DOLAR 32,3781
EURO 35,0287
ALTIN 2326,055
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji: Bir yanardağın uyanışı…

Covit 19 ile başlayan yolculuğun ikinci safhası olan aslından 25 Temmuzdan beri alttan alttan ilerlediğin her ne varsa sanırım hepsini bu eylül ayı ile birlikte  önümüze dökeceksin.

Sevgili eylül …. 2 eylüldeki balık dolunayı ile birlikte son mizanı alıp  9 eylüldeki mars retrosu ile  başlayan süreçte bakalım bizlere ne kadar ödeme çıkaracaksın? Covit 19 ile başlayan yolculuğun ikinci safhası olan aslından 25 Temmuzdan beri alttan alttan ilerlediğin her ne varsa sanırım hepsini bu eylül ayı ile birlikte  önümüze dökeceksin. Bu ayın en önemli gezegen hareketi olan mars retrosu ( 9 eylül-15 kasım) ile ülkeler ve kişisel haritalarda düştükleri yaşam alanlarına göre bizlere bol bol çatışma, agresyon, mücadeleli alanlar açacaksın gibi…özellikle bu retronun pluto ve satürn gibi  gezegenlerden kare açı alması kazaların anlaşmazlıkların, öfkenin ,engellenmenin, içsel ve dışsal patlamalar ve savaşlara sebep olacak gerginliklerin habercisi olabileceğini gösteriyor…

 

Finansal astroloji: Bir Yanardağın Uyanışı…

Son dönemlerde gerek kişisel gerek ülkesel anlamda hatta  global anlamda pek de iç acıcı olaylar yaşamadık. Kişisel kısmı özellikle haritanızda düştüğü alanlar konusunda (herkesin bir yaşam alanını etkileyebileceği gibi en yüksek etkiyi alacak olanlar  koç terazi yengeç ve oğlak burçları ve bu burçlarda gezegenleri olanlar olacak) gerginlik ve agresyon ile yüksek iletişimlerin konu alacağını, özellikle patlama  yangın deprem konularını yaşamlarımıza taşıma özelliği yüksek, trafik kazalarına açık olduğu gibi finansal ve  iletişimsel kazalara da sebebiyet vermekte, bu süreçte bir çok firmanın iflas etmesine, kapanmasına yada küçülme kararı almaya karar verdiğine şahit olabiliriz.

Ülkesel anlamda sınırlar anlaşmalar açık düşmanlıklar gündemde olacak gibi görünmekte, içsel ve dışsal anlamda tansiyonun artacağı bir sürece giriyor olduğumuzu işaret etmekte, tabi bunun kaçınılmaz sonucu ise yine para piyasalarının kaldığı yerden devam etmesi, finans konusunda yeni düzenlemeler gelebileceğini ,bir süredir devam eden covit 19’ un yaz döneminde dikkate alınmaması ile uyuyan covit 19,  eylül ayı ve  havaların soğumasıyla birlikte kaldığı yerden daha hızlı bir şekilde ilerleyebilir olacağını, hatta çok daha güçlü bir şekilde gündemimize taşınacağını, ne kadar aşı bulunmuş olsada,  bu covit 19’un bize anlatmak istediğini anlamadığımız sürece, covit 19 gider covit 20 gelir. Önemli olan insanlık olarak bu doğal sürecin bize anlatmak istedikleridir

Finansal astroloji: Bir Yanardağın Uyanışı…

Global anlamda incelediğimizde ise bu yaşanılan koşulların ana merkezinde Amerika ‘yı görmekteyiz . covit 19 sürecinde en çok darbeyi alan ve bugüne kadar bütün ekonomi piyasalarının dengesini değiştiren global kapitalist dev . Bakalım bu durumdan nasıl çıkacak?

Biliyorsunuz ki tüm insanlık Amerikan rüyasından etkilenmekteydi.

Amerikaya insanlar neden gitti ? İyi bir yaşam için, onlarda kültürel bir bağ yok,  o yüzden en büyük kırılma orada olacak, en azından diğer ülkelerde bir bağ bir kültür var. Amerika’da bu yok sadece dolarlar var..

Tüm Amerika’nın sosyal yapısının değişimden geçmesi gerekecek, insanlar arası ilişkileri değiştirmekten başka bir çözümleri yok . Doğada onlara kendi düzenine göre baskı yapacak. Tüm doğa bu egoist doğaya karşı ….  Çünkü onlar kendi içlerine kapanmış durumda onların kırılmaları çok zor olacak..

Finansal astroloji: Bir Yanardağın Uyanışı…

Bu sebepten dolayı 9 eylül’ de başlayacak olan mars retrosu (aslında 25 temmuz- 02 ocak tarihini kapsamakta ) onlar için çok zorlu bir süreci göstermekte. Doğal afetler ve yangınlar, seller, volkanık patlamalar ,depremler ile doğa  baskılayarak onları büyütecek.    Bir de buna yeni seçim süreci eklenince  bu kadar agresyonun yüksek olduğu bir dönemde sizce neler yaşanır bunu da sizlerin hayal gücüne bırakmak istiyorum . Doğa bizlere bu yaşanılanlarla birlikte  son 100 yıl da yaşadığımız hayat şeklini tokatladı.. tüm insanoğluna geri dönüş olmadığını anlatıyor..

 

Amerika’nın o iyi zamanları bitti. Ama bu doğal olması gereken bir işleyiş… Amerika’nın geleceği dünyanın geleceğinden daha kötü çünkü orada insanlar arasında  hiçbir  bağ yok. Bütün bu küresel denge değiştiğinde işte o zaman herşey kendiliğinden şekle girecek

Aslında bizlere burada kapitalist sistem ve yaşamların bittiğini göstermeye çalışıyor. Bizler tekrar bu yaşam şekillerine dönmek istedikçe bize darbelerle geri geliyor.

Finansal astroloji: Bir Yanardağın Uyanışı…

Şu ana kadar finans piyasalarıyla biraz oynuyorduk… ancak bu retroyu geçirdikten sonra  ….. Şimdi hayat ne ? Hayat bizden ne talep ediyor? Hep birlikte bunları sorgulamaya başlayacağız.

Ve idrak edeceğiz ki….  Başkalarına zarar vermeyi durdurursak işte o zaman dünya düzelir ve  hiç bunları yaşamamıza gerek kalmaz.

Umarım İnsanlık kazanır.

Ekim ayında görüşmek üzere …

Sevgiyle Kalın…

 

Mali Müşavir

Finansal Astrolog

Burcu Ata

 

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
24 ⁄ 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.