DOLAR 32,5509
EURO 34,9892
ALTIN 2426,952
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dolar, euro ve altında son durum, uzman beklentileri12.02.2021 – 09:24

Dolar, euro ve altında son durum, uzman beklentileri12.02.2021 – 09:24

Dolar fiyatları, Euro fiyatları, Sterlin fiyatları, 12 Şubat dolar yorum
Döviz kurlarına düşüş eğilimi devam ederken, dolar fiyatları şu dakikalarda 7.03 TL seviyesinde bulunuyor. Euro fiyatları ise 8.53 TL seviyesinden işlem görüyor.

Dolar kuru, dün son 6 ayın en düşük seviyesini görürken; haftanın son işlem gününde aynı seviyelere yakın hareket ediyor

PİYASALAR VE UZMAN GÖRÜŞLERİ

İnfo Yatırım FX – DolarTL Yorumu

Geçtiğimiz haftalarda TL kanadında başlayan ralli içerisinde bulunduğumuz haftanın ilk günlerinde bir miktar ivme kaybetmişti. Fakat değer kazanımı haftanın son günlerine yaklaşırken devam etti ve USDTRY paritesinde dün aşağı yönlü hareketlenmeler devam etti. Bu hareketlenmeler ile birlikte parite 7.00 seviyelerini test etti ve Ağustos ayından itibaren görülen en düşük seviyelerinden birini yaşadı. Diğer yandan TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın geçtiğimiz haftalarda sıkı duruşun uzun süre devam edeceğini vurgulamış ve bu konu TL’deki değer kazanımlarına hız vermişti. Naci Ağbal fiyat istikrarı konusunda iletişim çalışmalarına hafta içerisinde hız verdi. Ağbal hafta içerisinde TOBB ve TESK’i ziyaret etmiş ardından da TÜSİAD ve MÜSİAD ziyaretleri gerçekleşmişti. Bu konu piyasalar tarafından olumlu karşılanıyor. Yeni günde piyasalar yurtiçinden gelecek olan Perakende Satışlar verisini takip edecek. Veri TSİ 10:00’da açıklanacak ve veriler ile birlikte TL kanadında volatilite artacaktır. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 7.10093 – 7.20769 – 7.32509 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 7.00747 – 6.90551 – 6.81155 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Gedik Yatırım – EuroTL EURTRY Yorumu

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da tüketici fiyat endeksi ocak ayında yıllık bazda beklentilere paralel %1 seviyesine yükselirken, aylık bazda %0,8 seviyesinde gerçekleşti. Ocak ayında enflasyonun pozitif olmasında, koronavirüs salgını nedeniyle uygulan tüketim mallarındaki KDV indiriminin ocakta sona ermesi ve iklim vergisi etkili olduğu belirtildi. Yurt içinde ise kasım ayına ait istihdam verisi takip edildi. Kasım döneminde işsizlik geçen yılın aynı dönemine göre 0,4 puan düşüşle %12,9 olarak kaydedildi. Bu hafta Merkez Bankası’nın sıkı duruşunu koruması, bu konuda verilen güçlü ve kararlı mesajlar ile artan güven ortamı Türk Lirası’nı desteklemeye devam ediyor. Dün gün içerisinde dalgalı seyrin izlendiği Euro/TL kuru bu sabah 8,56’lı seviyelerden fiyatlanıyor.

Ahlatcı Yatırım – Euro Dolar Parite, EUR/USD Paritesi Yorumu

Yılın ilk FOMC toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Fed başkanı Powell’in, para politikasının salgın bitene kadar ekonomiyi desteklemeye devam edeceğinin altını çizmesi ile değer kazanmaya başlayan dolardaki değer kazanımı geçtiğimiz hafta da sürmüştü. Bu haftanın başından itibaren ise geri çekildiğini izlediğimiz dolar endeksi 90,20 seviyelerini test ederken dolardaki değer kaybı pariteyi yukarı yönlü destekledi. Dün ABD’de açıklanan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları 757 bin artış beklentisinin üzerinde 793 bin artarken haftanın son işlem gününde piyasada oluşan fiyatlamaları ve haber akışlarını yakından izlemeyi sürdüreceğiz.

Teknik olarak incelediğimizde, paritede 1,2100 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 1,2100 seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesi durumunda sırası ile 1,2150, 1,2180 ve 1,2220 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Paritenin aşağı yönlü hareketine devam etmesi durumunda ise 1,2070, 1,2020 ve 1,1980 destek seviyeleri takip edilebilir.

Gedik Yatırım – Sterlin Dolar GBP/USD Yorumu

GBPUSD paritesi dolar endeksindeki geri çekilmeye bağlı olarak yıl içi zirvelerini genişletmeye devam ediyor. Dün İngiltere’de veri akışı zayıf kalırken aşılmaya yönelik gündem ve akşam saatlerinde BoE başkanı Bailey’nin bankacılık sistemine yönelik açıklamaları izlendi. ABD’de ise yakından takip edilen enflasyon verisi beklentilerin bir miktar altında kalırken akşam Powell’ın işgücü piyasasının zayıflığına ve destekleyici olmayı sürdüreceklerine yönelik açıklamaları önemli oldu. Bugün ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları piyasaların radarında olacak. Paritede bugün yıl içi zirve 1,3867 seviyesinin üzerinde 1,3890 ve 1,3930 seviyeleri önemli olacaktır. Olası geri çekilmelerde 1,3820 seviyesinin altında 1,3790 ve 1,3755 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.

Osmanlı Yatırım – Dolar Yen USDJPY Yorumu

20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 54.22 seviyesinde iken momentumu 100.84 seviyesinde. Gün içi aşağı yönlü hareketlerde 104.63 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin altına inilmesi durumunda 104.42, 104.20 ve 103.98 destekleri önemli hale gelebilir. Olası yükselişlerde ise 104.85, 105.06 ve 105.28 direnç seviyeleri olarak izlenecektir.

İnfo Yatırım FX – Altın XAUUSD Yorumu

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1816 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatları hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketler ile hafta içerisinde 1855 seviyeleri test edilse de bu seviyelerden sonra bir miktar gevşemeler yaşandı. Hafta içerisinde Fed Başkanı Powell istihdam piyasasının tamamen bir toparlanmadan hala çok uzakta olduğunu belirtirken, özel sektöre işçileri destekleme çağrısında bulundu. Ons altının 2021 yılındaki haftalık performansına baktığımızda ilk 6 haftanın 4’ünde düşüş yaşandığı görülüyor. Ons altın bu haftayı ise kazanç ile geçmeye yöneliyor. Bununla birlikte piyasalar ABD’den gelen işsizlik maaşı başvuruları verisini takip etti. Gelen veriye göre ABD’de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 19 bin düşüş yaşadı ve 783 bin olarak gerçekleşti. XAUUSD grafiğini haftanın son işlem gününde teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1830.72 – 1854.31 – 1875.45 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1815.98 – 1800.02 – 1785.53 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.