DOLAR 32,3703
EURO 34,9493
ALTIN 2325,545
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Endeks yükselme isteğini koruyor

Endeks yükselme isteğini koruyor
12.11.2020
A+
A-

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST 100 endeksinde yukarı eğilimin devam edebileceği düşünülüyor.
Küresel piyasalarda, salgının seyri, ABD-Çin ilişkileri, aşı gelişmeleri, merkez bankaları politikaları, teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor.

ABD seçimleri ve ardından olumlu aşı haberleri ile birlikte yükselişlerin etkili olduğu riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde yukarı hareket korunuyor. Bu hafta Pfizer, BioNTech ile geliştirdiği deneysel aşının, araştırmadan elde edilen ilk verilere dayanarak Kovid-19’u önlemede %90’dan fazla etkili olduğunu açıklarken, olumlu sonucun henüz nihai olmasa da aşının genel ölçekte kullanımı açısından önemli bir ilerleme olduğu belirtiliyor.

Borsadan para kazanmak mı ama nasıl? TIKLAYINIZ!

Aşı konusundaki ilerleme ile birlikte ekonomi ve şirket karlılıklarının iyileşeceği beklentileri ön planda yer almaya devam ederken, dün ise Kovid-19 vaka sayılarındaki endişeler eşliğinde büyümeye duyarlı döngüsel hisselerde kar satışları öne çıktı. Küresel ekonomik toparlanmaya olan güveni artıran koronavirüs aşısındaki ilerleme ile birlikte, yatırımcılar büyüme hisselerinden çıkıp, ekonomideki büyümeye duyarlı değer / döngüsel / küçük ölçekli hisse senetlerine yönelmişlerdi.

 

Küresel risk barometresi olarak da izlenen ve yeni zirvelerin test edildiği S&P 500 endeksi dün günü %0.8, teknoloji endeksi Nasdaq %2.1 artıda, sert yükselişler ardından Dow Jones %0.1, Russell 2000 ise %-0.01 ekside kapanış yaptı. (MSCI Dünya %+0.8, MSCI EM %-0.09, MSCI Türkiye ETF’i % 9.2). Volatilite endeksi VIX Ağustos diplerine geri çekildi (%-5.4) ABD 10 yıllık tahvil faizi Haziran zirvelerini test ederken, altın baskı altında kalmaya devam etti.

Eylül diplerinden toparlanan dolar endeksi ise %0.3 artıda günü tamamladı. Pfizer-BioNTech aşısının ilk çalışmasında yüksek etkinlik yakalamasıyla yükselen petrol fiyatlarına ise OPEC’den gelen haberler de destek oldu. OPEC üyeleri ve müttefiklerinin yürüttüğü görüşmelerde gelecek yıl yapılması planlanan arz artışının üç ila altı ay arasında ertelenmesi gündemde.

BİST 100 endeksi teknik analiz

1,152 direncinin aşılmasıyla onaylanan kısa vadeli yukarı hareketin sürdüğü piyasada, güçlü seyir devam ediyor. Alternatif piyasalardaki pozitif havanın desteklediği yukarı hareket kapsamında, 1,205 seviyesinin aşılmasıyla birlikte yükseliş eğiliminin orta vadeli olarak güç kazanmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Mevcut seyrin ilk önemli destek noktası olarak aldığımız 1,250 üzerinde yükseliş yönünde şekillenmeye devam edeceği piyasada, 1,300 ve 1,325 seviyelerini hedefleyecek yukarı eğiliminin devam edebileceğini düşünüyoruz.

Kısa vadeli teknik resmin 1,152 üzerinde oluşturduğu olumlu hava şu aşamada korunuyor. Bu kapsamda yükseliş yönündeki pozisyonlar için stop loss noktası olarak 1,250 desteğinin alınmasını öneriyoruz. Bu seviye üzerinde ise yön yukarı omayı sürdürecek.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
24 − 13 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.