DOLAR 32,3659
EURO 34,9592
ALTIN 2325,373
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji: Fiyatlamalar doğru mu?

Finansal astroloji: Fiyatlamalar doğru mu?
16.10.2019
A+
A-

Geçen hafta, Venüs Akrep burcuna geçtiğinden dolayı hem canlı yayında hem de yazımızda başlık olarak “Kurtlarla Dans” dedim ve arkasından ekledim: Para piyasalarında tecrübesizseniz kenara çekilin, izleyici olun paranız cebinizde kalsın. Yok ben işi biliyorum diyorsanız buyrungelin sahnede yerinizi alın.

Venüs Akrep onların zamanı kazanan olacaklar. Burada bir parantez açıyorum doğum haritaları bu dönem kazanmalarına izin veriyorsa eğer. Doğum haritaları ters bir etki alıyorsa böyle bir dönemde bırakın kazanmayı büyük kaybedebilirler. Finansal piyasaların kurtlar sofrası olduğunu unutmamak gerek.

Gecen yıl bu zamanlarda Venüs bu bölgede Retro yapmıştı dedim ki fiyatlamalar yanlış sımdı  aynı yerden geçerken yine bize bu soruyu sorduruyor bu fiyatlamalar doğru mu?

9 aylık bilanço döneminin de geldiğini ve 9 aylıkların denetimden geçmediğini hatırlatmak isterim onların rakamları doğrumu bunu da düşünmek gerek.

14 Ekim dolunay vardı, Plüton Dolunay’a çok zorlayıcı bir açı yapıyor, Plüton’un olduğu yerde karanlık işer döner ve kesinlikle  manipülasyon vardır demiştik. Sadece Plüton değil jupıter de dolunaya acı yapıyordu.

Türkiye Cumhuriyeti haritasında etken olduğu bölge vatan toprakları, yöneticiler ve diğer ülkelerle ilişkiler. Merkür Akrep etkisi ile gelen her habere inanmamak gerektiği ve altında birçok hesaplaşma olabileceği olgusu göz önünde bulundurulmalı.

Bugün Merkür Neptun 120 açı yapıyor ama bu güzel akışa eşlik eden Jüpiter Neptün sıkıntılı açısı var. Gerçekleri olduğu gibi kabul etmekte zorlanabilir, hayal dünyasına kapılıp gidebiliriz,aman yapmayın.

TC doğum haritasında, Güneşimizin karsısından Uranüs geçerken para konusunda her türlü sıkıntıyı yasatabilir bize. Hep temkinli olmaktan ve hesaplanmış risk almaktan bahsettik.

2019 yılında Jüpiterin geçtiğini bölge sebebiyle askeri gücümüzü arttıracağımızı söylemiştim çünkü TC Jüpiter Akrep ve sorunlu.

Nitekim TC Marsın üzerine transit, Mars ta geldiğinde “Barış Pınarı” harekatı gerçekleşti

Mars zayıf defansif,

Hemen sonuç alınamaz.

Dolunaylar bir şeylerin göz önüne serildiği zamanlardır.

Dolunayda öncü burçlar etkendi ve çok maskülen. Bulunduğu bölge ile birleştiğinde de liderlik ve cesaret konuları ön plana çıktı ve birilerinin insiyatifi ele alması gerekti.

BİST100: mayıs 2019 tarihinde paranın burcu Boğa etkisiyle başlayan yükseliş trendini tam karşı burcu akrep etkisiyle sona erdirdi ve  aşağı doğru kırıldı. Orta vadede geniş bir bant aralığında hareket etmesi beklenirken çok fazla hareket edilmemesi ve bandın alt taraflarında alım yapıldıktan sonra beklentiyi yüksek de tutmadan satış yapılmalı. Bu günler uzun vade düşünenler için güzel alım fırsatları olacaktır. Bilançosu sağlam, satışlarında problem olmayan, borçluluğu makul düzeyde olan şirketler tercih edilmeli.

Orta vadeli bant aralığımız 88000-99000. Kısa vadede ise 92700-90500 destek noktalarımız iken direnç noktalarımız 96000-99000

Dolar/TL : 5,85 üzerinde kaldığı sürece 6,10 hedefimiz. Fakat faizlerdeki hızlı yükseliş ve kamu bankalarının dolar satışı dolar/tl hareketini yavaşlatıyor

Altın/ons, gümüş ve bitcoin de geçen video da verdiğin rakamlar aynen geçerli,. Bunlar da yatay dar bir bantda stabilize olmuş durumda.

Altın 1482-1450 destek, direnç 1510-1540

Gümüş 17 dolar -16.50 destek,   18-19 dolar dırenc.

Bıtcoın 8000-6600       8500-9500 dolar da dırenc

Faizleri çok yakından takip etmek gerekecek. Barış harekatının ekonomimiz üzerine yaptırımlar haricinde nasıl bir yük getireceğini bilmiyoruz. Fakat gözüken, Kasım ayıyla başlayacak olan Merkür Retro ve tutulması arkasından Günes ve Ay tutulmaları etkisi ile faizlerin artık düşme trendini sürdürmesi mümkün olmadığı. Bundan dolayı 24 Ekimde MB faizleri düşüremeyebilir. 14 Ekim plütonik dolunay ile zorluklar gözler önüne serildi.

 

 

Aylin Çetiner

Finansal Astrolog

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
24 ⁄ 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.