikasının salgın bitene kadar ekonomiyi desteklemeye devam edeceğinin altını çizmişti.

Dolar yatırımı nasıl yapılır?

Öte yandan yurt içinde yine geçtiğimiz hafta içerisinde yılın ilk enflasyon raporunda merkez bankası yılsonu enflasyon beklentisini yüzde 9.4’te sabit bırakırken TCMB Başkanı Naci Ağbal, kısa vadede yüksek enflasyon riski ile karşı karşıya olduğumuzu söylerken sıkı para politikasının süreceğini söyledi.

Naci Ağbal’ın açıklamaları sonrasında değer kazanımının hızlanan Türk Lirası’ndaki güçlü duruş sürüyor. Teknik olarak incelediğimizde kurda 7,15 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi.

Dolar endeksi (DXY) nedir, neden önemlidir

Para girişinin oluşturduğu aşağı yönlü baskının devamı ile birlikte kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 7,10, 7,06 ve 7,02 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli destek bölgeleridir. 7,20 üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ise yükselişlerde 7,22, 7,27 ve 7,32 direnç seviyeleri takip edilebilir.

ALTIN

Yatırım Finansman Menkul Değerler – Ons Altın Yorumu

Ons altını yeniden 1850 desteğinin altında izliyoruz. Geçtiğimiz günlerde 1850 üzerindeki harekete karşın zayıf kaldığın belirtmiştik. Yeniden 200 günlük ortalamaya doğru bir geri çekilme olağan sayılabilir. ABD faizleri yeniden yükselişte. Bu da teşvik beklentileri ile kuvvetlenemeyen altın için aşağı yönlü baskı da etkili oldu. 1831 ilk destek olmak üzere 1875 ana direnç olarak izlenebilir.
Dirençler 1850.00 1875.00 1895.00
Destekler 1831.00 1795.00 1775.00

Altın fiyatları 2021’de ne olur? Ünlü fon yöneticileri ve traderlar cevapladı

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
24 − 1 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.